E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το πλουσιοκόριτσο που μετατράπηκε σε «βασίλισσα των παρανόμων»

Mια ζωή γεμάτη άντρες, πιστολίδια, ληστείες και φυλακή

Το πλουσιοκόριτσο που μετατράπηκε σε «βασίλισσα των παρανόμων»
@truewestmagazine.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Belle Starr υπήρξε ίσως η πιο διαβόητη γυναίκα στην Άγρια Δύση, μετά την Calamity Jane. Ο δρόμος της προς την παρανομία άνοιξε μετά από μια σειρά γεγονότων, που μεταμόρφωσαν ένα πλουσιοκόριτσο του νότου σε μια «βασίλισσα των παρανόμων», όπως την αποκαλούσε ο τύπος της εποχής. Η ζωή της μπορεί να τέλειωσε στα 41 της χρόνια, αλλά είχε προλάβει να περάσει μια ζωή γεμάτη άντρες, πιστολίδια, ληστείες και φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε το 1848 στο Μιζούρι, ως Myra Maybelle Shirley. O πατέρας της ήταν γαιοκτήμονας, έχοντας στην κατοχή του αρκετούς σκλάβους. Η Myra μεγάλωσε πλούσια, ήταν καλή μαθήτρια, διάβαζε λογοτεχνία και έπαιζε πιάνο. Είχε τη φήμη του «καλομαθημένου» κοριτσιού, κάτι που δεν φαινόταν να την ενοχλούσε ιδιαίτερα. Είχε τεράστια αδυναμία στο μεγαλύτερο αδερφό της, Bud, ο οποίος της έμαθε να ιππεύει και να χρησιμοποιεί όπλο.

http://allfreematerial.blogspot.com/2017/02/belle-starr-bandit-queen.html

@allfreematerial.blogspot.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα έδειχναν μια ήσυχη και ευκατάστατη ζωή. Αλλά μετά ήρθε ο εμφύλιος. Η οικογένεια της Myra υποστήριζε τους νότιους. Ο αδερφός της έγινε ανιχνευτής του στρατού των νοτίων, αλλά ένα βράδυ ο στρατός των Βορείων τον ανακάλυψε και έπεσε νεκρός στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο πατέρας του αποφάσισε να φύγει με την οικογένειά του στο Τέξας. Λίγο αργότερα, ολόκληρη η περιουσία του στο Μιζούρι, κάηκε ολοσχερώς. Οι ντόπιοι δεν συμπάθησαν ποτέ την οικογένειά, με την Myra να αποκτά φήμη ταραχοποιού στο νέο της σχολείο. Όταν οι γείτονές τους από το Μιζούρι μετακόμισαν κι αυτοί στο Τέξας, η Myra, που είχε αλλάξει το όνομά της σε Belle, ενθουσιάστηκε. Μετά από έναν μόλις χρόνο, παντρεύτηκε τον φίλο του αδερφού της, Jim Reed.

Ύστερα από δυο χρόνια έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Όμως ο πρώην αντάρτης Reed, δεν μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Έγινε μέλος μιας συμμορίας η οποία έκανε λαθρεμπόριο ποτών με τους Ινδιάνους. Όταν δολοφόνησε τον άντρα που σκότωσε τον αδερφό του, έπρεπε να κρυφτεί. Η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου λίγο αργότερα η Belle έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.pinterest.co.uk/pin/815855288718287257/

@pinterest.co.uk

Εκεί γνωρίστηκαν με την συμμορία της οικογένειας Younger. Η Belle δεν άργησε να περάσει κι αυτή στην παρανομία. Αφού έκλεψαν χρυσό αξίας 30.000 δολαρίων, η Belle και ο Jim επέστρεψαν στο Τέξας. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Jim Reed σκοτώθηκε μετά από καυγά με ένα άλλο μέλος της συμμορίας. Η Belle άφησε τα παιδιά της στην μητέρα της και πήγε προς την Οκλαχόμα, όπου ο θρύλος της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Τα ίχνη της χάθηκαν για λίγα χρόνια, αλλά το 1880 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά. Ο νέος της σύζυγός ήταν ο Sam Starr, ο γιος του αρχηγού της συμμορίας που ανήκε ο πρώτος της άντρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ζευγάρι παρανόμων, έφτιαξε δική του συμμορία, η οποία έκλεβε άλογα, πουλούσε λαθραίο ουίσκι στους Ινδιάνους και έκρυβε παρανόμους με την κατάλληλη αμοιβή. Πολλές φορές έπεσαν στα χέρια των αρχών αλλά -εκτός από μια φορά που μπήκαν φυλακή για ένα χρόνο - πάντα την γλίτωναν, κυρίως λόγω έλλειψης στοιχείων.

https://www.missedinhistory.com/podcasts/belle-starr-a-bad-rap-for-the-bandit-queen-part-2.htm

@missedinhistory.com

Το 1886 η Belle Starr έμεινε χήρα για δεύτερη φορά. Για να μην χάσει την γη της, παντρεύτηκε αμέσως τον θετό γιο του δεύτερου άντρα της. Εκείνη τότε ήταν 38 κι εκείνος 24. Η σχέση της με την κόρη της είχε χαλάσει, επειδή μπλέχτηκε στον γάμο της. Η σχέση της με τον γιό της επίσης. Ο τρίτος της άντρας, Jim July, φαίνεται πως ξενοκοιτούσε, κάτι που οδηγούσε συνεχώς σε καυγάδες. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1889, έπεσε σε ενέδρα. Την πυροβόλησαν στην πλάτη και λίγο αργότερα ξεψύχησε.

Ο φόνος της παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστος. Οι κύριοι ύποπτοι ήταν τα δυο της παιδιά, που είχαν ο καθένας τους δικούς τους λόγους να θέλουν τον θάνατό της, και ο Jim July, ο οποίος σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο λίγους μήνες αργότερα. Η Belle Starr όμως είχε ήδη αναδειχθεί σε λαϊκή ηρωίδα με τον θρύλο της να παραμένει ζωντανός μέχρι και σήμερα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Belle_Starr

@wikipedia.org

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 2 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 2 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 2 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.