E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγγελίες για τη δολοφονία του 63χρονου Αλβανού στην Κέρκυρα ‑ Μέλος της ΧΑ ο δράστης

Κύμα πολιτικής κατακραυγής

Καταγγελίες για τη δολοφονία του 63χρονου Αλβανού στην Κέρκυρα ‑ Μέλος της ΧΑ ο δράστης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/12/2018 | 21:38

Κύμα πολιτικής κατακραυγής έχει ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του 63χρονου αλβανού εργάτη από τα Δραγωτινά Κέρκυρας, από τον 44χρονο, φερόμενο ως δράστη, που καταγγέλλεται από πολιτικά κινήματα ότι «ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής» και τα κίνητρά του ήταν «ρατσιστικά». Τη φερόμενη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή και τα φερόμενα κίνητρά του ανέφερε πρώτη σε ανακοίνωσή της, μετά την προφυλάκιση του 44χρονου, η «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη» που έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι «ο δράστης ήταν γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της ΧΑ στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Η κλιμάκωση αυτή συνοδεύεται με την ταυτόχρονη έξαρση των φασιστικών συμπεριφορών, των απειλών και της στοχοποίησης συγχωριανών μας με δημοκρατικές, αριστερές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις» σχολίαζε η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη».   

Ακολούθησαν αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, καταγγέλλοντας παράλληλα τον 44χρονο φερόμενο ως δράστη για «ρατσιστικά φρονήματα». Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου από τα Δραγωτινά, Χρήστος Αρώνης, υποστηρίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα κίνητρα του δράστη, δεν ήταν ρατσιστικά», χωρίς όμως να επεξηγεί ποια ήταν ακριβώς, καθώς όπως επισημαίνει «η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο προανάκρισης και δεν του επιτρέπεται να μιλήσει». «Τα κίνητρα θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως και θα ανατρέψουν τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρώνης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχουν ακουστεί.   

Στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι η εγκληματική οργάνωση σπέρνει το μίσος, οπλίζοντας το χέρι ανθρώπων εναντίων ανθρώπων. Υπενθυμίζει, όμως, και την ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και σε όσους καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Και βέβαια η καταδίκη του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους δεν πρέπει να γίνεται με μισόλογα και κατόπιν εορτής, αλλά να συνοδεύεται από τη διαρκή και καθημερινή πάλη ενάντια στις εκφάνσεις του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση της και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας έγραψε μεταξύ άλλων: «Όσο το επιτρέπουμε, τόσο θα αποθρασύνονται. Δεν πρόκειται πια για την εκκόλαψη του αβγού∙ το φίδι έχει βγει, κυκλοφορεί ανάμεσά μας και σκορπάει το δηλητήριο του φασισμού στην Ελληνική κοινωνία».   

Το Κίνημα Αλλαγής, στην ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει μεταξύ άλλων: ««Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και αποτροπιασμό για τη δολοφονία του Αλβανού συμπολίτη μας, Petrit Zifle. Την ώρα που δικάζονται στο Εφετείο οι δολοφόνοι του "μετανάστη με το ποδήλατο" Σαχτζάτ Λουκμάν, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, θύμα του ρατσιστικού δηλητηρίου που έχει διαχυθεί στην κοινωνία μας. Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Ο φερόμενος 44χρονος δράστης, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, σχετίζεται με το χώρο της Χρυσής Αυγής. Η Ελληνική Αστυνομία έπραξε με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα το καθήκον της. Ήρθε η ώρα της απονομής της δικαιοσύνης. Η προστασία της οικογένειας του θύματος είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας».   

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σήμερα καταδίκασε τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη, από Κερκυραίο που προχώρησε στην πράξη αυτή. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήταν ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λευκίμμης αλλά και της ανοχής που έδειχναν απέναντί της «κινήματα» και πολιτικές δυνάμεις. Ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την παρουσία του Χρυσαυγίτη Βουλευτή στο Ποτάμι της Λευκίμμης, που τον καταγγείλαμε από το βήμα της συγκέντρωσης και που αρνηθήκαμε να τον νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας όταν οι διοργανωτές είπαν ότι «στον αγώνα τους δεν περισσεύει κανείς».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΛΑΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα κατήγγειλε από την πλευρά της, τη δολοφονία του 63χρονου Αλβανού και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του 44χρονου.   

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δελτίο τύπου που κοινοποίησε στα Μ.Μ.Ε., χαρακτηρίζει και αυτή το έγκλημα ως ρατσιστικό.   

Παράλληλα, δελτίο Τύπου για το θέμα, εξέδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη διατυπώνοντας ότι τα κίνητρα του 44χρονου ήταν «ρατσιστικά και πολιτικά» όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Παυλίδης, ενώ η κ. Βάκη τόνισε ότι «στην Κέρκυρα, που πάντα έβρισκαν εύφορο έδαφος οι ιδέες του Διαφωτισμού και του πολιτικού ριζοσπαστισμού, της δημοκρατίας και της Αριστεράς, δεν χωρά ο φασισμός».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.