E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων για το Μάτι

Κατηγορούν την ηγεσία της Πυροσβεστικής

Καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων για το Μάτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/9/2018 | 12:39

Για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατηγορεί την ηγεσία της Πυροσβεστικής ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης του συνηγόρου των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης είναι ο τεχνικός σύμβουλος που διενήργησε πραγματογνωμοσύνη και αυτοψία στην περιοχή και συνέταξε το πόρισμα το οποίο κατέθεσε  στον προϊσταμένο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.   Μεταξύ άλλων στην καταγγελία του αναφέρει, ότι «ορισμένοι αξιωματικοί, διοικούντες νευραλγικά πόστα υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με διάφορες νομικίστικες –και αστείες– δικαιολογίες και προσχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν όσα στοιχεία και πληροφορίες είναι δυνατόν, για να μην αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της ως άνω τραγωδίας».   

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διοίκηση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) αρνήθηκε να του κοινοποιήσει το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την 23η Ιουλίου, το οποίο εστάλη στο ΚΕΠΠ την παραμονή της καταστροφικής πυρκαγιάς.   Επιπλέον, καταγγέλλει ότι δύο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και υποβληθεί το λεγόμενο «δελτίο πυρκαγιάς», που συνήθως συντάσσεται την επομένη κάθε συμβάντος     

Η πλήρης καταγγελία του Ανδριανού Γκουρμπάτση:   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι πρώτη φορά που ορισμένοι αξιωματικοί στο ΠΣ προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν σε συγκεκριμένη υπόθεση με ποινικό - και πειθαρχικό - ενδιαφέρον. Αυτό ακριβώς και βέβαια σε μεγαλύτερη έκταση και από περισσότερους αξιωματικούς, κυρίως ανώτατους, συμβαίνει και με την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018 στο Μάτι.   

Καταγγέλλω λοιπόν δημόσια την ''ομοφοβική στάση'' που τηρούν ορισμένοι, κυρίως ανώτατοι αξιωματικοί στο ΠΣ, απέναντι στην Εισαγγελική Έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 99 μέχρι σήμερα νεκρούς. Πιο συγκεκριμένα ορισμένοι αξιωματικοί, διοικούντες νευραλγικά πόστα Υπηρεσιών του ΠΣ, με διάφορες νομικίστικες - και αστείες - δικαιολογίες και προσχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν όσα στοιχεία και πληροφορίες είναι δυνατόν, για να μην αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της ως άνω τραγωδίας. Ειδικότερα, με την ιδιότητα του Τεχνικού Συμβούλου, διορισθείς από τον Δικηγόρο κ. Αντ. Φούσσα, νομικό συμπαραστάτη ορισμένων συγγενών θυμάτων στην τραγωδία αυτή, ζήτησα από Υπηρεσίες του ΠΣ τα εξής έγγραφα στοιχεία και πληροφορίες:   

α) Το Δελτίο της ΕΜΥ, που απεστάλη την 22 Ιουλίου 2018 στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της ΓΓΠΠ, με ισχύ για την 23η Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β) Το Δελτίο Πυρκαγιάς και γ) Τον αριθμό κυκλοφορίας των υπηρεσιακών οχημάτων συγκεκριμένων αξιωματικών που μετέβησαν ή όφειλαν εκ των καθηκόντων τους να μεταβούν στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Νταού Πεντέλης - Καλλιτεχνούπολη - Ν. Βουτζά και Μάτι, προκειμένου, αν και όταν ασκηθούν ποινικές διώξεις, να ζητήσουμε με ίδια αίτηση, όπως κατόπιν εντολής του κ. Εισαγγελέως, μας χορηγηθεί από το ΕΣΚΕ, μεταξύ άλλων στοιχείων, και το ψηφιακό αποτύπωμα (ιστορικό κίνησης) στο Σύστημα Engage των οχημάτων αυτών τις κρίσιμες ώρες.   

Η απάντηση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Δυστυχώς, αναφορικά με το Δελτίο της ΕΜΥ, η Διοίκηση του ΚΕΠΠ με νομικά προσχήματα και δικαιολογίες, αρνήθηκε σιωπηρά να μου το χορηγήσει. Παρά ταύτα, κατόπιν αιτήσεώς μου προς την ΕΜΥ, αυτό μου χορηγήθηκε και αποδείχθηκε ότι οι πάντες, δηλαδή τόσο στη ΓΓΠΠ όσο και στην Πυροσβεστική, γνώριζαν για τους πολύ ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 6-7 μποφόρ, δυτικών - βορειοδυτικών διευθύνσεων, που θα επικρατούσαν την 23η Ιουλίου 2018 στην Αττική.   

Εξάλλου σχετικά με το Δελτίο Πυρκαγιάς, μέχρι σήμερα μετά από 2 σχεδόν μήνες από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και τον έλεγχο της, απαραδέκτως δεν έχει συνταχθεί και φυσικά δεν μας έχει χορηγηθεί. Η μη σύνταξη του βέβαια δεν είναι τυχαία. Προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι το ΕΣΚΕ / ΣΕΚΥΠΣ επιδιώκει να δώσει στον αρμόδιο προς σύνταξη αξιωματικό ώρες ανακριβείς, προκειμένου να συγκαλυφθούν διάφορες σκοπιμότητες, όπως πχ οι πραγματικοί υπεύθυνοι.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος δε αναφορικά με το τρίτο αίτημά μας, όπως έγινε γνωστό με το συνημμένο έγγραφο του ΕΣΚΕ δεν δύναται να μας χορηγηθούν τα νομίμως αιτούμενα στοιχεία, με την αστεία και προκλητική πρόφαση και πρόσχημα, ότι οι αιτούμενοι αριθμοί κυκλοφορίας των υπηρεσιακών οχημάτων "αποτελούν στοιχεία - αντικείμενο δικογραφίας". Πως δεν μας απάντησαν ότι αποτελούν και προσωπικά δεδομένα των συγκεκριμένων αξιωματικών.   

«Ας μην κρύβονται λοιπόν οι κατά τεκμήριο, λόγω της αποστολής και αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας και των καθηκόντων τους, υπεύθυνοι, γιατί πλησιάζει η ώρα που θα αποκαλυφθούν»Κατόπιν της ανωτέρω παράνομης, είτε σιωπηρής ή και ρητής άρνησης της Πυροσβεστικής, να μας χορηγηθούν από τα αρμόδια όργανα τα προαναφερόμενα στοιχεία, πιστεύω αυτό συμβαίνει είτε με την ανοχή ή, δεν αποκλείεται ενδεχομένως και με εντολή της Ηγεσίας ΠΣ αιτούμαι την άμεση παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα. Να γνωρίζουν δε άπαντες οι υπεύθυνοι για τη φονική πυρκαγιά, τόσο στη ΓΓΠΠ, όσο και στην Πυροσβεστική, αλλά και σε άλλους φορείς, που ενδεχομένως ευθύνονται, ότι έχω και τις γνώσεις αλλά και μπορώ να τους αποκαλύψω όλους και με ονοματεπώνυμα, όσο ψηλά κι αν είναι στην ιεραρχία.   Αυτό βέβαια δεν θα αργήσω να το πράξω όσο κι αν με τέτοιου είδους νομικίστικες - αστείες δικαιολογίες και προσχήματα επιχειρούν είτε να καθυστερήσουν τη χορήγηση των ως άνω στοιχείων και όποιων άλλων ενδεχομένως ζητηθούν ακολούθως ή και να αποκρύψουν. Να είναι δε άπαντες βέβαιοι πως η αλήθεια θα λάμψη, ό,τι και να μηχανεύονται για να αποκρύψουν τα απαραίτητα στοιχεία και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Ας μην κρύβονται λοιπόν οι κατά τεκμήριο, λόγω της αποστολής και αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας και των καθηκόντων τους, υπεύθυνοι, γιατί πλησιάζει η ώρα που θα αποκαλυφθούν!   

Ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανδριανός Γκουρμπάτσης Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός». 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Σήμερα

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές ρεύματος του Απριλίου

Σήμερα

Mέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα νέα πράσινα τιμολόγια

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Σήμερα

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Σήμερα

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Πύργος: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου ‑ Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

Σήμερα

Ο καβγάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη γειτονιά του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν οι νέες χρεώσεις ‑ Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Σήμερα

Όπως προβλέπει το Ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΑΑΔΕ: Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ

Σήμερα

Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.