E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Πόσο πήγαινε το φακελάκι;

Τεράστια τα κέρδη του κυκλώματος

Πλαστά διπλώματα οδήγησης: Πόσο πήγαινε το φακελάκι;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/3/2019 | 08:49

Σχέδιο να καταστρέψουν με εμπρησμό το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, προκειμένου να εξαϋλώσουν τα ίχνη της απάτης, φέρεται να είχαν τα μέλη του κυκλώματος παραγωγής πλαστών αδειών οδήγησης - με την συμμετοχή έξι κρατικών υπαλλήλων και δύο ιδιοκτητών σχολής οδήγησης, που αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι του κεντρικού υπολογιστή (server) της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για επιδιόρθωση και ανάκτηση των αρχείων που περιέχουν, καθώς φέρεται ότι το προηγούμενο διάστημα καταστράφηκαν με τη διοχέτευση ρεύματος υψηλής τάσης, από ορισμένους εκ των συλληφθέντων υπαλλήλων, προφανώς για να καλύψουν τα “ίχνη” τους.

Τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν εικονικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε… άδειες αίθουσες της Διεύθυνσης Μεταφορών και συμπλήρωναν εκ των υστέρων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα «επιτυχή» αποτελέσματα των πελατών του κυκλώματος (οι οποίοι ουδέποτε εμφανίζονταν για εξετάσεις).

Το κέρδος τους σε κάθε «εικονική» άδεια αίθουσα εξετάσεων όπου υποτίθεται ότι προσέρχονταν 6-7 υποψήφιοι ήταν περίπου 14.000 ευρώ. Κι αυτό φέρεται να συνέβαινε 3-4 φορές την εβδομάδα , επί πολλά χρόνια. Με τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ που ήσαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος από τον περασμένο Ιούλιο να υπολογίζουν τα κέρδη σε περίπου 1,5- 2 εκ ευρώ ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν μια ειδική κρύπτη που έκρυβαν τα έσοδά τους και την οποία εντόπιζαν με ειδικό χάρτη, εντοπισμού του… θησαυρού. Ως αρχηγός του κυκλώματος εμφανιζόταν μία 42χρονη υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο κύκλωμα στρατολογήθηκε αργότερα και ο διευθυντής της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω προϊστάμενος προ μερικών ετών είχε ανακαλύψει την απάτη με τις "κατάμεστες" αλλά άδειες αίθουσες εξετάσεων οδηγών, απείλησε με αποκαλύψεις του συναδέλφους του. Ομως με το δέλεαρ των χρημάτων, εντάχθηκε κι αυτός στο κύκλωμα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει εξακριβωθεί η παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Παράλληλα τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις, με τα ποσά να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον οι υπάλληλοι – μέλη της εγκληματικής ομάδας λάμβαναν, σε καθημερινή σχεδόν βάση, διάφορα μικροποσά (15 – 20) ευρώ, για διάφορες διευκολύνσεις σε ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και άλλους επαγγελματίες, με τους οποίους λόγω της ιδιότητάς τους έρχονταν σε επαφή. Τα χρηματικά αυτά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 1.000 ευρώ μηνιαίως ανά υπάλληλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συλλήψεις και ευρήματα…

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, στις σχολές οδήγησης των συλληφθέντων, καθώς και σε λοιπές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 198.329 ευρώ
  • Πλήθος εγγράφων που αφορούν θεωρητικές εξετάσεις και
  • Ατομικά δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών (Δ.Ε.Ε),
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη διενέργεια των εξετάσεων καθώς και διάφορα ψηφιακά πειστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14.3.2019) συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων 7 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – σύστασης και συμμορίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της υπεξαγωγής εγγράφων, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης, της νόθευσης κ.λπ. αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.