ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ανακαλύψαμε τη νέα σχεδιάστρια και interior designer που θα λατρέψεις

Για το πιο τέλειο σπίτι με minimal, σκανδιναβικό ή boho ύφος χρειάζεσαι σίγουρα ένα a.telio στοιχείο

Ανακαλύψαμε τη νέα σχεδιάστρια και interior designer που θα λατρέψεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είπε πως κάτι τέλειο δεν έχει ούτε ένα μικρό λαθάκι ή μια ατέλεια; Εμείς πιστεύουμε στη μοναδικότητα και το ξεχωριστό! Για αυτό λατρέψαμε κάθε πρότζεκτ της Αναστασίας Δασκαλοπούλου που έχουμε δει. Από τα σχέδια μακραμέ μέχρι τα έπιπλα, με ό,τι καταπιάνεται είναι σύγχρονο και ταυτόχρονα μποέμ και κυρίως μοναδικό. Γνώρισε το A.telio project!

Πώς βγήκε το όνομα A.telio;

Εξηγώ λεπτομερώς τί σημαίνει για μένα το όνομα στο atelio.gr (http://atelio.gr/what-is-a-telio/). Θα πω εν συντομία εδώ πως το A.télio προέκυψε μια στιγμή που έφτιαξα ένα από τα πρώτα αντικείμενα του brand. Σκοπός μου ήταν να κάνω μια σειρά πιο ακατέργαστων κατασκευών με ατέλειες. Κόντρα στη μαζική παραγωγή και των ανικανοποίητων ανθρώπων που συναντούσα στις μεγάλες εταιρείες που δούλευα χρόνια. Όταν λοιπόν είδα την πινακίδα με στένσιλ που φτιάξαμε με έναν συνεργάτη και είπαμε και οι δύο “Α τέλειο!”, μου αντιγύρισε ο παλιός μαραγκός που ήταν εκεί και δε συμπαθούσε καθόλου αυτά που έκανα "Αυτό που εσύ το βλέπεις και λες "Α τέλειο!" εγώ ξέρεις πώς το λέω; Ατέλειο". Είπα κατευθείαν "Α! Τέλειο! Αυτό θα είναι το όνομα: Α.télio". Ενθουσιάστηκα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργότερα άρχισα να δοκιμάζω και να προσθέτω κι άλλα υλικά, πάντα φυσικά. Χρησιμοποίησα πια στις κατασκευές μου και μέταλλο, μαλλί, βαμβάκι σε σκοινί και ύφασμα και πηλό. Έτσι κάπως φτάσαμε στα μακραμέ. Αρχικά έψαξα τους ναυτικούς κόμπους για μια κατασκευή και τότε είδα την τεχνική μακραμέ, ενθουσιάστηκα, το μελέτησα και τώρα το διδάσκω. Είναι θεραπευτικό το μακραμέ, είναι υπέροχο χόμπι, πανέμορφη τέχνη και έχει απεριόριστη εξέλιξη.

Βρες την στο Facebook

Θέλεις να μας πεις μερικές συμβουλές και ιδέες για να τη διακόσμηση του σπιτιού μας;

Πολύ λογική ερώτηση να κάνεις σε κάποιον του αντικειμένου μου, όμως πάντα δυσκολεύομαι να δίνω μαζικές συμβουλές γιατί για μένα ο κάθε ένας είναι μοναδικός. Μου αρέσει πάντα να συναισθάνομαι τον άνθρωπο που ζητάει τη βοήθειά μου, ώστε να δημιουργώ το χώρο του όπως πραγματικά έχει ανάγκη και τελικά τον εκφράζει.

Μία γενική συμβουλή μου, είναι η εξής: Παρακολουθήστε τον εαυτό σας. Τί του αρέσει να κάνει όταν είναι σπίτι, τί τον βολεύει όταν μπαίνει ή βγαίνει από αυτό, πώς προτιμάει να ξεκουράζεται, αν θέλει να δέχεται κόσμο ή όχι και που/πως, που θέλει να τρώει, πού θέλει να δουλεύει, πώς θα ήθελε να εντάξει το χόμπι του μέσα σε αυτό, τί χρειάζεται καθημερινά και τί τα σαββατοκύριακα (ανεξάρτητα από το τί αρέσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο); Μετά τοποθετήστε τα έπιπλα εκεί που τελικά τα χρειάζεστε, μη διστάσετε να χαρίσετε κάποιο αν τελικά δε λειτουργεί σωστά για εσάς, μη διστάσετε να ζητήσετε ένα σχέδιο ειδικά για τις ανάγκες σας ή τη συμβουλή ενός ειδικού. Δεν είναι πια απαγορευτικές οι τιμές και δε θα έπρεπε να είναι μια πολυτέλεια για λίγους.

Είναι ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Θέλει μεράκι το σπίτι μας, θέλει χρόνο να έρθει στα μέτρα μας και σας υπόσχομαι μπορεί να σας προσφέρει στιγμές απόλυτης χαράς, ευτυχίας και χαλάρωσης. Έτσι προτείνω να φιλτράρει και ο καθένας τις συμβουλές διακόσμησης που βρίσκει εδώ κι εκεί. Μπορεί να σας αρέσει αυτό που βλέπετε, αλλά σας εκφράζει, σας ταιριάζει, σας αντιπροσωπεύει, σας ευχαριστεί;

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Τα φυσικά υλικά και σε όσο το δυνατό σε πιο ακατέργαστη μορφή. Ξύλο, μάρμαρο, βαμβάκι, μέταλλο, μαλλί, πηλός.

Πόσο καιρό παίρνει για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις ένα μακραμέ σχέδιο για τον τοίχο;

Από λίγες ώρες έως πολλές μέρες. Τα περισσότερα βέβαια είναι σε ελεύθρεο σχέδιο. Ξεκινάω και ό,τι μου βγει. Τώρα φτιάχνω κουρτίνες και παραβάν για μία παραγγελία που τα δουλεύω παράλληλα με άλλα μικρά για να ξεκουράζομαι. Για να καταλάβεις, αυτά τα ξεκίνησα πριν μια εβδομάδα και ενδιάμεσα έχω φτιάξει άλλα έξι μικρά και δύο μεσαία.

Did you know: Η Αναστασία οργανώνει φανταστικά σεμινάρια! Δες περισσότερα στο Site της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κάπως διακριτική πιστεύω... #atelio #atelioco

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Dask (@a.telio) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A.télio is the art of hugging imperfection! A wabi-sabi thing. #atelioco #atelio #handmade #jewelry #imperfection

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A.télio & Co Concept Store (@a.telioco) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κάποιο σήμα κατατεθέν κρεμάστηκε. Α.τέλειο; #atelio #macramelove #macramewallhanging #woodenladder #creativityfound #solopreneur

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastasia Dask (@a.telio) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
14 / position1: 369 / position2: 1239
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb