E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτές είναι οι πιο παράξενες θρησκείες στο κόσμο

Έχουν για θεό τον Μαραντόνα και το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας

Αυτές είναι οι πιο παράξενες θρησκείες στο κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας (Flying Spaghetti Monster) είναι η θεότητα μιας θρησκείας - παρωδίας γνωστής ως Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία ή Πασταφαριανισμός

Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2005 από τον Μπόμπι Χέντερσον σαν διαμαρτυρία κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της πολιτείας του Κάνσας, να διδάσκεται η θεωρία της δημιουργίας παράλληλα με την θεωρία της εξέλιξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χέντερσον, παρωδώντας τον Δημιουργισμό, έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στο Συμβουλίου Εκπαίδευσης της πολιτείας του Κάνσας, όπου υποστήριξε πως το Σύμπαν δημιουργήθηκε από μία μάζα από σπαγγέτι και δύο κεφτέδες, που ονόμασε Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας. Από τη στιγμή που ο Χέντερσον δημοσίευσε την επιστολή του στην ιστοσελίδα του και μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία έγινε φαινόμενο του Ίντερνετ και σύμβολο κατά της διδασκαλίας του Δημιουργισμού στα δημόσια σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aghori

Αυτή η θρησκεία αποτελείται από μία αίρεση του ινδουισμού, ωστόσο οι "κανονικοί" ινδουιστές δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους.

Και είναι λογικό, αφού αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε νεκροταφεία, κυκλοφορούν γυμνοί καλυμμένοι από στάχτες νεκρών, πίνουν ούρα και κρασί από ανθρώπινα κρανία και τρώνε σάπιο κρέας. Ισχυρίζονται πως όλα αυτά τα κάνουν γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα πετύχουν υψηλότερο επίπεδο πνευματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Church of Maradona

Το 1998 κάποιοι οπαδοί του Diego Maradona άρχισαν να πιστεύουν πως όχι μόνο ο Maradona ήταν απλά ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά ότι ήταν και ο ίδιος ο Θεός.

Για αυτό λοιπόν έφτιαξαν ένα δικό τους ημερολόγιο στο οποίο τα έτη μετράνε από την χρονολογία γέννησης του Maradona το 1960 δηλαδή, αλλά και μία εκκλησία για εκείνον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jedaism

Όσοι παρακολουθούν Star Wars κάτι πρέπει να τους θυμίζει αυτό το όνομα. Οι Τζεντάι της σειράς ταινιών του Τζωρτζ Λούκας για κάποιους δεν είναι απλά ήρωες ταινιών. Το 2013 ο Τζενταϊσμός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία στην Αγγλία.

Αυτοί οι πιστοί, πιστεύουν ότι οι Τζεντάι υπάρχουν στ’ αλήθεια. Και μόνο το γεγονός ότι έχoυν πάρει στοιχεία από ταινίες επιστημονικής φαντασίας συνδυάζοντας τα με τον Βουδισμό και τον Ταοϊσμό, είναι λόγος να είναι στην λίστα με τις πιο παράξενες θρησκείες.

Pana Wave

Στην Ιαπωνία, το 1977 κάποιοι έλεγαν πως η αιτία της κλιματικής αλλαγής, της καταστροφής του περιβάλλοντος και άλλων προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου, ήταν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και μάλιστα αυτή τους την άποψη την έκαναν και θρησκεία.

Οι πιστοί της Pana Wave ταξιδεύουν σε όλη την Ιαπωνία ντυμένοι στα λευκά και κατασκηνώνουν σε περιοχές όπου νομίζουν πως έχουν την λιγότερη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών. Όταν ο ηγέτη τους Chino ήταν άρρωστος με καρκίνο ψάχνανε στα βουνά της Ιαπωνίας για να βρούνε ένα ασφαλές μέρος όπου τα κύματα δεν θα μπορούσαν να τον βλάψουν. Πιστεύουν ότι αν τα κύματα σκότωναν τον ηγέτη τους, όλοι η ανθρωπότητα θα καταστρέφονταν αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

OMG Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

OMG Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

OMG Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

OMG Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

OMG Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

OMG Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

OMG Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

OMG Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

OMG Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.