E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/12/2018 | 09:11

Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βόρειας Θράκης. Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές που ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονες, ενώ μέχρι το μεσημέρι πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα ενδέχεται να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα του νομού. Πάντως από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Παρασκευή 14-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νησιωτική χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και σταδιακά στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές

Σάββατο 15-12-2018 Και Κυριακή 16-12-2018
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα ύφεση των φαινομένων αναμένεται στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση από τα δυτικά. Βαθμιαία την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.