E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προβλήματα σε όλη την χώρα από την κακοκαιρία

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα σε όλη την χώρα από την κακοκαιρία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/11/2018 | 17:18

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές ενώ οι μετακινήσεις των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας και τον νομό Τρικάλων διεξάγονται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Φλώρινας, με απόφαση του δημάρχου.

«Δεμένα» θα μείνουν, τουλάχιστον μέχρι τις απογευματινές ώρες, τα πλοία ανοιχτού τύπου, που εκτελούν δρομολόγια Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας- Παξών, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς οι άνεμοι φτάνουν στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ. Κανονικά, ωστόσο, εκτελούνται από το πρωί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς. Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν οι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Παράλληλα, είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό μετά την έντονη χιονόπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Τα 50 εκατοστά έφτασε το χιόνι στο καταφύγιο Κισσάβου, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στο σημείο είναι κλειστός, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες και στο Καρπενήσι, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το tvstar.gr.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας αναμένονται τη Δευτέρα.

Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά τμήματα της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, την Θράκη, την Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά έως και το ξημέρωμα, και μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια και ανατολικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 έως 18, στα νότια από 12 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 15 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 20, και στην Κρήτη από 16 έως 22.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το πρωί θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το πρωί θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα το πρωί. Στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους και νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν εκ νέου, φτάνοντας προς τα βράδυ τα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.