FITNESS

Οι ασκήσεις που θα σου κόψουν την όρεξη

Γυμνάσου σωστά και μείωσε το φαγητό με υγιή τρόπο

Οι ασκήσεις που θα σου κόψουν την όρεξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι απολύτως φυσιολογικό να σε πιάνουν πείνες μετά από μια εξαντλητική και έντονη προπόνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να φας ολόκληρο το ψυγείο και να πάει χαμένος ο κόπος που έριξες για να έρθεις ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο σώμα των ονείρων σου.

Αν οι λιγούρες σου μετά από την γυμναστική είναι τεράστιες και δεν ξέρεις πως να τις διαχειριστείς, τότε αυτή η συμβουλή που θα διαβάσεις παρακάτω όσον αφορά τον τρόπο άσκησης σου, θα σου χρησιμεύσει 100%.

Ο λόγος; Διότι οι ασκήσεις που θα επιλέξεις στο τέλος της προπόνησης σου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όρεξη σου και πιο συγκεκριμένα, στη μειώση της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Appetite» υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ασκήσεων που προκαλούν «αναταραχή» στο έντερο, μειώνοντας της παραγωγή της γρελίνης, της ορμόνης που παράγεται στο στομάχι και η οποία είναι υπεύθυνη για την αποστολή του σήματος στον εγκέφαλο πως ο οργανισμός χρειάζεται τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι αυτές; Οι ασκήσεις που σε προκαλούν να αναπηδήσεις. Το τρέξιμο στον διάδρομο και το σχοινάκι ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία γι’ αυτό και θεωρούνται ιδανικές σε περίπτωση που θέλεις να μειώσεις την όρεξή σου.

Βάσει της ίδιας μελέτης, οι εθελοντές που έκαναν σχοινάκι για 30 λεπτά της ώρας, παρουσίασαν μειωμένη όρεξη για λιπαρές τροφές, σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν άλλου είδους ασκήσεις, όπως λόγου χάρη ποδήλατο ή βάρη.

Αυτό, βέβαια, δεν θα πρέπει να σε οδηγήσει σε υπερβολές, καθώς κάθε είδος άσκησης είναι απαραίτητο για να «χτίσεις» ένα όμορφο και κυρίως υγιές κορμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 288 / position2: 1048
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb