WELLNESS

Τα απόλυτα tips για να σώσεις χρήματα από περιττές αγορές

Δεν χρειάζεσαι όλα όσα θέλεις να αποκτήσεις

Τα απόλυτα tips για να σώσεις χρήματα από περιττές αγορές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικονομία είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι, φυσικά σε λογικά πλαίσια, ώστε να μπορούν να ζουν όσο πιο ποιοτικά γίνεται. Εννοείται ότι και τα γούστα σου θα κάνεις και τα ταξίδια σου θα πας και όλα όσα θέλεις θα τα χαρείς, αλλά με ένα μέτρο και ένα πρόγραμμα.

Διαφορετικά θα καταντήσεις άστεγη και αυτό δεν το θέλεις σίγουρα. Να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι πάντα αυτά που νομίζεις ότι πρέπει να αγοράσεις και ότι μπορείς να ανανεώσεις την ντουλάπα σου και την ρουτίνα της ομορφιάς σου με ανέξοδους τρόπους.

Παρακάτω ακολουθεί ένα αφιέρωμα στα απόλυτα tips οικονομίας που θα σώσουν την στέπη σου, αλλά δεν θα σου στερήσουν τίποτα!

Ήρθε η ώρα της αναταλλαγής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμάσαι εκείνο το φαρδύ crop top που αγόρασες πέρυσι στις εκπτώσεις και για κάποιο περίεργο λόγο δεν φόρεσες ποτέ; Εκτός από εσένα, οι φίλες σου έχουν και αυτές στις ντουλάπες τους ρούχα που επίσης δεν έχουν χρησιμοποιήσει και ούτε σκοπεύουν. Τι θα έλεγες να ετοιμάσεις μπόλικο τσάι, σπιτικά θρεπτικά σνακ και να τις προσκαλέσεις σε μία ανταλλαγή ρούχων που θα διοργανώσεις στο σπίτι σου; Για να μην μπερδευτείτε, θα χρειαστεί να δώσετε μία ενδεικτική τιμή στο κάθε ρούχο, ώστε να γίνονται οι ανταλλαγές όσο πιο ισότιμα και να μη νιώθει καμία ριγμένη.

Plus: Μπορεί εμείς να σου προτείνουμε ένα ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, ωστόσο οι φίλες σου σίγουρα έχουν πολλά ακόμη αντικείμενα σπίτι τους, που πλέον θεωρούν εντελώς άχρηστα και ίσως σε κάποιον άλλο ήταν εξαιρετικά χρήσιμα.

Κάνε τις λίστες

Αφού καταφέρεις να ξεφορτωθείς τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείς πλέον και βάλεις τα ράφια, τα συρτάρια και τις κρεμάστρες σου σε μία σειρά, πλέον θα είσαι σε θέση να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ό,τι σου λείπει θα το καταγράψεις σε μία λίστα από την οποία θα φροντίσεις να μην… παρεκτραπείς όσο θα βρίσκεσαι σε εξόρμηση στα μαγαζιά. Προσοχή! Οι λίστες είναι το απόλυτο κόλπο για να παραμένεις πάντα εντός budget και να μην «ξεφεύγεις» όταν βγαίνεις για ψώνια. Τοποθέτησε ένα χαρτί στην πόρτα του ψυγείου σου και κάθε φορά που ξεμένεις από κάτι, σημείωνέ το. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχεις έτοιμη τη λίστα για το super market σου.

Οι ετικέτες δεν είναι πάντα η μόνη λύση

Μία βόλτα στο super market ή στο φαρμακείο, μπορεί να σου κοστίσει πολύ ακριβά αν ανήκεις στην κατηγορία των καταναλωτών που αγοράζουν το προϊόν ανάλογα με το τι γράφει το «ταμπελάκι». Κι όμως, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται να αγοράσουν ούτε οδοντογλυφίδες αν δεν είναι από κάποιο επώνυμο brand. Σίγουρα για κάποια προϊόντα όπως πχ. η οδοντόκρεμα, θες μία εταιρία που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις αγοράζοντας το ακριβότερο χαρτί υγείας ή τις ακριβότερες σακούλες σκουπιδιών. Και φυσικά, ποτέ μην λες όχι σε προσφορά που σου δίνει στο ένα μπουκάλι σαμπουάν το δεύτερο δώρο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να ξεμείνεις.

Μάθε να μοιράζεσαι

Στην ταινία του 2005 «Blue jean για τέσσερις» (The Sisterhood of the Traveling Pants), μία παρέα τεσσάρων εφήβων (μέσα σε αυτές και η Blake Lively) αγοράζει ένα τζιν παντελόνι το οποίο «ταξιδεύει» κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών από τη μία στην άλλη. Κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις και εσύ με την κολλητή σου. Αν μοιράζεστε περίπου το ίδιο μέγεθος ρούχων, μπορείτε αντί να δώσετε χρήματα αγοράζοντας δύο φορές το ίδιο κομμάτι, να μοιραστείτε τα έξοδα και να αγοράσετε ένα που θα το φοράει πότε η μία και πότε η άλλη. Δεν ξέρω πώς σου φαίνεται σαν ιδέα, πάντως για μένα η συγκεκριμένη πρακτική, είναι ένα από τα απόλυτα friendship goals!

DIY φυσικά

Αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών που ανά δύο με τρεις εβδομάδες έχουν διαφορετικό σχέδιο μανικιούρ στα νύχια, μήπως να το ξανασκεφτείς; Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι η μανικιουρίστ είναι η κολλητή σου και σου παίρνει την ελάχιστη δυνατή τιμή ή και καθόλου χρήματα, θα είχατε μεγαλύτερο συμφέρον και οι δύο αν στην πραγματικότητα έφτιαχνες μόνη σου τα νύχια σου. Ίσως χρειαστεί στην αρχή να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα για να αποκτήσεις τα απαραίτητα σύνεργα αλλά το κόστος θα είναι μικρότερο από όσα ξοδεύεις τώρα για να φτιάχνεις τα νύχια σου κάθε μήνα. Στην ίδια λογική, θα μπορούσες να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου λίγο νωρίτερα, να σηκωθείς και να ετοιμάσεις μόνη σου τον καφέ και το πρωινό σου. Μπορεί το ποσό που δίνεις κάθε πρωί για το latte σου να είναι αμελητέο, αν το πολλαπλασιάσεις όμως με τις μέρες του μήνα, αγοράζεις ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια!

Μην χάνεις τον στόχο σου

Είναι πολλές οι φορές που έχω βρεθεί στην ουρά ή μπροστά στο ταμείο ενός καταστήματος και αναρωτιέμαι αν αυτό που είμαι έτοιμη να αγοράσω το χρειάζομαι όντως. Εξίσου πολλές είναι οι φορές που έχω προλάβει να το αγοράσω πριν προλάβω να σκεφτώ όλο το παραπάνω. Σε προτρέπω λοιπόν να κάνεις ό,τι έκανα και εγώ για να «κόψω» μία για πάντα αυτό το κακό συνήθειο. Στο τσεπάκι του πορτοφολιού που φυλάω την ταυτότητά μου και την κάρτα της τράπεζας, τοποθέτησα ένα χαρτάκι που με ρωτάει: «Είσαι σίγουρη;». Έτσι, κάθε φορά που βρίσκομαι σε κάποιο ταμείο, έτοιμη να προχωρήσω στην επόμενη… επένδυση, μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ αν η αγορά αυτή μου είναι όντως απαραίτητη. Ειλικρινά, τον τελευταίο μήνα κατάφερα να εξοικονομήσω τουλάχιστον 30 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 312 / position2: 743
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb