E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο διασημότερος γκάνγκστερ όλων των εποχών

Ο διαβόητος Αλ Καπόνε

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο διασημότερος γκάνγκστερ όλων των εποχών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους διασημότερους και τους πιο διαβόητους γκάνγκστερ όλων των εποχών, γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στην συνοικία της Νέας Υόρκης, το Μπρούκλιν. Το όνομά του: Αλφόνς Γκάμπριελ Καπόουν, γνωστός σε εμάς ως Αλ Καπόνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς του μετανάστευσαν από την Ιταλία το 1894. Οι οικογένειά του ήταν φτωχή και έτσι ο Αλ, στράφηκε στην παρανομία από τα εφηβικά του χρόνια. Στα 14 παράτησε το σχολείο για να γίνει μέλος συμμορίας. Αργότερα έφυγε, μαζί με την συμμορία του, για το περίφημο Σικάγο του 1920. Ήταν η εποχή της ποτοαπαγόρευσης και ο Καπόνε κατάφερε να ενώσει δυο συμμορίες και στράφηκε στο λαθρεμπόριο μπύρας, την μαστροπεία και τα παράνομα στοιχήματα.

Το 1925 ανέλαβε την αρχηγεία της «οργάνωσης». Έγινε ο φόβος και ο τρόμος του Σικάγο και μέχρι το 1930, είχε καταφέρει να μπει στην λίστα των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών. Οι αρχές ξεκίνησαν το κυνηγητό, όταν οι άνδρες του ντυμένοι αστυνομικοί, εξολόθρευσαν μια αντίπαλη συμμορία το 1929. Όμως την ίδια στιγμή ο Καπόνε ήταν στην Φλόριντα. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να τον συνδέσει με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το FBI θέλησε να ψάξει σε βάθος την υπόθεση. Ο Καπόνε δέχθηκε να συνεργαστεί αλλά δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για λόγους υγείας. Όταν έγινε η δίκη, αρκετούς μήνες αργότερα, αποδείχθηκε πως ο Καπόνε δεν ήταν ποτέ άρρωστος και καταδικάστηκε για ασέβεια προς το δικαστήριο. Πλήρωσε 5.000 δολάρια και αποφυλακίστηκε.

Αργότερα συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια αλλά βγήκε σε 9 μήνες με καλή διαγωγή! Η αστυνομία και το FBI, έψαχναν να βρουν έναν τρόπο να τον «στριμώξουν» για τα καλά. Μάταια όμως. Η λύση δόθηκε το 1932 από την εφορία!

Για αρκετό καιρό, η εφορία έψαχνε τα οικονομικά του. Το 1932 αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή, με τον Αλ Καπόνε να καταδικάζεται σε 11 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφυλακίστηκε μετά από επτά χρόνια, αφού λίγο νωρίτερα είχε αρχίσει να δείχνει συμπτώματα άνοιας, που μάλλον οφείλονταν στην σύφιλη, που είχε περάσει μικρός. Νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο των φυλακών και στις 16 Νοεμβρίου του 1939, αποφυλακίστηκε.

Δεν επέστρεψε ποτέ στο Σικάγο. Η κακή του υγεία δεν τον άφησε να κάνει την παλιά του ζωή. Οι γιατροί το 1946, ανακοίνωσαν πως οι διανοητικές του ικανότητες του δεν ξεπερνούσαν πια εκίνες ενός 12χρονου παιδιού. Έμεινε στο σπίτι του στην Φλόριντα μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 25 Ιανουαρίου του 1947. Ήταν 48 ετών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 6 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 6 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 6 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.