E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συμπληρωματική ανάκριση ζήτησε η ανακρίτρια

Εξελίξεις στις έρευνες

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συμπληρωματική ανάκριση ζήτησε η ανακρίτρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/3/2019 | 13:59

Οι αρχές προσπαθούν να συμπληρώσουν τα τελευταία κομμάτια στο παζλ της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας dimokratiki.gr η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου ζήτησε συμπληρωματική απολογία από τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, που κατηγορούνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού από δύο δράστες από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά από την 7η Δεκεμβρίου 2018 στο κατάστημα κράτησης των Γρεβενών και από τις μέχρι τώρα προσπάθειες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν έχει καταφέρει να έχει πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων του πρώτου κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί από την Ανακρίτρια Γρεβενών για να γνωστοποιήσει τους κωδικούς του σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατφόρμες gmail.com και hotmail.com αλλά και το login name και password στον λογαριασμό που τηρεί στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στους δύο υπολογιστές ιδιοκτησίας της φοιτήτριας χωρίς να προκύψει από την έρευνα κάτι το αξιόλογο.

Επιπλέον ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε τρία κινητά τηλέφωνα που τηρούσε και στα κινητά τηλέφωνα των δραστών.
Εκκρεμεί η ανταπόκριση του Facebook σε αίτημα της κ. Ανακρίτριας για την άρση του απορρήτου των λογαριασμών των δύο δραστών αλλά και της φοιτήτριας.

Πιθανολογείται ότι οι δύο πρώτοι έχουν φροντίσει προ πολλού να σβήσουν ό,τι στοιχεία υπήρχαν στους λογαριασμούς τους και παραμένει να διαπιστωθεί αν υπάρχει τρόπος ανάκτησής τους από την Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανολογείται ακόμη ότι στοιχεία θα προκύψουν από τον έλεγχο του λογαριασμού που τηρούσε η φοιτήτρια.

Σύντομα αναμένεται εξάλλου να υποβληθούν στην τακτική Ανακρίτρια και οι δύο εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης των κατηγορουμένων που παραγγέλθηκαν με διάταξή σε ψυχίατρο του καταστήματος κράτησης Γρεβενών, ο οποίος περιλαμβάνεται σε κατάλογο πραγματογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι έρευνες της τακτικής Ανακρίτριας βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο πριν την περαίωση της συγκεκριμένης δικογραφίας και την υποβολή της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και ακολούθως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για την έκδοση βουλεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει από εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε ευρήματα και στοιχεία που συνέλεξαν επιτελείς της σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Λιμενικού Σώματος, είναι τα εξής:

– Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού, προσωρινά κρατούμενων για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, στην οικία της τελευταίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

– Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά το αποτρόπαιο έγκλημα συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτε που να τους συγκλονίσει και ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του facebook και τηλεφωνούν σε διάφορα άτομα για να κανονίσουν ραντεβού για καφέ, ακόμη και με κορίτσια. Ο 21χρονος Ροδίτης μάλιστα κανονίζει να πάει στο γυμναστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2018, για να κάνει γυμναστική και βόλτα.
– Βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και της Τοπαλούδη στην θέση του συνοδηγού του οχήματος του πατέρα του, με το οποίο μετέβησαν με το θύμα στην οικία του στους Πεύκους και μετέπειτα την οδήγησαν αιμόφυρτη στην παραλία Φωκίας, όπου την πέταξαν στην θάλασσα και ξεφορτώθηκαν μέρος των πειστηρίων του εγκλήματος. DNA του 21χρονου Ροδίτη βρέθηκε στο καπάκι της καρότσας του ίδιου αυτοκινήτου.

– Σε πειστήρια εντός της οικίας, συμπεριλαμβανομένων και δειγμάτων από το μπάνιο, τα ταβάνια και τις πόρτες βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και του θύματος, ενώ DNA του 19χρονου Αλβανού βρέθηκε σε κοντάρι της σφουγγαρίστρας.

– Φέρεται να προκύπτει παραπέρα η χρήση προφυλακτικού καθώς βρέθηκε εξωτερικά αυτού δείγμα DNA του θύματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.