E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τρεις συμβουλές του Steve Jobs που θα σας αλλάξουν την ζωή

Ο Steve Jobs είχε πάντα μια εκπληκτική απάντηση για κάθε ερώτηση

Τρεις συμβουλές του Steve Jobs που θα σας αλλάξουν την ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2018 | 13:53

Κάποιες μέρες, ο εγκέφαλός σας μπορεί να είναι "εκτός λειτουργίας". Δεν νιώθετε καθόλου δημιουργικοί και τίποτα δεν μπορεί να σας ξεκολλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αρκετά απογοητευτικό αλλά μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Υπάρχουν λύσεις για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το φοβερό πνευματικό «μπλοκ».

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα δημιουργικής διαδικασίας, όπως ο Ιγκόρ Στραβίνσκι που καθόταν με το κεφάλι του ανάποδα ή ο ποιητής Friedrich Schiller ο οποίος αποθήκευε σάπια μήλα στο γραφείο του. Όμως υπάρχει και ο Steve Jobs.

Ο Steve Jobs ήταν ένα εξαιρετικά δημιουργικό άτομο που είχε πάντα μια εκπληκτική απάντηση για κάθε ερώτηση. Ωστόσο, ακόμη και εκείνος είχε κάποιες στιγμές μηδενικής έμπνευσης. Εδώ είναι μερικές από τις συνήθειες που μπορείτε να δανειστείτε για να τονώσετε τη δική σας δημιουργικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Σκεφτείτε ενώ περπατάτε

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση είναι σημαντική για να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση καθώς και το σώμα σας. Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, όπως ο Richard Branson και η Oprah, αναφέρουν το τρέξιμο ή τη γιόγκα ως ουσιαστικό μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας.

Ο Steve Jobs συχνά έκανε μια βόλτα για να καθαρίσει το κεφάλι του. Μάλιστα, συχνά έκανε meetings στην ύπαιθρο, ενώ ταυτόχρονα έκανε brainstorming για νέα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έρευνα του Stanford, το περπάτημα μπορεί να αυξήσει τη δημιουργική παραγωγή κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 60%.

2. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι πολύ πιο δύσκολος από ό, τι ακούγεται, αλλά υπάρχει λόγος που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο βασίζονται σε αυτή την ειρηνική πρακτική για να διατηρήσουν τη ζωή τους σε τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jobs είχε δηλώσει ανοιχτά την αγάπη του για το διαλογισμό. Όλα ξεκίνησαν στη δεκαετία του '70, όταν παράτησε το κολέγιο και ταξίδεψε στην Ινδία. Εκεί ο ίδιος βυθίστηκε σε μια πνευματική αναζήτηση για την ανώτερη μάθηση και αξιοποίησε τη δύναμη του διαλογισμού.

«Αν καθίσετε και παρατηρήσετε, θα δείτε πόσο ανήσυχο είναι το μυαλό σας. Αν προσπαθήσετε να ηρεμήσετε, τότε η διαίσθησή σας αρχίζει να ανθίζει και θα αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα», είχε πει στον συγγραφέα της βιογραφίας του.

Η πρακτική του διαλογισμού ενθάρρυνε την πιο δημιουργική του σκέψη του μαζί με μια ισχυρή αίσθηση ενσυναίσθησης που ενέπνευσε το σχεδιασμό των πιο διάσημων προϊόντων της Apple. Χρειάζεται χρόνος, αλλά ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο. Όπως λέει ο Jobs, «είναι μια πειθαρχία, πρέπει να την εξασκήσετε».

3. Ξεκινήστε να ασχολείστε με κάτι καινούργιο

Αυτό ακούγεται περισσότερο με μια απόσπαση προσοχής από μια μέθοδο έμπνευσης, αλλά ο Steve Jobs επέμενε ότι «η δημιουργικότητα συνδέει απλώς τα πράγματα».

Ο Jobs ήταν διάσημος για τη λήψη φαινομενικά άσχετων μαθημάτων καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Πήγε μία φορά σε ένα μάθημα καλλιγραφίας μόνο και μόνο επειδή "τον ενδιέφερε". Αν και δεν είχε νόημα, αποκάλυψε χρόνια αργότερα στην ομιλία του Stanford ότι αυτή του η κίνηση ήταν υπεύθυνη για την όμορφη τυπογραφία του Macintosh.

Η ιδέα πίσω από αυτή την πρακτική είναι ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το «κουτί» εάν δεν αφήσετε ποτέ το αυτό το «κουτί». Βγείτε από τη ρουτίνα και αφήστε τον εαυτό σας να ανακαλύψει νέα πράγματα. Μελετήστε επιχειρήσεις που είναι διαφορετικές από τις δικές σας. Διαβάστε ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει, ακόμη και αν δεν έχει καμία σχέση με το τρέχον πρόβλημα. Ποτέ δεν ξέρετε πώς μια πρόταση μπορεί να σας δημιουργήσει μια ιδέα.

«Πρέπει να πιστέψετε ότι οι κουκίδες θα συνδεθούν με κάποιο τρόπο στο μέλλον», λέει τέλος ο Steve Jobs.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 8 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 8 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 8 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 8 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.