E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκότωσε με 11 μαχαιριές το θείο του όταν προσπάθησε να τον βiασει

Αναβιώνει σήμερα Δευτέρα στις δικαστικές αίθουσες το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Σκότωσε με 11 μαχαιριές το θείο του όταν προσπάθησε να τον βiασει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/2/2019 | 13:51

Αναβιώνει σήμερα Δευτέρα στις δικαστικές αίθουσες το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο στις 17 Αυγούστου 2017, με θύμα έναν 54χρονο λογιστή, ο οποίος είχε δεχτεί δέκα μαχαιριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία ο 23χρονος ανιψιός του, ο οποίος είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου γιατί πήγε να τον βιάσει. Πριν το έγκλημα, είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ τους.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε στο star.gr: «Ο κατηγορούμενος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά γιατί αφαίρεσε άδικα και αναιτιολόγητα τη ζωή του θείου του που τον είχε ευεργετήσει αλλά και γιατί σπιλώνει καθημερινά τη μνήμη του».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε:«Είχα καλές σχέσεις μαζί του. Έτρεφα σεβασμό προς το πρόσωπο του θείου μου καθώς αναπλήρωνε το πατρικό πρότυπο και έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο προς εμένα. Δεν είμαι δολοφόνος, έγινε πάνω στην κακιά στιγμή. Ο θείος μου, που τον αγαπούσα πολύ, προσπάθησε να με εκμεταλλευτεί. Με έχει μεγαλώσει η μητέρα μου γιατί τον πατέρα μου τον δολοφόνησαν, όταν πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μείναμε ορφανοί εγώ και η αδερφή μου, ο θείος Π. που ήταν αδερφός του πατέρα μου προσφέρθηκε να πληρώσει τα φροντιστήρια, τα δικά μου και της αδερφής μου. Επειδή ήμασταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, δεχθήκαμε αυτή την προσφορά, παρόλο που με τη μητέρα μου δεν μιλούσε για οικονομικούς λόγους. Εγώ όμως είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί του», ισχυρίστηκε ο 23χρονος λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του στους άντρες της ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί είχαν οδηγηθεί στον φερόμενο ως δράστη από το υλικό των καμερών ασφαλείας που τον κατέγραψαν να φεύγει από το σπίτι του θύματος.

Το χρονικό
Ο 23χρονος δράστης φοιτούσε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πριν από 13 χρόνια βιώνει την απώλεια του πατέρα του με τον πιο φρικτό τρόπο. Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος στην απολογία του η δολοφονία του πατέρα του τελέστηκε υπό στυγερές συνθήκες με σεξουαλικό-ομοφυλοφιλικό κίνητρο. «Τον είχαν βρει δεμένο και γυμνό στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε και μέχρι το μοιραίο απόγευμα του Αυγούστου, ο αδερφός του πατέρα του, ο θείος του δηλαδή, στέκεται στο πλευρό της οικογένειας και τους στηρίζει οικονομικά προκειμένου η οικογένεια να καλύψει τις βασικές της ανάγκες. Όπως θα υποστηρίξει όμως ο 23χρονος δράστης ενώπιον του ανακριτή ο θείος του θα προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί και να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

«Με έχει μεγαλώσει η μητέρα μου γιατί τον πατέρα μου τον δολοφόνησαν, όταν πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού. Όταν μείναμε ορφανοί εγώ και η αδερφή μου, ο θείος Π. που ήταν αδερφός του πατέρα μου προσφέρθηκε να πληρώσει τα φροντιστήρια, τα δικά μου και της αδερφής μου. Επειδή ήμασταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, δεχθήκαμε αυτή την προσφορά, παρόλο που με τη μητέρα μου δεν μιλούσε για οικονομικούς λόγους. Εγώ όμως είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί του», ισχυρίστηκε ο 23χρονος λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του στους άντρες της ασφάλειας.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του, όταν ακόμα ήταν ανήλικο παιδί δηλαδή, ο νεαρός δράστης φέρεται σύμφωνα με τα όσα ο ιδιος έχει υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή να παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον θείο του. «Προσπάθησα να τον απομακρύνω ενώ ο ίδιος συνέχιζε να με πιέζει και να με αγγίζει. Ένιωθα μέσα μου τεράστια ντροπή και ενοχές για τον λόγο αυτό δεν αποκάλυψα ποτέ στη μητέρα μου το περιστατικό αλλά το κράτησα μέσα μου επιβαρύνοντας τον εαυτό μου επιπλέον ψυχολογικά. Έκτοτε απέφευγα να τον συναντήσω και δεν ήθελα να τον δω παρόλες τις προσπάθειες που έκανε κατά καιρούς να με πλησιάσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από τέσσερα χρόνια ο 23χρονος χάνει τη γιαγιά του, στην κηδεία, σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος έχει καταθέσει, ο 54χρονος λογιστής θα προσπαθήσει να τον προσεγγίσει ξανά. «Ήταν πολύ θερμός μαζί μου και ζητούσε να πηγαίνω σπίτι του καθώς και να μένω μαζί του. Επίσης ήθελε να με ντύσει και να μου αγοράσει ρούχα, ως έλεγε. Εξεδήλωσε μάλιστα την επιθυμία του να πάω να μείνω μαζί του».

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον δράστη, ο 54χρονος ενέτεινε τα τηλέφωνα και τις συναντήσεις τους. Όπως υποστηρίζει μάλιστα, κάποια στιγμή χάλασε η μηχανή του. Μόλις το έμαθε ο θείος του, του έδωσε το ποσό των 780 ευρώ προκειμένου να τον διευκολύνει. Λίγες ημέρες αργότερα, αφού φρόντισε να του υπενθυμίσει το χρηματικό ποσό που του είχε δώσει, φέρεται να τον παρακάλεσε να δουλέψει στο λογιστικό του γραφείο.

«Αισθανόμενος υποχρέωση εργάστηκα για μικρό χρονικό διάστημα στο λογιστικό γραφείο του. Κατά το διάστημα που εργαζόμουν μαζί του πολλές φορές με παρενοχλούσε λεκτικά λέγοντάς μου για παράδειγμα να πάμε δίπλα στο σπίτι του και να ξαπλώσουμε γυμνοί επειδή έχει πολλή ζέστη. Επίσης μου επαναλάμβανε τις προτροπές του να κάνω «δεσμό με έναν άντρα» καθώς κι άλλα πολλά συναφή», πρόσθεσε κατά την ανάκρισή του ο δράστης.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκείνη την ημέρα εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του το παραπάνω περιστατικό αλλά και αυτά που είχαν συμβεί στο παρελθόν και η ίδια του απαγόρευσε, όπως σημείωσε ο 23χρονος, να συνεχίσει να εργάζεται τόσο στο λογιστικό γραφείο, όσο και να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον θείο του.

Εκείνη την περίοδο ο δράστης, όπως υποστηρίζει, ξεκίνησε τη χρήση κάνναβης. Αργότερα ο ίδιος συλλαμβάνεται έχοντας στην κατοχή του 10 γραμμάρια χασίς.

Τον επισκέφθηκε για να του επιστρέψει τα λεφτά και τον σκότωσε
Ο 23χρονος επισκέφθηκε το μοιραίο απόγευμα του Αυγούστου τον θείο του προκειμένου να του επιστρέψει όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην κατάθεσή του ένα μέρος από τα 780 ευρώ που του είχε δώσει καθώς όπως τόνισε δεν ήθελε να αισθάνεται υποχρεωμένος σε εκείνον.

«Τον επισκέφθηκα στο σπίτι του για να του επιστρέψω τα χρήματα. Ήπιαμε καφέ, κάπνισα μερικά τσιγάρα και μου μιλούσε για διάφορα θέματα. Έπειτα από ώρα άρχισε να μου λέει πόσο όμορφος ήμουν και ότι έπρεπε να βελτιώσω το ντύσιμό μου. Με έβαζε τότε να δοκιμάζω διάφορα ρούχα του. Μπλούζες, πουκάμισα και σακάκια κουστουμιών. Μάλιστα επέμενε να γδυθώ προκειμένου να δοκιμάζω τα ρούχα αλλά επειδή εγώ αρνιόμουν εκείνος μου έβγαλε μόνο την μπλούζα. Ταυτόχρονα προσπάθησε να κατεβάσει το σορτσάκι που φορούσα», υποστήριξε ο 23χρονος δράστης στην απολογία του.

Περιγράφοντας ενώπιον του ανακριτή τα λεπτά πριν δολοφονήσει τον 54χρονο εξηγεί πως: «αμύνθηκε και τον απώθησε βρίζοντάς τον». Ωστόσο ο θείος του φέρεται να συνέχισε την επίθεσή του: «άρχισε να με χαϊδεύει ενώ ταυτόχρονα άρχισε να βρίζει τον πατέρα μου λέγοντας πως ήταν «πού…» πως «πηδ… με άντρες» και πως εγώ είμαι το ίδιο πού… όπως εκείνος και ο θείος μου και συνέχιζε να μου επιτίθεται σεξουαλικά. Ήθελε με μανία να με γδύσει και να με βιάσει!».

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ενώπιον του ανακριτή, εκείνος θόλωσε, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να χτυπάει τον θείο του: «Συνέχισε να έρχεται πάνω μου και να θέλει να με γδύσει. Άνοιξα το συρτάρι της κουζίνας και πήρα ένα μαχαίρι και αρχίσαμε να παλεύουμε. Πάνω στην πάλη μας, εκείνος μου πήρε το μαχαίρι και με χτύπησε σε διάφορα σημεία, όπως στη γάμπα και στον καρπό. Τελικά του πήρα το μαχαίρι και ευρισκόμενος σε κατάσταση παράνοιας αφενός αλλά και άμυνας αφετέρου του κατάφερα χτυπήματα χωρίς καν να θυμάμαι τον τρόπο με τον οποίο το έκανα».

Σκηνοθέτησε ληστεία
Ο άτυχος λογιστής πέφτει στο έδαφος από τις μαχαιριές φωνάζοντας βοήθεια. Μία γειτόνισσα άκουσε μάλλον τον 54χρονο και τον φώναξε δύο φορές με τον όνομά του. Όπως υποστηρίζει ο 23χρονος, τότε τρομοκρατήθηκε και το μόνο που σκέφθηκε ήταν να ανακατέψει το διαμέρισμα προκειμένου να φανεί πως κάποιος προσπάθησε να ληστέψει τον λογιστή.

«Άνοιξα τις ντουλάπες και τα συρτάρια του σπιτιού και πέταξα έξω κάποια πράγματα. Πήρα δύο κουτιά κι ένα σακάκι πάνω στα οποία είχε στάξει το αίμα από τις πληγές μου κι έφυγα».

Πάνω στον πανικό του ο 23χρονος δράστης, όπως υποστήριξε, ξέχασε στο διαμέρισμα το όπλο του εγκλήματος: Το μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησε τον θείο του. «Γύρισα πάλι πίσω, μπήκα από το παράθυρο που είχα βγει πριν και πήρα και το μαχαίρι μαζί μου. Πήρα και το κινητό του μαζί για να φανεί πάλι ότι στο σπίτι έγινε ληστεία. Επειδή είχα γεμίσει αίματα στα ρούχα που φορούσα, πήγα σπίτι μου, άλλαξα τα ρούχα και τα παπούτσια μου, πήρα τα ματωμένα και μαζί με τα πράγματα που είχα πάρει από το σπίτι του Π. τα έβαλα όλα μαζί σε μία βαλίτσα. Στο σπίτι μου δεν ήταν κανένας. Πήρα τη βαλίτσα και πήγα στο Καματερό να της βάλω φωτιά. Τα αποκαΐδια τα πήρα και τα πέταξα σε ένα κάδο που υπήρχε εκεί κοντά. Μάλιστα πήγα και στην κηδεία του για να μην κινήσω υποψίες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.