E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

Οι Magic De spell, o Δημήτρης Μητσοτάκης και τα Υπόγεια Ρεύματα απαντούν στις ερωτήσεις μας!

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία τους στον πολυχώρο WE, στις 21 Σεπτεμβρίου

Οι Magic De spell, o Δημήτρης Μητσοτάκης και τα Υπόγεια Ρεύματα απαντούν στις ερωτήσεις μας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πριν τη συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη, οι Magic De Spell, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Δημητρής Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), απάντησαν στις ερωτήσεις μας γύρω από τη μουσική, τη ζωή και την κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις τους και ετοιμαστείτε για ένα ατμοσφαιρικό live στον Πολυχώρο We, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Magic De Spell

Πως είναι να είστε το μακροβιότερο ροκ συγκρότημα μια ολόκληρης χώρας; Τι σας έχει διδάξει η μουσική σας εμπειρία ως τώρα, σε προσωπικό επίπεδο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MDS: Όταν ξεκινάς σαν νέο γκρουπ, χρειάζεται να συστήσεις στον κόσμο τη μουσική σου και αυτό που είσαι και αντιπροσωπεύεις. Όσο περνάνε τα χρόνια, είναι απαραίτητο να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου. Να επανασυστήνεσαι και να γίνεσαι εκ νέου αποδεκτός. Αυτό, ίσως είναι πιο δύσκολο. Φαίνεται ότι εμείς το πετύχαμε με τα τραγούδια μας, όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς και με τους εαυτούς μας και με τους άλλους. Αν αυτό γίνεται διακριτό, να ένας ακόμη λόγος διάρκειας της μπάντας. Βέβαια, χρειάζεσαι πάντα τύχη και καλές σχέσεις μέσα στην οικογένεια - συγκρότημα. Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που σαν εκδρομείς του 1980, συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε στις ταραγμένες θάλασσες της ελληνικής ροκ σκηνής. Να ανακαλύπτουμε και να μας ανακαλύπτουν οι νεότεροι.

Υπάρχει κάποια καλλιτεχνική συνεργασία που θα θέλατε να κάνετε, αλλά δεν έχει τύχει ακόμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MDS: Έχουμε κάνει αρκετές συνεργασίες μέχρι τώρα. Ικανοποίησαν τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις μας. Οι περισσότερες έγιναν αγαπητές από το κοινό. Τώρα δεν μας έρχεται κάτι στο νου, αλλά ποτέ να μην είστε σίγουροι. Το «μικρόβιο» υπάρχει πάντα στο dna της μπάντας.

Ποιες θεωρείτε ότι μπορεί να είναι οι βαθύτερες μουσικές επιρροές στο έργο σας και που τις εντοπίζετε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MDS: Αν μας ρωτήσετε έναν έναν χωριστά, σίγουρα θα ακούσετε πολλά και τελείως διαφορετικά πράγματα. Ίσως υπάρχουν και ερεθίσματα, που δεν συνειδητοποιούμε καν. Ο μουσικός χαρακτήρας των magic, είναι οι επιρροές του καθενός μας, φιλτραρισμένες μέσα από τα προσωπικά μας παιξίματα. Βέβαια, κοινός τόπος συνάντησης, είναι πάντα το rock’n’roll.

Δημήτρης Μητσοτάκης

Πως προέκυψε αυτή η επανένωση και συνεργασία μετά από το κλείσιμο της 17ετούς ιδιαίτερα επιτυχημένης κοινής πορείας;

Mε τον Παναγιώτη διατηρούσαμε επαφή όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια περίπου του πρότεινα να ξαναφτιάξουμε μαζί τραγούδια στο studio Matrix του . Γιάννη Πετρογιάννη που πλέον εκτός από ηχολήπτης είναι και δεύτερη κιθάρα στο ηλεκτρικό σχήμα που έχουμε με τον Παναγιώτη μαζί με΄τον Παντελή Πέτρου στο μπάσο και τον Νίκο Χριστόπουλο στα τύμπανα. Έτσι προέκυψαν και κάποιες συναυλίες οι οποίες φέτος θα είναι και περισσότερες.

Συναυλίες σε μεγάλα στάδια ή σε μικρά μπαρ;

Κάθε φάση έχει τη χάρη της. Όσο καιρό παίζαμε σε μεγάλους χώρους είχα νοσταλγήσει τα μικρά μπαράκια απ' όπου ξεκινήσαμε. Τα τελευταία έπαιζα σχεδόν αποκλειστικά σε ακουστικούς χώρους με τον κόσμο σχεδόν πάνω στο πάλκο. Η επαφή ήταν πολύ στενή και σχεδόν φιλική. Φέτος μας έχει ξυπνήσει η επιθυμία για φουλ ηλεκτρικό ήχο σε μεγάλες σκηνές τουλάχιστον στις πόλεις που είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Στις υπόλοιπες θα πάμε ακουστικό ντουέτο με τον Παναγιώτη.

Κατά πόσο η μουσική μπορεί να συμβάλει στη σωτηρία της ανθρωπότητας;

Μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να καλλιεργήσει νέους ανθρώπους. Δυστυχώς οι αποφάσεις παίρνονται από πολιτικούς και μάλιστα επαγγελματίες οι οποίοι έχουν πείσει τον λαό πως έχουμε δημοκρατία. Είστε ελεύθεροι να εκλέγετε τους αντιπροσώπους σας στη βουλή και εκείνοι να αποφασίζουν ανεξάρτητα από τις δηλώσεις που έκαναν για να τους εκλέξετε. Και αυτό δυστυχώς συμαβάινει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, οπότε επιλέγεις να ψηφίσεις τον λιγότερο φασίστα Δημοκρατία δια της ατόπου απαγωγής, δηλαδή.

Υπόγεια Ρεύματα

Πιστεύετε ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να εξελίσσουν το έργο τους με βάση της εξελίξεις των ρευμάτων της μουσικής ή είναι προτιμότερο να ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι και να κρατούν έναν ενιαίο χαρακτήρα;

Δεν υπάρχει πρέπει. Οι καλλιτέχνες αν κάνουν αυτό που πραγματικά τους βγαίνει την εκάστοτε περίοδο, αυτό που πονάει την καρδούλα τους το μοντέρνο ή το κλασικό, θα φτάσει σίγουρα στον κόσμο που "θέλουν" να φτάσει. Σε όποιους δηλαδή "ακούνε" αν μιλάμε για καλλιτέχνες. Τα ρούχα δεν φέρουν τον εσωτερικό κόσμο και την παιδεία ενός κομματιού αλλά ο στίχος και η σύνθεση.

Υπάρχει χώρος στην ελληνική μουσική σκηνική για πιο πειραματικούς ήχους και καλλιτέχνες;

Σαφώς και υπάρχει και το βιώνουμε αρκετά στις μέρες μας. Πολλά σχήματα χρησιμοποιούν τον πειραματικό ήχο στις ενορχηστρώσεις τους. Μην πάμε μακρυά. Ο μπασίστας μας παίζει μουσικό πριόνι με πετάλια. Κι αλλες φορές κονσέρτα σε σοβαρό mood στο Μέγαρο και την Λυρική.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα εντελώς διαφορετικών ήχων και μουσικής κουλτούρας, που όμως θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Συνέχεια, σε κάθε πρόβα λέμε και ένα άλλο όνομα που ακούσαμε ή θυμηθήκαμε και το συζητάμε μεταξύ μας. Μετά όμως μπαίνουμε για πρόβα και συνεχίζουμε την πρόβα..χαχα. Σοβαρά τώρα, πολλά έχουμε σκεφτεί αλλά δεν συνεργαζόμαστε εύκολα. Χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά, όπως δουλεύουμε και μεταξύ μας, να γίνουμε παρέα και να συνδημιουργήσουμε. Μου αρέσει να μην λέω πολλά ονόματα.... αλλά τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο που ψάχνουμε σε μια συνεργασία.

*Η συναυλία των Magic De Spell, Υπόγεια Ρεύματα και Δημήτρη Μητσοτάκη - Παναγιώτη Κατσιμάνη (Ενδελέχεια), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο WE.

**Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 31
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.