E-Daily

Η ταινία του Γκουσκούνη που έσπασε ρεκόρ

Πρώτος με διαφορά...

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

8/1/2019 | 13:49

Πίσω στο 1970 και στις αρχές του 1980, ήταν ο απόλυτος σταρ. σχεδόν 40 χρόνια μετά το όνομα του είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για ερωτικές ταινίες για ενηλίκους.

Κώστας Γκουσκούνης, ή αλλιώς ο "μάστορας", ο "δάσκαλος", ο "μεγάλος". Όπως και να τον ξέρεις η φιγούρα του είναι πιο αναγνωρίσιμη και από ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου στα χρυσά χρόνια.

Ξεκίνησε από τη Λάρισα σαν φωτογράφος, αλλά πολύ γρήγορα έγινε ο απόλυτος σταρ του ελληνικού ποpνό, που εκείνη τη περίοδο, ήταν κάτι σαν μύθος, αφού οι ταινίες παίζονταν σε κινηματογράφους και από έξω διαδήλωναν πιστοί και υπέρμαχοι των οικογενειακών αξιών.

Ενώ οι ταινίες που είναι γνωστές στο ευρύτερο κοινό είναι πολλές, όπως "Ο Ηδονοβλεψίας" και το "Ο Ανώμαλος", αυτή που έσπασε τα ρεκόρ και έκοψε ρεκόρ εισιτηρίων με 85.000 καταγεγραμμένα ήταν το «Sex 13 Μποφόρ» .

Η ταινία λατρεύτηκε, χαρακτηριστικά μας αναφέρουν πως η φήμη της ανάγκασε επιχειρηματίες στην επαρχία να την προβάλλουν ακόμα και σε αυτοσχέδιους κινηματογράφους.