E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάστορας: Νομίζετε είμαστε φασίστες; Όχι, κύριε Φίλη. Είμαστε Έλληνες!

Η συγκλονιστική επιστολή-απάντηση του ποπ σταρ

Μάστορας: Νομίζετε είμαστε φασίστες; Όχι, κύριε Φίλη. Είμαστε Έλληνες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2018 | 11:30

Ο Χρήστος Μάστορας κατάγεται από τη Βόρεια Ήπειρο και θέλησε να γράψει δύο λόγια για την κατάσταση που επικρατεί εκεί με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η συγκλονιστική επιστολή-απάντηση προς τον Νίκο Φίλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο frontman του συγκροτήματος Melisses κατάγεται από τη Βόρεια Ήπειρο και μέσω των Social Media έγραψε ένα κείμενο με αφορμή το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη: «Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;».

Ο Νίκος Μάστορας πόσταρε δύο φωτογραφίες από το άγαλμα «Βόρεια Ήπειρος» που βρίσκεται στα Εξάρχεια κι έγραψε:

«Πολλοί συμπατριώτες μου, μου ζητούν να γράψω κάτι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καθώς λένε έχω χρέος να μιλήσω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλλον αισθάνονται πως θα ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους από εδώ.

Τους καταλαβαίνω.

Καταλαβαίνω την αγανάκτηση, το εμφυτευμένο μίσος, το αίσθημα της αδικίας, της στερημένης εθνικής υπερηφάνειας, το να πρέπει να είναι διπλά Έλληνες γιατί αλλιώς είναι ξένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιός φταίει για το θάνατο του Κωνσταντίνου;

Φταίνε οι σφαίρες των Αλβανών ενστόλων που ως στόχο τους είχαν τον απόλυτο εχθρό του κράτους τους, τον συναισθηματικά εγκλωβισμένο Έλληνα της πάντα αδικημένης και ποτέ πλήρως αναγνωρισμένης μειονότητας μας;

Φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί που δεν θεώρησαν ποτέ πως το βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι μείζονος σημασίας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φταίει η εθνικά «νεαρή» Αλβανία που πασχίζει να αποκτήσει κυριαρχία εντός των συνόρων της και βλέπει κινδύνους σε μια σημαία που κατ’εμε δεν έχει λόγο να κατεβαίνει ποτέ από τα μέρη που ζουν οι Έλληνες της μειονότητας;

Φταίει ο ίδιος που δεν σκέφτηκε καθαρά και άφησε τον θυμό του να τον κυριέυσει;

Ποιος φταίει ή μάλλον ποιος φταίει πιο πολύ είναι το ερώτημα.

Ξέρετε κύριε Φίλη για ποιό λόγο υψώνουμε ελληνικές σημαίες σ’ αυτό το έδαφος που εσείς ονομάζετε νότια Αλβανία κι εμείς Βόρειο Ήπειρο;

Ξέρετε γιατί επιμένουμε να γιορτάζουμε βροντερά τις επετείους μας, να κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές και τη γλώσσα μας ελληνική πάνω σ’ αυτό το έδαφος αγαπητέ κύριε Φίλη;

Νομίζετε πως είμαστε τίποτα εκ γενετής φασίστες; Τίποτα ακροδεξιοί με επεκτατικές βλέψεις;

Όχι κύριε Φίλη.

Είμαστε Έλληνες.

Αλλά εσείς δε θέλετε να βλέπετε την αλήθεια γιατί δε σας συμφέρει, όπως δε συνέφερε ποτέ και καμία ελληνική κυβέρνηση.

Στη δεκαετια του 90’ η πλειοψηφία των ελληνόφωνων της Βορείου Ηπείρου επαναπατρίστηκε (θεωρώ αυτό τον όρο πιο δίκαιο).

Προερχόμενοι λοιπόν από την καθεστωτική φυλακή του Χότζα οι Βορειοηπειρώτες γεμάτοι μίσος για το παρελθόν και για την έκβαση της ιστορίας μας άλλα παράλληλα γεμάτοι λαχτάρα για το μέλλον μας στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε την καχυποψία και την προκατάληψη των ίδιων μας των αδερφών.

Εκεί είναι που αισθανθήκαμε να μας στερείται η εθνική μας ταυτότητα.

Η ευθύνη για μένα ήταν και είναι πάντα πολιτική.

Η Μαμά Ελλάδα μας αντιπετώπισε ως νόθο παιδί, δίνοντας μας σχεδόν με το ζόρι την Ελληνική ιθαγένεια μετά από 20 και άνω χρόνια παραμονής και αναμονής στον ίδιο μας τον τόπο.

Ο λόγος που υψώνουμε τη σημαία μας σε ξένο έδαφος κύριε Φίλη είναι για να τραβήξουμε την προσοχή της μάνας μας, της Ελλάδας.

Κάντε κάτι για τους Βορειοηπειρώτες όπως έκαναν εκείνοι για την πατρίδα τους. Να σας θυμίσω κάποιους από τους Βορειοηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες μας ; Γεώργιος Σίνας, Κωνσταντίνος Ζάππας, Χρηστάκης Ζωγράφος, Απόστολος Αρσάκης και λοιποί... Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ούτε ευεργέτης ήταν, ούτε ήρωας και θεωρώ μεγάλο λάθος το ότι κρατούσε όπλο και άνοιξε πυρ.

Ήταν όμως η κραυγή απόγνωσης του Βορειοηπειρώτη και ελπίζω να μην έφυγε άδικα.

Ελπίζω να έφυγε για να θυμίσει στη μάνα Ελλάδα πως τα παιδιά μας τα αγαπάμε όλα το ίδιο και δεν κάνουμε διακρίσεις.

Αναπαύσου εν ειρήνη θυμωμένε αδερφέ μου Κωνσταντίνε.

Σε καταλαβαίνω...

*Η φωτογραφία είναι από το άγαλμα "Βόρειος Ήπειρος" που βρίσκεται επί της οδού Τοσιτσα στα Εξάρχεια από το 1953 . Το άγαλμα έχει βανδαλιστεί πολλές φορές, πριν λίγο καιρό μάλιστα κάποιοι το αποκεφάλισαν και του έκοψαν και τα πόδια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

2. Αλλά εσείς δε θέλετε να βλέπετε την αλήθεια γιατί δε σας συμφέρει, όπως δε συνέφερε ποτέ και καμία ελληνική κυβέρνηση. Στη δεκαετια του 90’ η πλειοψηφία των ελληνόφωνων της Βορείου Ηπείρου επαναπατρίστηκε (θεωρώ αυτό τον όρο πιο δίκαιο). Προερχόμενοι λοιπόν από την καθεστωτική φυλακή του Χότζα οι Βορειοηπειρώτες γεμάτοι μίσος για το παρελθόν και για την έκβαση της ιστορίας μας αλλα παράλληλα γεμάτοι λαχτάρα για το μέλλον μας στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε την καχυποψία και την προκατάληψη των ίδιων μας των αδερφών. Εκεί είναι που αισθανθήκαμε να μας στερείται η εθνική μας ταυτότητα. Η ευθύνη για μένα ήταν και είναι πάντα πολιτική. Η Μαμά Ελλάδα μας αντιπετώπισε ως νόθο παιδί, δίνοντας μας σχεδόν με το ζόρι την Ελληνική ιθαγένεια μετά απο 20 και άνω χρόνια παραμονής και αναμονής στον ιδιο μας τον τόπο. Ο λόγος που υψώνουμε τη σημαία μας σε ξένο έδαφος κύριε Φίλη είναι για να τραβήξουμε την προσοχή της μάνας μας, της Ελλάδας. Κάντε κάτι για τους Βορειοηπειρώτες όπως έκαναν εκείνοι για την πατρίδα τους. Να σας θυμίσω κάποιους απο τους Βορειοηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες μας ; Γεώργιος Σίνας, Κωνσταντίνος Ζάππας, Χρηστάκης Ζωγράφος, Απόστολος Αρσάκης και λοιποί... Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ούτε ευεργέτης ήταν, ούτε ήρωας και θεωρώ μεγάλο λάθος το ότι κρατούσε όπλο και άνοιξε πυρ. Ήταν όμως η κραυγή απόγνωσης του Βορειοηπειρώτη και ελπίζω να μην έφυγε άδικα. Ελπίζω να έφυγε για να θυμίσει στη μάνα Ελλάδα πως τα παιδιά μας τα αγαπάμε όλα το ίδιο και δεν κάνουμε διακρίσεις. Αναπαύσου εν ειρήνη θυμωμένε αδερφέ μου Κωνσταντίνε. Σε καταλαβαίνω... Χρήστος Μάστορας. *Η φωτογραφία είναι απο το αγαλμα "Βόρειος Ήπειρος" που βρίσκεται επί της οδού Τοσιτσα στα Εξάρχεια από το 1953 . Το αγαλμα έχει βανδαλιστεί πολλές φορές, πριν λίγο καιρό μάλιστα κάποιοι το αποκεφάλισαν και του έκοψαν και τα πόδια.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Mastoras (@xmastoras) στις

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Πριν 10 ώρες

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Πριν 10 ώρες

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Πριν 10 ώρες

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Πριν 10 ώρες

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Πριν 10 ώρες

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.