E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ταινίες τρόμου τόσο φρικτές που κατέληξαν στα δικαστήρια

Οι δημιουργοί τους μάλλον το μετάνιωσαν

5 ταινίες τρόμου τόσο φρικτές που κατέληξαν στα δικαστήρια

Οι ταινίες τρόμου προσπαθούν να πετύχουν αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος τους: να προκαλέσουν τρόμο. Τα εφε που χρησιμοπούνται πολλές φορές είναι τόσο αληθοφανή που έχουν καταφέρει όχι μόνο να προκαλέσουν τρόμο, αλλά και έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Όπως οι παρακάτω πέντε, τις οποίες αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο, να είστε προετοιμασμένοι για φρικιαστικές εικόνες.

Snuff

To 1976 η ταινία splatter με τον τίτλο «Snuff» εδραίωσε την φήμη του όρου «snuff». Και είναι η μοναδική στην λίστα που οι δημιουργοί ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για πραγματική ταινία snuff. Ο εν λόγω όρος πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του '70 και υποτίθεται πως περιέγραφε ταινίες που απεικόνιζαν πραγματικούς φόνους. 

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ, αφού οι ταινίες «snuff» δεν υπάρχουν. Η συγκεκριμένη ταινία του Michael Findlay, θεωρείται η πρώτη snuff movie και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μέχρι που το περιοδικό Variety αποκάλυψε την απάτη πίσω από την ταινία, που φυσικά ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Παρολ’ αυτά, ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης διέταξε έρευνα, για να ανακαλύψει τελικά ότι όλα ήταν ψεύτικα.

Cannibal Holocaust

Μια ακόμα ταινία που θεωρήθηκε «snuff» ήταν το «Cannibal Holocaust», το 1980. Πρόκειται για μια ιταλική ταινία, με ένα κινηματογραφικό συνεργείο στην ζούγκλα του Αμαζονίου που συναντά μια φυλή κανιβάλων. Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε. Ο κόσμος θεώρησε πως επρόκειτο για πραγματικά γεγονότα, το επιτελείο δεν το διέψευσε, με αποτέλεσμα η ταινία να απαγορευτεί σε 19 χώρες.

Κατασχέθηκε και ο σκηνοθέτης Ruggero Deodato κατηγορήθηκε για αισχρότητα και φόνο και πήγε στα δικαστήρια μαζί με τους ηθοποιόυς, για να αποδείξει ότι είναι ζωντανοί! Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν μετά και από μια εμφάνιση όλων στην τηλεόραση.

Guinea Pig

Το ίδιο περίπου συνέβη και με την γιαπωνέζικη σειρά έξι ταινιών με τίτλο «Guinea Pig». Οι σκηνές βασανιστηρίων και φόνων ήταν τόσο αληθοφανείς, που θεωρήθηκαν κι αυτές ως πραγματικές ταινίες «snuff». 

Το FBI έμαθε για την ταινία όταν ο Charlie Sheen είδε μια από αυτές και θεώρησε πως πρόκειται για αληθινή. Ειδοποίησε λοιπόν τις αρχές που ξεκίνησαν έρευνα. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν όταν το ντοκιμαντέρ «Making of the Guinea Pig», που εξηγούσε πως γυρίστηκε η ταινία, έφτασε στα χέρια τους.

New Terminal Hotel

Αυτή η ταινία βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών για μια παράξενη κωλυσιεργία. Η ταινία γυρίστηκε και δυο χρόνια αργότερα, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να σβήσουν μια φωτιά σε ένα ξενοδοχείο. Όταν μπήκαν σε ένα δωμάτιο, είδαν παντού αίματα και άδεια μπουκάλια αλκοόλ.

8 ώρες έρευνας πέρασαν, με τους αστυνομικούς να ανακαλύπτουν πως επρόκειτο για σκηνικό ταινίας που ο σκηνοθέτης (ο οποίος είχε πεθάνει) είχε αφήσει έτσι, μήπως και χρειαστούν επαναληπτικά γυρίσματα.

A Lizard in a Woman's Skin

Ο Carlo Rambaldi είναι γνωστός για τα οπτικα εφέ στην ταινία «E.T.». Σε αυτή την ταινία πάλι του 1971, την οποία σκηνοθέτησε ο Lucio Fulci, τα εφε του ήταν τόσο πειστικά που ο τελευταίος αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης δυο ετών. 

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια σκηνή που απεικονίζει τα εσωτερικά όργανα σκύλων. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν μετά από πολλές και λεπτομερείς εξηγήσεις, με την συγκεκριμένη σκηνή να κόβεται από τις μεταγενέστερες εκδοχές της ταινίας. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.