E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

8χρονος αποκάλυψε τη φρίκη του βιασμού του με μία ζωγραφιά

Κακοποιούνταν μέσα στη σκηνή τους σε δομή προσφύγων

8χρονος αποκάλυψε τη φρίκη του βιασμού του με μία ζωγραφιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/1/2019 | 17:11

Τον εφιάλτη του ζωγράφισε ένα ανήλικο αγόρι στην αστυνομία, καταγγέλλοντας τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, μαζί με ένα άλλο παιδί, από έναν δεκατετράχρονο σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο φιγούρες σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή στη μέση, απ’ άκρη σ’ άκρη στο χαρτί να δηλώνει ότι ήταν ακινητοποιημένοι και ένα κεφάλι από πάνω τους, πρόδωσε τη φρίκη που έζησαν ένα οκτάχρονο και ένα ενδεκάχρονο, τα οποία βιάζονταν και κακοποιούνταν από τον δεκατετράχρονο, μέσα στη σκηνή τους, σε δομή προσφύγων.

Το περιστατικό περιέγραψε η αστυνόμος Α΄, τμηματάρχης του Τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Σοφία Κουσίδου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα», που διοργάνωσαν σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδας.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και αφορούν γενικότερα στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, τόνισε ότι αν και τη συγκεκριμένη πράξη κατήγγειλε- έστω και καθυστερημένα- ο πατέρας ενός από τα θύματα, εντούτοις, όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, υπάλληλος οργάνωσης αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας, ενώ η σκηνή όπου είχε τελεστεί το αδίκημα, είχε απομακρυνθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ωστόσο, ο ανήλικος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη» ξεκαθάρισε η κ. Κουσίδου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη για «έλλειψη συντονισμού για τέτοια περιστατικά που υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

«Σε χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρχει άμεσα καταγγελία για να μη δημιουργείται φημολογία που μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά αυτοδικίας. Όμως, εκτός από τη δυσκολία που υπάρχει από τα ίδια τα θύματα να αποκαλύψουν την κακοποίηση- ζητώντας, επιπλέον, αστυνομικό του αντίστοιχου φύλου για να μιλήσουν- μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν μια στρεβλή εικόνα αντιμετώπισης» κατέληξε η κ. Κουσίδου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ανάγκη διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αναφέρθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Επιμελητών Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, Νάντια Ρωμανίδου, η οποία δήλωσε ότι οι ανήλικοι αλλοδαποί παραβάτες, κυρίως από το Πακιστάν, την Αλγερία και τη Συρία, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κυρίως για παράνομη είσοδο στη χώρα, κλοπές και ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλές φορές μάλιστα, δεν εντοπίζονται και δικάζονται ερήμην γιατί έχουν φύγει από τις δομές φιλοξενίας, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας δικτύου πληροφοριών. Ακανθώδες ζήτημα, παραμένει και η αξιολόγηση της ηλικίας τους, αφού πολλοί δηλώνουν κάτω των 18 ετών για να χαίρουν των προστατευτικών διατάξεων για τους ανήλικους» κατέληξε η κ.Ρωμανίδου.

«Ακόμη και τώρα δεν ξέρω αν έχουμε βρει σαν χώρα τον βηματισμό μας για το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως για τα ασυνόδευτα» σχολίασε από την πλευρά της η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, κάνοντας μνεία στο γεγονός πως πολλοί διακινητές επιλέγουν ανήλικους για οδηγούς με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα, τόνισε ότι «επόμενο δίλημμα είναι το θέμα της ταύτισης στο ίδιο πρόσωπο, θύματος και δράστη».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.