E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Πώς μπορούν οι πολίτες να φτάσουν στο Σύνταγμα

Αναλυτικά οι οδηγίες

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Πώς μπορούν οι πολίτες να φτάσουν στο Σύνταγμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/1/2019 | 10:40

Σε εφαρμογή τέθηκαν απο χθες το βράδυ, τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος. Έτσι, απο τις 10 χθές το βράδυ απαγορεύτηκε η στάση και η σταθμευση σε όλους τους δρόμους γύρω απο την κεντρική πλατεία ενώ απο τις 6 σήμερα το πρωί, διακόπτεται τμηματικά και η κυκλοφορία των οχημάτων στους συγκεκριμένους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα μείνει κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι… νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο και να διασφαλιστεί η ομαλή επαναφορά των περιοχών που θα είναι αποκλεισμένες, στη διάθεση των πολιτών. Οι συρμοί θα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Οι πολίτες όμως που θέλουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γειτονικούς σταθμούς: Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) αλλά και τον σταθμό Ακρόπολη από την Γραμμή 2 (κόκκινη). Όσοι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μπορούν επίσης να κατέβουν στον σταθμό Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού να πλησιάσουν την πλατεία.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο - όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά ώστε όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να κινδυνέψουν να βρεθούν σε σημεία έντασης. Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση. Έτσι δημιουργουνται ειδικές ζώνες δηλαδή φραγμοί με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφη οι αντιεξουσιαστές με τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Εκατονταδες λεωφορεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πούλμαν που αναμένονται να φτάσουν με κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο από την επαρχία, θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις. Οι διοργανωτες εκτιμούν οτι θα ειναι πολυ περισσότερα απο τα 250 που ήταν στο περσινό συλλαλητήριο και έτσι οι αστυνομικοί θα αποφασίζουν επιτόπου τα σημεία όπου θα μεταφερθούν και θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Τα λεωφορεία από τη βόρεια Ελλάδα ακινητοποιούνται στα διόδια των Αφιδνών και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα μπαίνουν στην Αθήνα και θα σταθμεύουν είτε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, είτε σ΄ αυτό του Μπάντμινγκτον.

Τα λεωφορεία από την νότια Ελλάδα σταματούν στα διόδια της Ελευσίνας και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα φτάνουν στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πιθανόν στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν δηλαδή οριστεί 3 με 4 μεγάλοι χώροι, όπου θα σταθμεύσουν και θα φρουρούνται από ισχυρές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των πούλμαν, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα είναι εκατοντάδες.


Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων:
• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,
• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της,
• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,
• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,
• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών. Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σε κλοιό ασφαλείας το κέντρο

​Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται ενώ έχει ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

Ένα ακόμη ζητούμενο που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, είναι ενδεχόμενες ενέρεγειες ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές. Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και κατά την αποχώρηση των χιλιάδων πολιτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε σημεία που βρίσκονται αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Αντισυγκέντρωση στα προπύλαια

Την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχειπρογραμματιστεί αντισυγκεντρώση από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Για τα λόγο αυτό θα υπάρχει φραγμός την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω, προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. Παράλληλα οι αστυνομικοί παρακολουθούν στενά την περιοχή των Εξαρχείωνπροκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τις διαθέσεις των αναρχικών, ωστόσο όπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομιας, αν ο όγκος του συλλαλητηρίου είναι μεγάλος, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Παράλληλα αστυνομικοί τις Κρατικής Ασφάλειας θα κινούνται διαρκώς για να εντοπίσουν ομάδες ατόμων που έχουν διάθεση και πρόθεση να προκαλέσουν επεισόδια και να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο. Οι αντιεξουσιαστές κατά την διάρκεια τις δικής τους συγκέντρωσης θα βρίσκονται σε στενό αστυνομικό κλοιό, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να κινηθούν εναντίον των ανθρώπων που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.