E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

8 πράγματα που πρέπει να περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη λίστα μετακόμισης!

Ένα απαραίτητο εργαλείο, όταν οργανώνεις τη δική σου μετακόμιση

8 πράγματα που πρέπει να περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη λίστα μετακόμισης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λίστα μετακόμισης είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, όταν οργανώνεις τη δική σου μετακόμιση σε νέο σπίτι. Μια λίστα με σύνεργα και υλικά που χρειάζεσαι για το πακετάρισμα, μπορεί να σε σώσει από το άγχος και το φόβο του να μην ξεχάσεις κάτι. Επίσης, είναι καλό να έχεις ετοιμάσει μια λίστα με δουλειές που πρέπει να ολοκληρώσεις. Βάλε τις σε λογική σειρά και αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις πιο οργανωμένο πρόγραμμα, χωρίς κόπο. Ιδανικά, είναι καλό να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τις λίστες περίπου ένα μήνα πριν τη μετακόμιση. Έτσι, θα είναι προμελετημένη η κάθε κίνηση, όταν φτάσει η ώρα της δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λοιπόν, τι πρέπει να περιλαμβάνουν οι λίστες αυτές; Με λίγα λόγια, θα πρέπει να περιλαμβάνουν κάθε τι που θεωρείς σημαντικό. Για παράδειγμα, στη λίστα με τα υλικά για πακετάρισμα είναι καλό να βάλεις ακόμα και την κολλητική ταινία. Θα έλεγε κανείς ότι το υλικό αυτό είναι αυτονόητο, αλλά είναι προτιμότερο να το έχεις μπροστά σου, όταν πας να κάνεις τα ψώνια για τα σύνεργα. Θα ήταν κρίμα να ξεχάσεις τα πιο απλά υλικά και να πρέπει να γυρίσεις πίσω για να τα πάρεις. Έτσι, εμείς θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε τα βασικά σύνεργα που χρειάζεται κάθε λίστα για μετακόμιση, για να μην ξεχάσεις τίποτα.

#1 Κούτες μετακόμισης
Μπορείς να προμηθευτείς τις κούτες για το σκοπό σου από τη μεταφορική εταιρία που θα αναλάβει τη μετακόμιση. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αγοράσεις κούτες και από το κατάστημα με είδη σπιτιού, ή και να τις βρεις δωρεάν στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σου. Υπάρχουν διάφορες συμβουλές για το πώς συσκευάζουμε σε μια μετακόμιση. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις περισσότερες κούτες, απ’ όσες υπολογίζεις ότι χρειάζεσαι. Επίσης, είναι καλό να διαλέγεις κούτες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Μη στριμώχνεις πολλά αντικείμενα σε μεγάλες κούτες, γιατί γίνονται πολύ βαριές, αλλά και πιο επικίνδυνες για τη φθορά των προσωπικών σου αντικειμένων.

#2 Ετικέτες & Μαρκαδόροι
Η οργάνωση στη μετακόμιση είναι το πιο σημαντικό πράγμα, για να γίνει σωστά. Όταν πακετάρεις τις κούτες με τα πράγματα από κάθε δωμάτιο του σπιτιού, πρέπει να αναγράψεις σε καθεμία τι περιέχει. Έτσι, όταν μπεις στο νέο σπίτι, θα ξεπακετάρεις πολύ εύκολα. Γράψε με μαρκαδόρο στο πάνω μέρος της κούτας για ποιο δωμάτιο του σπιτιού προορίζεται. Επίσης, μπορείς να γράψεις σε μια ετικέτα τι είδους αντικείμενα περιέχει η κούτα. Αυτό θα κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσεις να αναγράψεις την ένδειξη “Εύθραυστο”, όπου είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#3 Αεροπλάστ
Το αεροπλάστ είναι εκείνο το πλαστικό υλικό με τις φουσκάλες που τόσο μας αρέσει να σπάμε, για να καταπολεμήσουμε το άγχος. Όμως, εκτός από το να μας ευχαριστεί να σπάμε τις φουσκάλες, έχει και άλλη χρησιμότητα στη μετακόμιση. Για να είμαστε ειλικρινείς, το αεροπλάστ θεωρείται απολύτως απαραίτητο σε κάθε λίστα για μετακόμιση. Είναι πολύ οικονομικό υλικό, με το οποίο μπορείς να τυλίξεις τα εύθραυστα αντικείμενα του σπιτιού σου. Έπειτα, μπορείς να τα βάλεις στις κούτες τους, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σπάσουν. Με άλλα λόγια, κάνει το πακετάρισμα για μετακόμιση πολύ πιο ασφαλές!

#4 Κολλητική ταινία
Εδώ πρέπει να δείξεις γενναιοδωρία. Μην ξεκινήσεις αγοράζοντας μόνο ένα ρολό κολλητικής ταινίας, αλλά βεβαιώσου ότι έχεις περισσότερα. Μάλιστα, καλό είναι να βάλεις στη λίστα για μετακόμιση μια κολλητική ταινία πολύ καλής ποιότητας. Η ταινία είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύνεργα για τη μετακόμιση σου, γιατί με αυτή θα κλείσεις καλά τις κούτες. Αν δε βάλεις αρκετή ποσότητα ταινίας για να ασφαλίσεις τις κούτες, υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν κατά τη μεταφορά και να πέσουν τα πράγματα που βρίσκονται μέσα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν η ποιότητα της ταινίας δεν είναι πολύ καλή. Λοιπόν, βάλε στη λίστα για μετακόμιση μπόλικη κολλητική ταινία, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#5 Ρολό περιτυλίγματος
Το ρολό περιτυλίγματος για μετακόμιση πωλείται με το μέτρο και είναι πολύ οικονομικό. Ιδανικά, καλό είναι να τυλίξεις με αυτό τα μεγάλα αντικείμενα, ή και τα έπιπλα που μεταφέρεις. Σκέψου, πως η μεταφορά επίπλων είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία. Πάντα καραδοκεί ο κίνδυνος να χτυπηθεί κάπου μια καρέκλα που αγαπάς ιδιαιτέρως, ή ένα τραπεζάκι μεγάλης αξίας. Δεν είναι καλύτερα να τα έχεις ασφαλίσει με ρολό περιτυλίγματος, για να μην κινδυνεύουν ούτε οι γωνίες τους; Βάλε κάμποσα μέτρα από ρολό περιτυλίγματος στη λίστα για μετακόμιση και δε θα το μετανιώσεις.

#6 Πλαστικά πιάτα
Αυτό είναι ένα tip για να κάνεις τη μεταφορά των ειδών κουζίνας σου με μεγάλη ευκολία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστικά πιάτα, ή και διάφορα άλλα κομμάτια χαρτόνι, για να βάλεις ανάμεσα στα γυάλινα σκεύη σου. Η λογική είναι, πως βάζεις ένα πλαστικό πιάτο ανάμεσα σε δύο γυάλινα, ώστε να μην έχουν άμεση επαφή μεταξύ τους. Το ίδιο είναι καλό να κάνεις και για τα ποτήρια και τα μπουκάλια σου. Όσο λιγότερη επαφή έχουν μεταξύ τους τα γυάλινα αντικείμενα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να φτάσουν στον προορισμό τους ασφαλή. Άλλωστε, τα πλαστικά πιάτα θα είναι από τα πιο οικονομικά υλικά στη λίστα για μετακόμιση που ετοιμάζεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#7 Εργαλειοθήκη (με απαραίτητα εργαλεία)
Κάθε μετακόμιση χρειάζεται μερικά εργαλεία για να γίνει εύκολα. Ένας βασικός λόγος που θα χρειαστείς εργαλεία, είναι πως θα πρέπει να απο-συναρμολογήσεις τα μεγάλα έπιπλα και τα ράφια. Για παράδειγμα, το κρεβάτι σου μάλλον είναι πολύ μεγάλο για να μεταφερθεί ολόκληρο στο νέο σου σπίτι. Γι’ αυτό, είναι καλό να το χωρίσεις σε κομμάτια. Τα κομμάτια μπορούν να τυλιχτούν μέσα σε ρολό περιτυλίγματος για να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια. Ομοίως, ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις τα ράφια από κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, οπότε θα χρειαστείς εργαλεία. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να έχεις μια εργαλειοθήκη με όλα τα συνήθη εργαλεία που χρειάζεται ένα σπίτι.

#8 Βαλίτσα της πρώτης μέρας
Η ετοιμασία της βαλίτσας για την πρώτη μέρα είναι απαραίτητο βήμα για μια εύκολη μετακόμιση. Τι είναι η βαλίτσα αυτή; Πρόκειται για μια κοινή βαλίτσα, ή σακίδιο, που περιέχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα που θα χρειαστείς την πρώτη μέρα στο νέο σου σπίτι. Κατά γενική ομολογία, είναι δύσκολο να ξε-πακετάρεις όλα σου τα πράγματα από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στο καινούριο σπίτι. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να έχεις συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα σε μια βαλίτσα, ώστε η πρώτη σου μέρα να είναι σίγουρα άνετη. Αυτό σημαίνει, πως πρέπει να τη βάλεις στη λίστα για μετακόμιση και να οργανώσεις με προσοχή το περιεχόμενο της, ώστε να μη σου λείψει τίποτα σημαντικό.

Η διαδικασία της μετακόμισης σου προκαλεί άγχος; Εμπιστεύσου τη μετακόμιση στο νέο σου σπίτι στους ειδικούς!

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.