ΥΓΕΙΑ

Τι δεν πρέπει να φας όταν έχεις περίοδο

Αν θέλεις να μειώσεις τον πόνο, απέφυγε τις

Τι δεν πρέπει να φας όταν έχεις περίοδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίοδος είναι ένα πονεμένο θέμα για όλες τις γυναίκες, καθώς αποτελεί μια μηνιαία ταλαιπωρία, που πέρα από τους σωματικούς πόνους, προκαλεί θέματα και στην ψυχολογία, λόγω των ορμονικών διαταραχών που φέρει.

Και μπορεί με τα χρόνια η ρουτίνα της να συνηθίζεται, όμως ποτέ δεν σταματά να ενοχλεί και να κάνει πολλές φορές τις κυρίες να αλλάζουν όλο τους το πρόγραμμα και να αναβάλλουν πράγματα, επειδή τις εμποδίζει η αδιαθεσία.

Αν θέλεις όμως να μειώσεις τις κράμπες, την κατακράτηση, τους πονοκεφάλους, το φούσκωμα, το αίσθημα της κόπωσης και την πεσμένη ψυχολογία, μπορείς να το καταφέρεις πολύ εύκολα, μέσα από την διατροφή σου και πιο συγκεκριμένα, αποφεύγοντας κάποιες τροφές, που εντείνουν την κακή αυτήν κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποιες είναι αυτές, θα το διαβάσεις παρακάτω!

Καφές

Η βασική του ουσία, η καφεΐνη, πέραν του ότι θα σου προκαλέσει έντονο φούσκωμα, θα φέρει και διαταραχές στον ύπνο σου.

Ζάχαρη

Μπορεί εσύ τις συγκεκριμένες μέρες να τη ζητάς μανιωδώς, όμως η ζάχαρη προκαλεί έντονες αυξομειώσεις στην διάθεση σου και αυτό, λόγω της επιρροής που έχει στα επίπεδα των σάκχαρεων στο αίμα και τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενέργεια και την ψυχολογία σου.

Λιπαρά

Επηρεάζουν επίσης τις ορμόνες και προκαλούν έντονο φούσκωμα, οπότε καλύτερα να αποφύγεις το λιπαρό κρέας και τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αλάτι και τηγανιτά

Μπορεί να έχεις λιγούρες και να τρελαίνεσαι και μόνο στην ιδέα μιας μερίδας τηγανιτής πατάτας, όμως τα τηγανιτά όπως και το αλάτι, προκαλούν θέματα στο πεπτικό, όπως και κατακράτηση υγρών.

Γαλακτοκομικά

Προκαλούν που προκαλούν πρήξιμο γενικά, ένα παραπάνω με την περίοδο, ενώ μπορούν να επιδεινώσουν τους πόνους στην κοιλιά.

Αλκοόλ

Αυξάνει το πρήξιμο και τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, καθώς και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 240 / position2: 766
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb