E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Red velvet cake για τους ερωτευμένους

Συνταγή από τα χεράκια της Melisoula

Red velvet cake για τους ερωτευμένους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

¶λλη μια γλυκονοστιμιά από τα χέρια της Melisoula, της αγαπημένης μας food blogger!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Red Velvet Cake

Υλικά

Για το cake

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
125 γρ βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
240 ml ξινόγαλα
1 μπουκαλάκι (25 γρ) φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι

Για το γλάσο

250 γρ ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 πακέτα τυρί Philadelphia (θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Βουτυρώνουμε τρεις στρογγυλές χαμηλές φόρμες διαμέτρου 22 εκατοστών.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το αλάτι και το κακάο.
Διαλύουμε στο ξινόγαλα το χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα με το χρώμα, και χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι, το ρίχνουμε στο μείγμα και το χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες, και ψήνουμε για περίπου 20 με 22 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για μισή ώρα και μετά ξεφορμάρουμε προσεκτικά τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.

Για το γλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, για περίπου πέντε λεπτά, ξεκολλώντας από τον κάδο τα υλικά που κολλάνε, έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.

Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κέικ, αλείφουμε με το γλάσο, τοποθετούμε το δεύτερο cake από πάνω, αλείφουμε πάλι με γλάσο και τέλος βάζουμε και το τρίτο μας κέικ. Καλύπτουμε έπειτα όλο το κέικ περιμετρικά με το υπόλοιπο γλάσο, και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Tip!
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε).

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Σήμερα

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Χτες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Χτες

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Χτες

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Προχτές

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Προχτές

Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Προχτές

Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Πριν 3 μέρες

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.