E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης

Τι έλεγε για τον Θέμο Αναστασιάδη η σύζυγός του, πριν από δέκα χρόνια

Κρατούσαν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Τι έλεγε για τον Θέμο Αναστασιάδη η σύζυγός του, πριν από δέκα χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/1/2019 | 12:56

O Θέμος Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου και είχαν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά. Το ζευγάρι πραγματοποιούσε σπάνια κοινές δημόσιες εμφανίσεις, καθώς είχαν επιλέξει να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό DownTown το 2009, είχε μιλήσει για τον Θέμο Αναστασιάδη, αλλά και την τότε αποχώρησή της από τον Alpha.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Γιατί έφυγες από τον Alpha;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκλεισα δεκαέξι χρόνια στο σταθμό, δουλεύω σε αυτόν από την περίοδο που ήταν ΣKΑΪ, όταν ήμουν 20 ετών. Τώρα είμαι 37 και δεν άλλαξα ποτέ τηλεοπτική στέγη, δεν ένιωσα ποτέ αυτή την ανάγκη. Πάντα ένιωθα τον Alpha σαν δεύτερό μου σπίτι. Καταρχήν, σου ξεκαθαρίζω ότι εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα έδιωχναν από τον Alpha. Μου είχαν πει «Εσύ δεν θα φύγεις».

Αυτό ποιος σου το είπε;

Δεν θα σου πω, δεν έχει σημασία. Είμαι πάντως από αυτούς που δε θα έδιωχναν. Tώρα, μετά την εθελουσία, ακολουθούν οι απολύσεις. Φεύγω από τον Alpha, διότι αισθάνομαι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες μας κάνουν να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί το λες αυτό;

Μπορείς εσύ να δουλέψεις με καγκελόπορτες; Μπορείς να δουλέψεις με μπράβους έξω από κάθε ασανσέρ; Μπορείς να δουλέψεις όταν δεν επιτρέπουν στην ΕΣΗΕΑ ή στα άλλα σωματεία των τεχνικών και του προσωπικού να μπουν μέσα, ώστε να συνεδριάσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε; Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση. Είναι δυνατόν να έρχονται κάποιοι άνθρωποι από πάνω σου και να κοιτάζουν επίμονα αν δουλεύεις ή όχι;

Λέμε όμως ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να συμμαζέψουν μια ζημιογόνα επιχείρηση που χάνει δεκάδες εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εγώ νιώθω ότι μας κάνουν να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Έχουν ήδη μείνει και θα μείνουν άνθρωποι εκτός δουλειάς αν και έχουν υποχρεώσεις, δάνεια στην πλάτη τους, παιδιά και οικογένειες. Αυτή τη στιγμή, το ξέρουμε όλοι, δεν υπάρχουν δουλειές, όλες οι πόρτες είναι κλειστές. Το να έμενα όμως και να δούλευα μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Εγώ δεν μπορώ να τα βρω με ανθρώπους που δεν σέβονται τους δημοσιογράφους αλλά και την πορεία του καθένα. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρονται στο RTL, αλλά εδώ ισχύουν άλλα πράγματα.

Τότε πώς ζήτησαν ήδη πενήντα εργαζόμενοι να παραιτηθούν;

Μα αφού φωνάζουν τα τμήματα και λένε «Είσαστε δεκαπέντε, από τους δεκαπέντε θα μείνετε τρεις». Ξέρεις, λοιπόν, ότι την επόμενη μέρα θα έρθουν οι απολύσεις. Η εθελουσία έξοδος τελείωσε, από τον επόμενο μήνα ξεκινάνε οι απολύσεις και θα αρχίσει το εξοντωτικό 2% που λέει ο νόμος. Αυτό είναι στα πλάνα τους. Το βραδινό δελτίο το μαγνητοσκοπούν, ενώ, όπως λένε, θα αλλάξουν και την ώρα του κεντρικού δελτίου, θα το κάνουν πολύ πιο μικρό. Το μεσημβρινό δελτίο θα είναι μόνο δέκα λεπτά. Αυτά λένε οι πληροφορίες. Όλα αυτά λοιπόν τι δείχνουν; Ότι δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση.

Σου έχουν ζητήσει να γίνει περικοπή του μισθού σου;

Εγώ δεν ήμουν ποτέ από τους υψηλόμισθους. Παίρνω ένα νορμάλ μισθό, από αυτούς που παίρνουν παρουσιαστές σε όλα τα κανάλια.

Σου έχουν γίνει άλλες προτάσεις για δουλειά; Από τον ΑΝΤ1;

Αυτό που θέλω είναι να δουλέψω πιο πολύ με την εφημερίδα και κυρίως με την ιστοσελίδα μας. Άκου, και να μην ξαναβγώ στην τηλεόραση, δεν θα με πειράξει σίγουρα. Θα βρω άλλα πράγματα, πιο ενδιαφέροντα να κάνω. Αυτό που πάντα ένιωθα ήταν ότι είναι μια πολύ ωραία δουλειά, ζωντανή, δημιουργική. Είναι δύσκολες εποχές, ακόμη και ο ΑΝΤ1 έχει κάνει περικοπές στο ενημερωτικό του κομμάτι. Όλος ο κόσμος βιώνει μια απίστευτη κρίση και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Είμαστε μόνο στην αρχή. Θεωρείται πλέον τυχερός αυτός που έχει μία δουλειά.

Σε φοβίζει πλέον το μέλλον του Alpha;

Ο σταθμός που ξέραμε τελείωσε. Θα γίνει ένα άλλο κανάλι και δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό. Λυπάμαι πολύ. Αυτός ο σταθμός έχει αναδείξει κορυφαίους δημοσιογράφους και έχει αποκαλύψει μεγάλα σκάνδαλα. Θυμίζω την υπόθεση του Βατοπεδίου, που συγκλόνισε τη χώρα και παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ και δύο κορυφαίοι υπουργοί παραιτήθηκαν. Ποιος μπορεί να τα ξέχασε όλα αυτά;

Πότε πήρες εσύ την απόφαση της παραίτησης;

Την προηγούμενη Τετάρτη. Κοίταξε, επειδή η οικογένειά μου πέρασε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, που πήγε να τη διαλύσει, από συγκεκριμένα συμφέροντα, έμαθα να επιβιώνω και να βλέπω καθαρά μπροστά. Όταν λοιπόν έχουμε περάσει με τον Θέμο μια απίστευτα δύσκολη χρονιά, με δικαστήρια, με απειλές για φυλακίσεις, μόνο και μόνο επειδή έβγαλε την πρώτη εφημερίδα της χώρας και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους, πώς μπορώ τώρα να σκύψω το κεφάλι σε αυτά που θα θελήσει ο κάθε Γερμανός;

Ένιωσες να σε απειλούν;

Απειλές δεχόμασταν κι ακόμη δεχόμαστε.

Τηλεφωνικές;

Διαφόρων επιπέδων. Σου θυμίζω μόνο την κατάπτυστη επίθεση που δέχτηκα εγώ και η οικογένειά μου από ραδιοφώνου από τη σύζυγο του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ρουσόπουλου. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και όλα ξεκαθάρισαν. Ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να μας στηρίζει και να μας αγαπάει. Πάντα ήμασταν κοντά με τον Θέμο, αλλά όλη αυτή η περιπέτεια μας έφερε ακόμη πιο κοντά, μας έδεσε ακόμη πιο πολύ, και εμάς και τα παιδιά μας. Τα δίδυμα είναι μικρά, μίλησα όμως στη μεγάλη μας κόρη, την Αλίκη μας. Της εξήγησα, της είπα όλη την αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς σε ένα παιδί, αλλά προτίμησα να της μιλήσω –και εγώ και ο πατέρας της– ώστε να της πούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, για να μην μπορεί κανείς να την πληγώσει. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα.

Ο Θέμος δουλεύει είκοσι ώρες την ημέρα. Πότε συναντιέστε;

Ευτυχώς υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα, αλλά πολλές φορές παίρνω τα παιδιά, πηγαίνουμε στην εφημερίδα και βλέπουν εκεί τον μπαμπά τους. Αυτό είναι το καλύτερό τους. Όλοι παίζουν μαζί τους, τους παραγγέλνουν πίτσες, νιώθουν σαν να πηγαίνουν σε παιδικό πάρτι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαριάννα Γεωργαντή: Ξέσπασε σε λυγμούς στον αέρα του Open

Αφιέρωμα Πριν 9 ώρες

Η έκπληξη στον αέρα της εκπομπής

Bianca Censori: Διπλό γυμνό «χτύπημα» στο Λος Αντζελες ‑ Δείτε πώς πήγε σε οικογενειακό εστιατόριο

Αφιέρωμα Πριν 9 ώρες

Το 29χρονο μοντέλο δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα δημοσιεύματα για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της

Eva Herzigova: Πώς είναι σήμερα το θρυλικό top model των 90s

Αφιέρωμα Πριν 9 ώρες

Τι κάνει στα 51 της η ξανθιά καλλονή από την Τσεχία

Viral φωτογραφία με τα πρησμένα πόδια του Ρονάλντο – «Ξυπνάει με τρελό πόνο κάθε μέρα»

Αφιέρωμα Χτες

Έχει δώσει περισσότερα από 1.200 παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο

Έλληνας βγήκε με τον καφέ για τσιγάρο στους… ‑8 στο Ελσίνκι και έγινε viral

Αφιέρωμα Χτες

Ήθελε να κάνει ένα τσιγάρο και να πιεί δύο γουλιές καφέ για να ξυπνήσει, αλλά δεν πρόλαβε - Έβγαλε τον καφέ παγάκι

Στέλλα Γεωργιάδου: «Φυσικά και έχω κάνει μπότοξ» ‑ Τι λέει για τα αρνητικά σχόλια

Αφιέρωμα Χτες

Η Στέλλα Γεωργιάδου αναφέρθηκε στις πλαστικές επεμβάσεις και τις επικρίσεις για την εμφάνισή της

Αρκάς: Η ξεκαρδιστική καλημέρα με τη Δευτέρα να πλένεται στην μπανιέρα για να είναι... Καθαρά

Αφιέρωμα Χτες

Ο Αρκάς «έπαιξε» ξανά με την αγαπημένη του μέρα, τη Δευτέρα, που όμως σήμερα πλένεται στην μπανιέρα για να είναι... Καθαρά.

41 χρόνια πριν: Αννα Βίσση‑ Νίκος Καρβέλας στον γάμο τους με total white look

Αφιέρωμα Χτες

Το συντηρητικό νυφικό, τα πασουμάκια της νύφης και τα διαφορετικά μαλλιά του γαμπρού

Μαρίνα Σάττι: Η απάντησή της μετά τη φράση «είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Αφιέρωμα Χτες

H τραγουδίστρια τόνισε ότι η δήλωσή της παρερμηνεύθηκε

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.