E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ιστορικά γεγονότα που θα είχαν «ρίξει» το Internet

Σίγουρα…

5 ιστορικά γεγονότα που θα είχαν «ρίξει» το Internet
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα οι παράξενες ειδήσεις γίνονται συχνά viral και χρησιμοποιούμε την φράση, «έριξαν το ίντερνετ». Στο παρελθόν βέβαια η έννοια viral δεν υπήρχε, όπως δεν υπήρχε και το ίντερνετ. Και ίσως πολλές ειδήσεις «αδικήθηκαν» για χρονικούς λόγους. Ίσως πάλι όχι. Το σίγουρο είναι πως τα παρακάτω ιστορικά γεγονότα θα είχαν «ρίξει» κι αυτά το ίντερνετ, αν είχαν την ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάο και τα 10 εκατομμύρια Κινέζες

Την δεκαετία του 1970, λίγο πριν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ο Μάο Τσετούνγκ, είχε αναπτύξει ενός είδους φιλία με τον Χένρι Κίσινγκερ, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια συνομιλία τους για τους εμπορικούς δεσμούς των 2 χωρών, ο Μάο του πρότεινε να δώσει η Κίνα στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια Κινέζες ως δώρο. Ο Κίσινγκερ απάντησε πως η πρόταση του ήταν καινοτόμα και πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να το σκεφτούν για του απαντήσουν!

Κανένας τους μάλλον δεν μιλούσε σοβαρά. Αλλά φανταστείτε τι θα γινόταν στα social media αν μαθευόταν κάτι τέτοιο.

Το γέμισμα του τηλεφωνικού θαλάμου ήταν trend

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε από την Νότιο Αφρική, έγινε μόδα στην σημερινή Ζιμπάμπουε και πρώην Ροδεσία και έφτασε λίγο αργότερα στην Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Μια ντουζίνα άνθρωποι, και ακόμα περισσότεροι, ξάπλωναν μέσα σε στενούς τηλεφωνικούς θαλάμους, ο ένας πάνω στον άλλο, μέχρι να τους γεμίσουν. Μέχρι το ταβάνι τους.

Το ρεκόρ έγινε στην Νότια Αφρική, όταν 25 άνθρωποι χώρεσαν σε έναν και μόνο τηλεφωνικό θάλαμο. Άλλοι πάλι προτιμούσαν να δουν πόσοι χωρούν, ενώ ήταν όρθιοι. Κι έτσι κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει το τηλέφωνο, όταν και εάν χτυπούσε. Η μανία κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο. Και θα είχε γίνει εύκολα viral.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δηλητηρίαση του αλκοόλ

Κατά την διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν viral. Όπως το γεγονός πως λόγω της έλλειψης αλκοόλ, πολλοί έπιναν καθαρό οινόπνευμα, σαν αυτό που βάζουμε στις πληγές.

Ο μόνος τρόπος για να βρεις πόσιμο αλκοόλ, ήταν να το κλέψεις από τα αποθέματα του κράτους. Κι αυτό συνέβαινε συχνά. Η κυβέρνηση κουράστηκε από τις συνεχείς κλοπές και άρχισε να δηλητηριάζει τα αποθέματά της.

Έβαζε κηροζίνη, στρυχνίνη, βενζίνη, νικοτίνη, αιθέρα, φορμαλδεΰδη, χλωροφόρμιο κ.α. πολλά, ώστε να καταστήσει θανάσιμη την κατάποση αλκοόλ. Μέχρι το 1933, το δηλητηριασμένο αλκοόλ, σκότωσε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Το ίντερνετ θα είχε αφηνιάσει κυριολεκτικά.

Ο ευγενής πειρατής

Οι ιστορίες ανθρώπων είναι οι αγαπημένες του ίντερνετ. Ειδικά αν είναι παράξενες. Όπως αυτή του ευγενή Βρετανού Stede Bonnet. Γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια και όταν μεγάλωσε ζούσε στα Μπαρμπέιντος, όπου εκείνος και η γυναίκα του, έβγαζαν πολλά από την καλλιέργεια ζάχαρης.

Ωστόσο μια μέρα, φαίνεται πως η βαρεμάρα χτύπησε κόκκινο. Έφυγε από την έπαυλη και την σύζυγό του, αγόρασε ένα πλοίο και έγινε πειρατής. Το ονόμασε «Εκδίκηση» και προσέλαβε πλήρωμα 70 ατόμων, το οποίο τον βοήθησε να βγει στα ανοιχτά. Αργότερα συνάντησε τον θρυλικό πειρατή Μαυρογένη, ο οποίος τον έπεισε να του δώσει το καράβι και εκείνος να έμενε σε αυτό ως καλεσμένος. Έτσι κι έγινε.

Πήρε χάρη πολεμώντας τους Ισπανούς, αλλά επέστρεψε στην πειρατεία. Πήρε δικό του καράβι και αλώνιζε για λίγο καιρό τις θάλασσες. Σε μια μάχη πιάστηκε αιχμάλωτος, το έσκασε αλλά αιχμαλωτίστηκε ξανά. Και κάποια στιγμή εκτελέστηκε. Πόση συζήτηση υπέρ ή κατά των πράξεών του θα είχε γίνει στο ίντερνετ; Μπορείτε να φανταστείτε…

Ο νεκρός Ολυμπιονίκης

Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δημοφιλή αθλήματα ήταν το Παγκράτιον, ένα είδος πάλης που αποτελούσε συνδυασμό Ελληνορωμαϊκής, πυγμαχίας και διάφορων χτυπημάτων. Ήταν ένας συνδυασμός λαβών και χτυπημάτων με σκοπό να υποτάξεις ολοκληρωτικά τον αντίπαλο.

Ο Αρριχίων ή Αρραχίων ο Φιγαλεύς είχε επικρατήσει όλων των αντιπάλων του στους αγώνες του 572 π.Χ. και του 568 π.Χ. Αποφάσισε να πάρει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 564 π.Χ. Εκεί προχώρησε μέχρι τον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Κρεύγεα. Ο Φιλόστρατος περιγράφει:

Ο αντίπαλος του Αρραχίονα, έχοντας ήδη πιάσει τη μέση του με σκοπό να τον τελειώσει, είχε ήδη περάσει το χέρι του γύρω από το λαιμό του άλλου για να διακόψει την αναπνοή του, ταυτόχρονα πίεζε με τα πόδια του ψηλά του πάνω στους προσαγωγούς του Αρραχίονα και πέρασε τα πόδια του χαμηλά πίσω από κάθε γόνατο του αντιπάλου.

Ενώ ο λαιμός του είχε γυρίσει και ήταν έτοιμος να πεθάνει, ο αντίπαλός του χαλάρωσε λίγο. Ο Αρραχίων μάζεψε όλες τους τις δυνάμεις, έπιασε τον αντίπαλο από τον αστράγαλο και κατάφερε να τον εξαρθρώσει. Ο αντίπαλος έδειξε πως παραδίνεται και λίγες στιγμές μετά, ο Αρραχίων ξεψύχησε. Οι Ελλανοδίκες όμως τον ανακήρυξαν νικητή του αγώνα. Ήταν η μοναδική φορά που ένας νεκρός στέφθηκε Ολυμπιονίκης. Ο προπονητής του, Ερυξίας, φώναξε εκείνη την στιγμή: «Τι ευγενής επιτάφιος, δεν νικήθηκε ποτέ στην Ολυμπία».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 10 ώρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Πριν 10 ώρες

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Πριν 10 ώρες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Πριν 10 ώρες

Είναι προφανώς Ιταλός

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.