E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ...»

Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ...»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου, Tηλέφωνο: 2310895800, 2310895939
http://www.tch.gr
Ημερομηνία: 08/02/2016
ΦΕΒ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Ωρα προσέλευσης: 21.00

Διακ. 35 ευρώ, ΑΆ θέση 30 ευρώ, ΒΆ θέση 25 ευρώ, ΓΆ θέση 20 ευρώ, 15 ευρώ μαθητικά, φοιτητικά & ανεργίας

πληροφορίες

Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά ... μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ ... μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα ... Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο «Ερωτόκριτος» τώρα στο Κορδελιό και το «Σμυρνέικο Μινόρε» στη Θεσσαλονίκη ... Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρήτη και Σμύρνη … δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά». To βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου, με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video - αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, γίνονται παράσταση και μεταφέρονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.

Ο Κωστής Αβυσσινός, ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Köksal, ο Γιώργος Μπαγιώκης, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μάνος Πυροβολάκης και οι σημαντικοί σολίστες Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Γιώργος Παππάς (νυκτά), Tigran Sargsyan (πνευστά) και ο Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο), ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας, μας μεταφέρουν νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη, την Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Μαζί τους ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για τη δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»

Η δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» ξεκίνησε το 2011 με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού video, με μουσικό θέμα τον Ερωτόκριτο, στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά 77 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική με μηνύματα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ παράλληλα το video έλαβε τιμητική διάκριση στο Doc Festival Χαλκίδας το 2011, ειδικό έπαινο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 και χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη δράση της ομάδας είναι ένα μουσικό video και ένα ντοκυμαντέρ (που θα κυκλοφορήσει σύντομα) αφιερωμένα στη Σμύρνη. Σε μια κοινωνία που ανέπτυξε και στήριξε τις τέχνες και αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη έκφραση διαπολιτισμικότητας της νεότερης ιστορίας. Μαζί μας περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες - σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής - αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της δράσης αυτής είναι η διαμόρφωση διαπολιτισμικής συνείδησης, αναδεικνύοντας μια κοινωνία που στηρίχθηκε στο σεβασμό της πολιτισμικής ετερότητας.

Παράλληλα, προβάλουμε σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ενώ επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τη νεότερη γενιά και να διατηρήσουμε την ιστορική της μνήμη, χρησιμοποιώντας το πιο αποτελεσματικό μέσο … τη Μουσική!

Βασικός σκοπός της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» είναι να ενώσει ανθρώπους με κοινές αξίες και θέσεις σε καίρια θέματα για τη σημερινή κοινωνία: την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την προστασία του Περιβάλλοντος, τον Εθελοντισμό. Και όλοι μαζί να προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοραής Δαμάτης
Σκίτσα: Soloup

Συμπαραγωγή: ΜΜΘ & «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.