E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εισαγγελική έρευνα για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη ‑ Στουρνάρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις

Εισαγγελική έρευνα για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη ‑ Στουρνάρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/2/2019 | 16:55

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση ερευνάται, ήδη, με παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελου Ιωαννίδη. Σύμφωνα με την παραγγελία, ο αρμόδιος εισαγγελέας που έχει χρεωθεί την προκαταρκτική έρευνα θα αναζητήσει καταρχάς αν η καταγραφή της συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και σε περίπτωση που διαπιστώσει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε συναίνεση, θα αναζητήσει πως έγινε η διαρροή της συνομιλίας στην ιστοσελίδα «documentonews».

Πάντως, ήδη, από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωσή του έχει αναφέρει πως πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή του: «Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον» αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει: «Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας ...αναδιπλώθηκε και μέσω Facebook, κατά την προσφιλή του τακτική, υποστήριξε ότι είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησε στον Γιάννη Στουρνάρα, ότι είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας όπως δημοσιοποιήθηκε από τo «documentonews» αλλά είναι «απολύτως ψευδές» ότι κατέγραψε τη συνομιλία.

Πάντως, όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές εάν από την ποινική έρευνα προκύψουν ενδείξεις που να καταδεικνύουν ότι η καταγραφή έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, καθώς, όπως προβλέπεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω όταν σε μία υπόθεση υπάρχει εμπλοκή υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η καταγραφή συνομιλίας αν δεν έχει τη συναίνεση του άλλου προσώπου αποτελεί βαρύτατο αδίκημα, σύμφωνα με το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο επισύρει κάθειρξη μέχρι δέκα έτη.

Με βάση άλλωστε αυτό το άρθρο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, διέταξε τη διενέργεια της ποινικής έρευνας ώστε να εξακριβώσει εάν υπήρξε συναίνεση του Γ. Στουρνάρα για την καταγραφή της συνομιλίας ή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον κατέγραφε εν αγνοία του, διαπράττοντας έτσι ποινικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο «πατάει» η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε, προβλέπει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.