SKIN CARE

Τα λάθη που κάνεις και χειροτερεύεις την ακμή σου

Οι συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξεις για να έχεις καθαρό δέρμα

Τα λάθη που κάνεις και χειροτερεύεις την ακμή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα της ακμής δεν θέλει κανένα κορίτσι να το έχει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όχι μόνο επειδή πονάς και βασανίζεται το δέρμα σου, αλλά και επειδή σου χαλάει την διάθεση και την εμφάνιση. 

Αν ανήκεις σε εκείνες που τυχαίνει να αντιμετωπίζουν την φρίκη της ακμής τότε πρέπει να σιγουρευτείς ότι έχεις καθιερώσει τις σωστές συνήθειες περιποίησης του δέρματος σου, ώστε να εξασφαλίσεις την μείωση ή τέλος πάντων να μην την χειροτερέψεις κάνοντας λάθη που ίσως να μην γνωρίζεις ότι σε βλάπτουν.

Διάβασε παρακάτω αναλυτικά τα λάθη που κάνεις και χειροτερεύεις την ακμή σου και διόρθωσε τα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρώμικα αντικείμενα: Όλες εκείνες οι βρώμικες επιφάνειες που ακουμπούν το πρόσωπο σου, είναι υπεύθυνες για την έξαρση των σπυριών, αφού αποτελούν εστίες μικροβίων. Π.χ. το κινητό σου φέρει επάνω του ένα σωρό μικροοργανισμούς που μπορεί να ερεθίσουν το πρόσωπο σου όταν έρθουν σε επαφή μαζί του. Για αυτό λοιπόν, θα ήταν καλό να καθαρίζεις την οθόνη του κινήτου σου όταν μιλάς ή ακόμα καλύτερα, προτίμησε να βάλεις ακουστικά, για να αποφύγεις την επαφή με το πρόσωπο σου.

Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου: Τα χέρια σου πιάνουν και ακουμπούν διάφορα πράγματα επομένως μεταφέρουν πολλά μικρόβια. Πριν αγγίξεις το πρόσωπο σου λοιπόν, καλύτερα να πλένεις τα χέρια σου, αλλιώς μην το κάνεις απλά.

Δεν πίνεις αρκετό νερό: Είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και ενυδατωμένη. Η καλή ενυδάτωση βοηθά στην αποτοξίνωση των ουσιών που ευθύνονται για τα δερματικά προβλήματα.

Σπας συνέχεια τα σπυράκια σου:

Όχι, δεν κάνει με το που βλέπεις ένα σπυράκι να το σπας. Δεν είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να εμφανιστεί, αλλά δεν πρέπει να το πειράξεις, καθώς όταν το πιέζεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να ωθείς πιο βαθιά στο δέρμα σου τα μικρόβια και να φράζεις τους πόρους, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη μόλυνση στην πληγή. Πάρε λοιπόν μια αλοιφή για τοπική περιποίηση, αφού φυσικά στη συστήσει ο δερματολόγος σου.

Καταναλώνεις τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη:

Τα γλυκά κοινώς, αλλά και τα συντηριτικά τους αυξάνουν γρήγορα το επίπεδο των σακχάρων στο αίμα επιβαρύνοντας τον οργανισμό και επιδεινώνοντας την ακμή. Τέτοιες τροφές είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα αρτοπαρασκευάμστα, το ψωμί, οι πατάτες, η ζάχαρη κ.α.

Δεν αλλάζεις τακτικά μαξιλαροθήκη:

Όταν ακουμπάς τα μαλλιά σου στην μαξιλαροθήκη σου, μεταφέρεις μικρόβια τα οποία έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο σου και ακόμα και αν πλένεις σχολαστικά το πρόσωπο σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, αφήνεις στο μαξιλάρι σου βακτήρια, νεκρά κύτταρα, ακάρεα και λιπαρότητα! Για αυτό λοιπόν, φρόντισε να αλλάζεις την μαξιλαροθήκη σου κάθε τρεις ημέρες!

Πλένεις υπερβολικά το πρόσωπό σου:

Γενικά η υπερβολή δεν κάνει καλό σε τίποτα. Έτσι και στο πλύσιμο του προσώπου, όταν το κάνεις συνέχεις, αντί για μείωση της λιπαρότητας οδηγείς το δέρμα στην εντελώς αντίθετη αντίδραση του. Επειδή το πρόσωπο στερείται από το βασικά του έλαια, υπερπαράγει σμίγμα για να το ενυδατώσει. Αυτό όμως οδηγεί στην εμφάνιση της ακμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
14 / position1: 200 / position2: 608
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb