ΥΓΕΙΑ

Τα κιλά που πρέπει να αφαιρείς όταν ζυγίζεσαι με τα ρούχα

Έτσι θα βλέπεις ποιο είναι το πραγματικό σου βάρος

Τα κιλά που πρέπει να αφαιρείς όταν ζυγίζεσαι με τα ρούχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο πιθανό είναι να ζυγίζεσαι με τα ρούχα, αφενός γιατί έχει πολύ κρύο για να τα βγάλεις και αφετέρου γιατί βαριέσαι να τα βγάζεις κάθε φορά που θέλεις να ζυγιστείς. Τελικά πόσα κιλά (μάλλον γραμμάρια) πρέπει να αφαιρείς όταν ζυγίζεσαι;

Πάντα θα αναρωτιέσαι πόσο ζυγίζουν τελικά τα ρούχα και πόσα κιλά πιο κάτω είσαι όταν ζυγίζεσαι με τα ρούχα. Κι εκεί βέβαια, βρίσκεις το «πάτημα» και αφαιρείς μερικά κιλάκια…Τελικά, όμως, πόσο ζυγίζουν τα ρούχα μας και πόσα πρέπει να αφαιρούμε κάθε φορά που ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;

Κι επειδή δεν θα γλιτώσεις τόσο εύκολα, βρήκαμε μια σχετική μελέτη! Σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Ερευνών Διατροφής του Ανθρώπου του Grand Forks του USDA, η οποία δημοσιεύτηκε σε Διεθνές Περιοδικό για την Παχυσαρκία, μάθαμε ακριβώς πόσο μπορούμε να αφαιρέσουμε υπολογίζοντας τα ρούχα. Οι ερευνητές μελέτησαν 50 ενήλικες για ένα χρόνο, ζυγίζοντας τους με και χωρίς ρούχα 4 φορές (ανάλογα με την εποχή) για να μπορούν να υπολογίσουν τα διάφορα είδη ρούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αποτελέσματα; Είσαι σίγουρος πως θες να μάθεις; Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες μπορούν να αφαιρέσουν 793.7 γραμμάρια και οι άνδρες 1 κιλό και 133 γραμμάρια. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα παπούτσια. Ε τα παπούτσια σου μπορείς να τα βγάζεις κάθε φορά που ανεβαίνεις στην ζυγαριά.

Τώρα ξέρεις και δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία. Κάθε φορά, λοιπόν, που ζυγίζεσαι με ρούχα μπορείς να κάνεις μια απλή μαθηματική πράξη και να αφαιρέσεις μερικά γραμμάρια για τα ρούχα.

Πάντως να θυμάσαι! Η ζυγαριά μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός σου, σύμφωνα με τους γιατρούς. Αν η ζυγαριά και κάθε αριθμός και γραμμάριο που δείχνει σου έχει γίνει εμμονή τότε πέτα την. Είναι πολύ απλό. Σκέψου ότι ο αριθμός στη ζυγαριά δεν αντικατοπτρίζει την σκληρή προσπάθεια που καταβάλλεις και οι αριθμοί δεν σε ορίζουν. Στα σκουπίδια, λοιπόν!

Παράλληλα, η ζυγαριά δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς το υγιές σου βάρος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να υπολογίσεις τον Δείκτη Μάζας Σώματος και την περιφέρεια της μέσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 269 / position2: 1021
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb