E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα σου!

Ακόμη και τα μεγαλύτερα προβλήματα μοιάζουν λίγο πιο μικρά, όταν βλέπεις το κρεβάτι σου

10 απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπνοδωμάτιο σου είναι το προσωπικό σου καταφύγιο. Ακόμη και τα μεγαλύτερα προβλήματα μοιάζουν λίγο πιο μικρά, όταν βλέπεις το κρεβάτι σου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιοι είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα που μπορούν εντείνουν το αίσθημα της χαλάρωσης που νιώθεις όταν μπαίνεις στο δωμάτιο σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψυχολογία των χρωμάτων δεν είναι απλώς μία θεωρία αλλά ένας ολόκληρος κλάδος που μελετάται συνεχώς. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή διαβάσει ότι κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων μπορούν να επιδράσουν θετικά ενώ άλλοι αρνητικά στην διάθεση μας. Εμείς ανακαλύψαμε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα σου για να έχεις ακόμη μία δικαιολογία, όταν δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι σου!

Οι αξιολογημένοι ελαιοχρωματιστές του Douleutaras.gr μας πρότεινες μερικές ιδανικές λύσεις, αν ονειρεύεσαι να χαρίσεις αέρα ανανέωσης στο καταφύγιο σου. Αν θέλεις η κρεβατοκάμαρα σου να μοιάζει με τα υπνοδωμάτια που θαυμάζεις στο Pinterest, συνέχισε να διαβάζεις!

10 Ιδανικοί Συνδυασμοί Χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Γαλάζιο & Μπλε

Το μπλε - και οι αμέτρητες απαλές αποχρώσεις του - έχει χαρακτηριστεί ως το “χρώμα του ύπνου”. Πώς, όμως, ένα χρώμα μπορεί να επηρεάσει των αριθμό των ωρών που κοιμόμαστε; Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε η βρετανική αλυσίδα οικονομικών ξενοδοχείων “Travelodge” όσοι κοιμούνται σε μπλε υπνοδωμάτια απολαμβάνουν κατά μέσο όρο 7 ώρες και 52 λεπτά ύπνου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων οι αποχρώσεις του μπλε εκτιμάται ότι ρίχνουν την αρτηριακή πίεση αλλά και τον καρδιακό παλμό. Αν θέλεις, λοιπόν, να ηρεμείς λίγο περισσότερο μετά από μία κουραστική μέρα και να δημιουργήσεις μία ατμόσφαιρα χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιο σου, μη διστάσεις να επιλέξεις το μπλε του ουρανού ή της θάλασσας!

2. Λευκό, Μαύρο & Κόκκινο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνδυασμός του λευκού με το μαύρο είναι μία πολύ “ασφαλής” επιλογή για το βάψιμο των τοίχων σε όλα τα δωμάτια. Θέλεις να ξεφύγεις από το κλασσικό και να δώσεις την προσωπική σου “πινελιά” σε αυτή τη μίνιμαλ χρωματική παλέτα; Γιατί δεν προσθέτεις λιγάκι κόκκινο; To χρώμα της φωτιάς, αν επιλεγεί ως βάση μπορεί να σε κουράσει. Μικρές διακριτικές λεπτομέρειες, όμως, μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό χώρο σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο που σφύζει από ενέργεια!

3. Ροζ & Πράσινο

Αν είσαι λάτρης της μοντέρνας ή μίνιμαλ αισθητικής, υπάρχει ένας χρωματικός συνδυασμός που πιθανότατα θα λατρέψεις! Το πράσινο ανήκει στα χρώματα της ηρεμίας που ο καθένας θα ήθελε για το υπνοδωμάτιο του. Αν το συνδυάσεις, όμως, με μία απαλή ροζ απόχρωση θα δώσεις αμέσως μία πιο “girly”, αλλά ταυτόχρονα θηλυκή διάθεση. Ένα αγαπημένο μας σχέδιο για το πιο ρομαντικό χρώμα της παλέτας είναι η απαλή πράσινη βάση με διακριτική ροζ ρίγα στον τοίχο του δωματίου.

4. Κίτρινο, Γκρι & Χρυσό

Ο συνδυασμός του κίτρινου με το γκρι μπορεί να μην είναι τόσο κλασσικός, όσο το άσπρο με το μαύρο, αλλά δεν παύει να θεωρείται αρκετά συντηρητικός. Τι θα γινόταν αν πρόσθετες μερικές πινελιές χρυσού; Προτίμησε μία “φωτεινή” απόχρωση του γκρι για τον τοίχο του δωματίου. Ντύσε τα καλύμματα του κρεβατιού σου με έντονα κίτρινα και γκρι μαξιλάρια σε διαφορετικές αποχρώσεις. Μερικές διακριτικές χρυσές λεπτομέρειες μπορούν να απογειώσουν αυτόν το απλό χρωματισμό συνδυασμό!

5. Πορτοκαλί & ροζ

Αν αγαπάς το ροζ αλλά δεν είσαι λάτρης του ρομαντικού στυλ, μπορείς να επιλέξεις έναν χρωματικό συνδυασμό με πιο funky διάθεση. Σαν σκέψη ο συνδυασμός του ροζ και το πορτοκαλί μπορεί να μοιάζει υπερβολικά έντονος και ζωηρός. Εντούτοις, αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί! Αν επιλέξεις τις σωστές αποχρώσεις αυτών των “φρέσκων” χρωμάτων μπορείς να δώσεις πολύ ρετρό διάθεση στο υπνοδωμάτιο σου.

6. Καφέ & Πράσινο

Κανένας συνδυασμός χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα δεν είναι περισσότερο εμπνευσμένος από τη φύση από το καφέ με το πράσινο. Ίσως το κυπαρρισί σε συνδυασμό με το χρώμα του φυσικού ξύλου να μοιάζει υπερβολικά σκούρο και μονότονο. Το κλειδί της επιτυχίας για να μετατρέψεις αυτή την παλέτα σε μία ειδυλλιακή σύνθεση χρωμάτων, είναι να αφήσεις το φυσικό φως να ταξιδέψει μέσα στο χώρο. Μη φοβηθείς να προσθέσεις και μερικές πιο έντονες αποχρώσεις για να δώσεις λίγη ένταση στο υπνοδωμάτιο σου. Προσοχή! Μην υπερφορτώσεις το δωμάτιο με περίτεχνα χαλιά και κουρτίνες γιατί μπορεί το σύνολο να βαρύνει την ατμόσφαιρα.

7. Πορτοκαλί, Κίτρινο & Γαλάζιο

“Think out of the box” ή αλλιώς μην εμμένεις σε παρωχημένους χρωματικούς συνδυασμούς για το υπνοδωμάτιο σου. Μπορεί το μπεζ, το λευκό και το γκρι να είναι οι βασιλείς των χρωμάτων στο σύγχρονο υπνοδωμάτιο, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη προτάσεις που αξίζει να μελετήσεις. Το απαλό γαλάζιο του καθαρού ουρανού όταν συνδυάζεται με το ζωηρό πορτοκαλί ή το κίτρινο του βουτύρου δημιουργεί ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Ειδικά το γαλάζιο αποτελεί είναι μία ιδανική λύση για τον τοίχο που δεν πρόκειται να σε δεσμεύσει μελλοντικά.

8. Λευκό & Καφέ

Αν οι τολμηροί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα δεν ταιριάζουν στην αισθητική και το γούστο σου, μπορείς να προτιμήσεις μία λιγότερο εκκεντρική επιλογή. Μπορείς να επιλέξεις λευκό χρώμα τοίχου και να το συνδυάσεις με ξύλινα έπιπλα ή καφέ λεπτομέρειες στις κουρτίνες, τα υφάσματα και τα χαλιά. Το ξύλο ως υλικό αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις για την ανακαίνιση ενός δωματίου. Αν λατρεύεις το vintage στυλ μπορείς να προτιμήσεις ακατέργαστο ξύλο για το κομοδίνο και το γραφείο σου.

9. Μεντί & Κρεμ

Το μεντί, δηλαδή το χρώμα της μέντας, είναι μία ιδανική απόχρωση για το υπνοδωμάτιο σου. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τις πιο συνηθισμένες αποχρώσεις του πράσινου αλλά ταυτόχρονα να δώσεις χρώμα στον τοίχο σου, τότε θα πρέπει να σκεφτείς και αυτή την εναλλακτική επιλογή. Παραμένοντας χαρούμενο και φωτεινό δεν είναι υπερβολικά έντονο. Έτσι μπορεί μεν να σου φτιάχνει τη διάθεση αλλά δεν πρόκειται να σε κουράσει . Συνδύασε το με το εκρού ή κάποια άλλη παστέλ απόχρωση και απόλαυσε τον καλύτερο ύπνο!

10. Ασημί & Βιολετί

Αν είσαι λάτρης των μεταλλικών αποχρώσεων τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις διαφορετικούς τόνους του ασημί για το δωμάτιο σου. Αυτό το χρώμα μπορεί να σου εγγυηθεί εκπληκτικό ύπνο για ένα λόγο που σίγουρα δεν μπορείς να φανταστείς. Το ασημί λέγεται ότι θυμίζει το φεγγάρι. Αυτό, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, βοηθά τον εγκέφαλο να κατανοήσει ότι είναι νύχτα και έτσι θα μπορείς να κοιμάσαι ευκολότερα. Παρότι το μοβ δεν προτείνεται, διότι διεγείρει το μυαλό και τη φαντασία, διαλέγοντας μία απαλή απόχρωση του βιολετί σίγουρα θα μπορείς να απολαμβάνεις τον ύπνο σου με ηρεμία.

Θέλεις να "παίξεις" με τα χρώματα και να ανανεώσεις δημιουργικά το χώρο σου; Πάρε προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες του Douleutaras.gr, διάλεξε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σου και σχεδίασε το υπνοδωμάτιο σου, όπως το είχες ονειρευτεί!


Πηγή: Douleutaras.gr Blog

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 37
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.