E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπίλι Μουρ: Πως επέζησε από την πιο σκληρή φυλακή του κόσμου

Ναρκωτικά, βιασμοί και ύπνος με νεκρούς

Μπίλι Μουρ: Πως επέζησε από την πιο σκληρή φυλακή του κόσμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι κάποιες εμπειρίες που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις, να διαγράψεις και να αφήσεις πίσω σου. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτές και να χαράξεις νέα πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι και ο πρώην μποξέρ Μπίλι Μουρ, άφησε πίσω του, τα χρόνια που πέρασε στη χειρότερη φυλακή του κόσμου, την Klong Prem στην Ταϊλάνδη. Εκεί που ο αριθμός των κρατουμένων που πεθαίνουν, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αποφυλακίζονται.

Ο Μπίλι Μουρ εθισμένος στα ναρκωτικά, βρέθηκε στη Ταϊλάνδη, όπου σε χρόνο ρεκόρ έστησε ένα δίκτυο διανομής ναρκωτικών, που όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού συνελήφθη από την αστυνομία.

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, αλλά το σωφρονιστικό ίδρυμα που τον στείλανε ήταν πραγματική κόλαση για τους κρατούμενους. Μια φυλακή με πολλούς ξένους, από όλο το κόσμο, αδίστακτους Ταϊλανδούς κακοποιούς, κυρίως βαρυποινίτες, με τα κελιά να μετατρέπονται σε πεδίο μαχών με μαχαίρια και αυτοσχέδια όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη πρώτη εβδομάδα που βρέθηκε στις φυλακές, ένα παλιό τραύμα στο στομάχι, τον οδήγησε στο χειρουργείο και από εκεί στο νοσοκομείο της φυλακής. Από εκεί κατάφερε να αποδράσει, αλλά κατά τη διαδρομή έσπασαν τα ράμματα και επείδη κινδύνευε να πεθάνει από αιμορραγία γύρισε πίσω και παραδόθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ανάρρωσε αντίκρυσε όσα είχε ακούσει για αυτή τη φυλακή. Κελιά με 50 άτομα μέσα, νεκροί ανάμεσα στους ζωντανούς, καθημερινές άγριες συμπλοκές, βιασμούς και ξυλοδαρμούς.

Μία νύχτα ο Μπίλι είδε το πιο φρικιαστικό πράγμα σε όλη του τη θητεία εκεί. Ένας 25χρονος Ταϊλανδός έτρεχε ουρλιάζοντας και πέρασε από μπροστά του. Πίσω του ακολουθούσαν, δύο μεγαλύτερης ηλικίας Ταϊλανδοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον πλησίασαν. Ο ένας τον χτύπησε στην πλάτη με μια μεταλλική καρέκλα. Ο νέος έπεσε στο έδαφος από γλίστρημα και έσκασε με το κεφάλι. Έτρεξε το πρώτο αίμα. Μετά, ο έτερος κυνηγός του πήγε από πάνω του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Όχι μία, όχι δύο, αλλά τουλάχιστον 10 μαχαιριές. Όλες σε διαφορετικό σημείο. Λες και δεν ήθελε να αφήσει το παραμικρό περιθώριο να επιζήσει. Ένα λουτρό αίματος τον τύλιξε.

Μια ακόμα ενδεικτική περίπτωση ήταν όταν ο Μουρ είδε να βιάζουν έναν πιτσιρικά από τη Σιγκαπούρη και μετά να τον ξυλοφορτώνουν. Ο νεαρός κυκλοφορούσε σαν ζόμπι μετά απ΄αυτό.

Ο ίδιος σώθηκε χάρη στην εμπλοκή του σε αγώνες Muay Thai, αφού τα στοιχήματα και τα λεφτά που παίζονταν ήταν πάρα πολλά για να μείνει ζωντανός. Ο ίδιος σκέφτηκε πολλές φορές να αυτοκτονήσει, αλλά δεν ήθελε να προσθέσει και άλλο πόνο στους δικούς του.

Σήμερα ζει στο Λίβερπουλ, έχει γράψει την ιστορία του σε βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στους κινηματογράφους.

Πηγές: ReutersAaron Joel Santos

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 11 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 11 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 11 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.