E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανακαίνιση σπιτιών: η πλέον διαδεδομένη επιλογή στην Αθήνα

Ιδιοκτήτες ακινήτων ανακατασκευάζουν την ιδιοκτησία τους για να την υπενοικιάσουν

Ανακαίνιση σπιτιών: η πλέον διαδεδομένη επιλογή στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αθήνα αποτελεί «στολίδι» της Ευρώπης και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την ιστορία της να φτάνει ως το 3.200 π.Χ. Μέσα από την πάροδο του χρόνου από ένα μικρό χωριό στους πρόποδες της Ακρόπολης η «μήτρα του δυτικού πολιτισμού» μετατράπηκε σε πρωτεύουσα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και στην Αθήνα μπορούμε να αντικρίσουμε καλαίσθητες συνδυασμένες εικόνες όλων των ιστορικών φάσεών της, η σημερινή της όψη είναι αποτέλεσμα της απότομης αστικοποίησης και μετακίνησης αγροτικού πληθυσμού κατά την δεκαετία του 1950.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή της αντιπαροχής και η εγκατάσταση της βιομηχανίας, διευκόλυνε την πληθυσμιακή έκρηξη στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας μετατρέποντάς το σε «υποδοχέα» χιλιάδων μελλοντικών κατοίκων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πυροδότηση της οικοδομικής δραστηριότητας, προσελκύοντας σημαντικό ποσοστό επενδύσεων ενώ η άναρχη, βιαστική ανοικοδόμηση και η απουσία συγκροτημένου πολεοδομικού σχεδιασμού, οδήγησε στην κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους των νεοκλασικών κτιρίων της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τότε έξαρση της ανέγερσης οικοδομών, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα δεδομένα της Ευρώπης και η ανάγκη για να στεγαστεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων - φτηνά και γρήγορα - οδήγησε στην εμπορευματοποίηση του τομέα των πολυκατοικιών.

Λογικό είναι πως όλες οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που χτίστηκαν εδώ και χρόνια, με το πέρασμα του χρόνου, να έχουν υποστεί φυσική φθορά και να χρειάζονται συντήρηση ανά χρονικά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες τους προβαίνουν στην μερική ή στην ολική ανακαίνισή των οικημάτων τους.

Επιπλέον, ο οικοδομικός γιγαντισμός, σε συνδυασμό με την μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, κάνουν την ανακαίνιση των σπιτιών στην Αθήνα, κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Ιδιαίτερα δε σε περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν την οικία τους, προβαίνουν στην ανακαίνισή της διότι με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να μεγιστοποιήσουν αξία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την υφιστάμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας όλο και πιο πολύς κόσμος προσπαθεί να διευρύνει τους τρόπους αύξησης του εισοδήματός τους. Έτσι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική ανακατασκευάζουν και αναμορφώνουν την ιδιοκτησία τους για να την υπενοικιάσουν μέσω της σελίδας AirBnB η οποία και αποτελεί παγκόσμια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Υπάρχει πλέον πληθώρα εταιρειών που αναλαμβάνουν την μερική ή ολική ανακαίνιση χώρων (πχ. ανακαίνιση μπάνιου), την επισκευή και την διαμόρφωση κατοικιών στην Αθήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι όλες ικανές να ικανοποιούν ίσα και όμοια τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να να προτείνει έξυπνες λύσεις ανακαίνισης και επέκτασης σπιτιών, η αποπεράτωση των εργασιών να πραγματοποιείται στα πλαίσια του προσυμφωνημένου χρονικού σχεδιασμού, οι συνεργάτες της να είναι έμπειροι και ενήμεροι για τις τελευταίες τάσεις στον χώρο της ανακαίνισης, οι εργασίες να χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα και όλα αυτά σε κόστος ανταγωνιστικό.

Η εταιρία E-renovation.gr αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο στον χώρο της ανακαίνισης, με πολυετή εμπειρία έχοντας αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιών σε όλες τις περιοχές των Αθηνών, διεκπεραιώνοντας την κάθε μια με επιτυχία και επαγγελματισμό.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.