ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις μετά το γυμναστήριο αν θέλεις να δεις θαύματα

Τα αποτελέσματα της θα φανούν πολύ γρήγορα

Η συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις μετά το γυμναστήριο αν θέλεις να δεις θαύματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι μη επιβεβαιωμένο τρικ, δεν συζητιέται στα γυμναστήρια αδίκως, δεν πρόκειται για συμβουλή που στερείται επιστημονικής σφραγίδας.

Η αγαπημένη αυτή συνήθεια, αν λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την προπόνησή μας, είναι σε θέση να μας χαρίσει το κορμί που τόσο επιθυμούμε μια ώρα αρχύτερα. Περί ης ο λόγος; Βάσει αμερικανικών ερευνών, πρόκειται για το ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο.

Οι περισσότερες από εμάς λέμε το «ναι» στα γρήγορα, χλιαρά ντους –που το καλοκαίρι δίνουν τη θέση τους στα κρύα- αμέσως μετά το τέλος του προγράμματός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη μερίδα των γυναικών δε, προτιμούν να φρεσκάρονται πριν καν βρεθούν στο σπίτι τους, επιλέγοντας να πλυθούν στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων.

Τώρα, οι επιστήμονες έρχονται να μας προτείνουν κάτι πολύ πιο απολαυστικό: Να βυθιστούμε στη μπανιέρα μας, με νερό στους 40 βαθμούς Κελσίου και να απολαύσουμε την ηρεμία μας για 30 λεπτά.

Και όλα αυτά, ύστερα από μόλις μισή ωρίτσα τρέξιμο, είτε στη φύση, είτε στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Η συνήθεια αυτή, παρουσιάζει την τάση να ενισχύει τα αποτελέσματα της άσκησης, κάνοντας τα πιο άμεσα και πιο αισθητά, γεγονός που οφείλεται στο ότι το σώμα μας ξεκινά να ιδρώνει περισσότερο μετά την επαφή του με τόσο ζεστό νερό.

Τι σημαίνει αυτό; Απώλεια τοξινών!

Δεν είναι, άλλωστε, άγνωστο πώς όσο περισσότερο ιδρώνουμε, τόσο περισσότερο βάρος χάνουμε. Και αυτά τα δεν είναι τα μοναδικά υπέρ του πολύ ζεστού μπάνιου. Βάσει επιστημονικών ερευνών, ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο, μας βοηθά εκτός από το να χάσουμε βάρος, να αποβάλλουμε το στρες και να εξασφαλίσουμε έναν ήρεμο ύπνο.

Μία από τις πρώτες συμβουλές που λαμβάνουν για την κατάστασή τους άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες, είναι ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο. Οι μύες χαλαρώνουν, η ενέργεια απελευθερώνεται και οι αρνητικές σκέψεις αποβάλλονται, στοιχεία που μας εξασφαλίζουν έναν ήρεμο, χορταστικό ύπνο.

Τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να γυμνάζεσαι συχνότερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 167 / position2: 574
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb