E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Λιντς είναι πιο κοντά από ποτέ να επιστρέψει εκεί που ανήκει

Η ιστορία και η φετινή συνταγή

Η Λιντς είναι πιο κοντά από ποτέ να επιστρέψει εκεί που ανήκει
@telegraph.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι μεγαλύτεροι σίγουρα ξέρουν πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Λιντς. Και μάλλον θα ξέρετε μερικούς, όπως κι εγώ, που μέχρι σήμερα την υποστηρίζουν. Για την Ελλάδα μιλάμε. Γιατί στην βόρεια Αγγλία, η Λιντς δεν έχασε ποτέ το κοινό της. Κι ας έφτασε μέχρι την τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λιντς λοιπόν, έχει κατακτήσει τρια πρωταθλήματα, με το τελευταίο να είναι την αμέσως προηγούμενη σεζόν από την ίδρυση της Premier League, το 1992. Έχει επίσης κατακτήσει ένα κύπελλο, ένα League Cup και δυο Κύπελλα Εκθέσεων, τον πρόγονο του Κυπέλλου UEFA. Δεν είναι και λίγα. Την δεκαετία του ’90 λοιπόν, εκτός από το πρωτάθλημα που κερδισε με την ομάδα των Lee Chapman, Gary Speed, Gordon Strachan και Gary McAllister, κατάφερε να πρωταγωνιστεί στην Αγγλία και να φτάσει το 2001-02 στα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλειστηκε από την Βαλένθια του Gaizka Mendieta και των δυο συνεχόμενων χαμένων τελικών.

Το ρόστερ της τότε είχε παίκτες όπως οι Mark Viduka, Harry Kewell, Robbie Keane, Alan Smith, Robbie Fowler, Jonathan Woodgate κ.α. Όμως η κακοδιαχείριση στα οικονομικά από τον Peter Ridsdale, έφερε τον υποβιβασμό το 2004. Οι περισσότεροι τότε πίστεψαν πως αυτός ο υποβιβασμός θα ήταν προσωρινός. Η Λιντς άλλωστε ανήκει δικαιωματικά στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, 14 σεζόν αργότερα η Λιντς βρίσκεται ακόμα στην Championship. Και μάλιστα πέρασε και τρείς σεζόν στην League One, την τρίτη κατηγορία της Αγγλίας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για μια μαύρη περίοδο στην ιστορία της ομάδας.

https://www.heraldsun.com.au/sport/football/harry-kewell-and-mark-viduka-selected-by-former-leeds-teammate-paul-robinson-in-best-epl-side/news-story/8ae378c962d362ce27a669a3af2d4044

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@heraldsun.com.au

Πέρσι, οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Όπως κάθε χρόνο. Το όνομα όπως είπαμε είναι μεγάλο. Όμως το τέλος της σεζόν την βρήκε στην 13η θέση με 20 ήττες και 15 βαθμούς μακριά από τα play-off. Κάτι έπρεπε να γίνει άμεσα. Η Λιντς θα ξεκινούσε για 9η συνεχόμενη σεζόν στην Championship. Και αυτή η εποχή έπρεπε να φτάσει στο τέλος της.

Ο εκλεκτός της διοίκησης για την θέση του προπονητή ήταν ο Marcelo Bielsa. Ο «El Loco», ο τρελός δηλαδή, είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια του σε πολλούς πάγκους. Ωστόσο θα πρέπει να είδε στην Λιντς μια σειρά από νέες προκλήσεις. Το ότι δεν μιλούσε λέξη αγγλικά, ήταν μια από αυτές. Το ότι το κοινό της Λιντς είναι απαιτητικό, είναι ακόμα μια. Έπρεπε να κάνει τα «μαγικά» του. Και σχεδόν έξι μήνες μετά την πρόσληψή του, το «ξόρκι» είναι σε καλό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://talksport.com/football/efl/456952/leeds-marcelo-bielsa-goalkeeper-tom-heaton-freddie-woodman/

@talksport.com

Τον περασμένο Αύγουστο, ο «El Loco» επιβεβαίωσε το παρατσούκλι του. Έβαλε λοιπόν του παίκτες της ομάδας να μαζεύουν για τρεις ώρες τα σκουπίδια από το γήπεδο. Γιατί; Για να εκτιμήσουν τι θυσιάζουν σε κάθε αγώνα οι οπαδοί για να τους βλέπουν! Και ίσως να πέτυχε. Μετά το πέρας της 20ης αγωνιστικής, η Λιντς είναι 2η στην βαθμολογία, έναν μόλις βαθμό πίσω από την Νόριτς και τέσσερις μακριά από την 3η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.chatsports.com/stoke-city/a/source/leeds-united-3-1-stoke-city-bielsa-off-to-winning-start-14645170

@chatsports.com

Έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα. Και όλα αυτά χωρίς σπουδαίες μεταγραφές. Όλα φαίνεται να είναι έργο του προπονητή, αφού η Λιντς παίζει συγχρόνως όμορφο ποδόσφαιρο, που έχει ενθουσιάσει τον κόσμο της ομάδας. Όπως έχει ενθουσιάσει ο Bielsa τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

Η Λιντς βρίσκεται λοιπόν πιο κοντά από ποτέ να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Από εκεί που έλειπε κάθε σεζόν τα τελευταία 14 χρόνια. Η περίοδος είναι μεγάλη και πρέπει να τελειώσει. Με τον Bielsa στο τιμόνι, αυτό είναι πλέον πιθανό...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 10 ώρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Πριν 10 ώρες

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Πριν 10 ώρες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Πριν 10 ώρες

Είναι προφανώς Ιταλός

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.