ΜΑΛΛΙΑ

Τι προκαλεί τα φριζαρισμένα μαλλιά και πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Συμβουλές για να γίνει η καθημερινότητα σου πιο εύκολη

Τι προκαλεί τα φριζαρισμένα μαλλιά και πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι μια από τις πιο εκνευριστικές καταστάσεις που μπορεί να κυριαρχεί στο κεφάλι μιας γυναικάς, ειδικά αν έχει περάσει πολύ ώρα για να φορμάρει και να χτενίσει την κώμη της. Τις περισσότερες φορές, το φριζάρισμα έχει να κάνει με εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υγρασία, όμως υπάρχουν ορισμένες συνήθειες σου που εντείνουν και άλλοτε προκαλούν το πρόβλημα.

Ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγεί τα μαλλιά στο φριζάρισμα είναι η υγρασία, η οποία επηρεάζει την τρίχα ακόμα περισσότερο τον χειμώνα που κάνει κρύο. Επομένως όταν ο καιρός δεν είναι ζεστός και έχει υγρασία πρέπει να προσέχεις τα μαλλιά σου, να τα στεγνώνεις καλά μετά το μπάνιο και να μην αμελείς το προϊόν προστασίας από την θερμότητα όταν θα τα ισιώνεις, γιατί και θα τα λειάνει και θα τα προστατεύσει.

Ακόμα, όταν βγαίνεις από το μπάνιο ξεκίνα να σκουπίζεις τα μαλλιά σου με ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις για να απορροφηθεί  το περιττό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην μείωση του φριζαρίσματος πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το βούρτσισμα, το οποίο συχνά προκαλεί φριζάρισμα λόγω της τριβής. Για αυτό λοιπόν καλύτερα να χτενίζεσαι με χτένες από πλαστικό, αφού τα μεταλλικά δοντάκια που έχουν οι κλασικές βούρτσες προκαλούν φριζάρισμα.

Σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, φρόντισε να αλλάξεις μαξιλαροθήκη, καθώς τα βαμβακερά υφάσματα προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό, ο οποίος μεταφέρεται στα μαλλιά σου. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα σου λύσει το πρόβλημα.

Μην ξεχνά εννοείται να προμηθεύεσαι τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που ενυδατώνουν την τρίχα, αλλά και τα anti-frizz  προϊόντα που θα κάνουν την καθημερινότητα σου και των μαλλιών σου, πολύ πιο εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 409 / position2: 1060
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb