E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρευνα: Οι γυναίκες προτιμούν τους εγκληματίες

Της φυλακής τα σίδερα

Έρευνα: Οι γυναίκες προτιμούν τους εγκληματίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά σε φυλακές, όπου ένας κρατούμενος, ακόμα κι αν έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, γίνεται «αντικείμενο του πόθου» των γυναικών με την εμφάνισή του να μην παίζει κανένα ρόλο στη γοητεία που τους ασκεί. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το φαινόμενο της έλξης των γυναικών από κρατουμένους φυλακών ή γενικά από άτομα με παραβατική συμπεριφορά είναι πιο διαδεδομένο απ' ό,τι θα περίμενε κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υβριστοφιλία, όπως ονομάζεται επίσημα η ερωτική επιθυμία για άτομα με παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας του Δρ. Φιλίπε Μπένσιμον στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Η παράξενη αυτή συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διάσημων μανιακών δολοφόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο Τσαρλς Μάνσον και ο Τεντ Μπάντι, που είχαν λάβει χιλιάδες επιστολές από θαυμάστριες στη φυλακή.

Όπως έχουν διαπιστώσει παλαιότερες έρευνες, το συγκεκριμένο ψυχολογικό φαινόμενο επηρεάζει περίπου το 4% των εργαζομένων που εργάζονται σε αμερικάνικες φυλακές, συμπεριλαμβανομένων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των ψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, των καθηγητών και άλλων επαγγελματιών.

Οι εργαζόμενοι που επιδιώκουν να υλοποιήσουν τις ερωτικές φαντασιώσεις τους με έναν κρατούμενο ή μια κρατούμενη τιμωρούνται από την αμερικανική νομοθεσία. «Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί ταμπού. Όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα ανεξαιρέτως επηρεάζονται από αυτό το φαινόμενο αλλά οι διευθυντές τους προσπαθούν να αγνοήσουν την ύπαρξή του. Έτσι, δεν μιλούν καν γι' αυτό κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης του προσωπικού», εξηγεί ο Δρ.Μπένσιμον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έρευνα του, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Deliquance, justice et autres questions de societe», ο ερευνητής εστίασε σε 300 περιστατικά σωφρονιστικών υπαλλήλων που αποπέμφθηκαν από την εργασία τους λόγω της σύναψης απρεπούς δεσμού με έναν κρατούμενο, σε φυλακές των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης.Με βάση με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην υβριστοφιλία απ' ότι οι άνδρες συναδέλφοι τους, αφού το 70% των περιστατικών υπό εξέταση αφορούσε σε σωφρονιστικές υπαλλήλους που ερωτεύτηκαν κρατούμενους. Το ποσοστό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες εργαζόμενες σε φυλακές είναι πολύ λιγότερες από τους άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των ανδρών και των γυναικών που εμπλέκονταν στα εν λόγω περιστατικά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ρόλους που καλούνται να εκπληρώσουν οι γυναίκες εργαζόμενες στις φυλακές, οι οποίοι ευνοούν την ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού με τους κρατουμένους.

«Ένας από τους παράγοντες που δημιουργούν μια τόσο μεγάλη διαφορά, πέρα από την ιδιοσυγκρασία των δύο φύλων, είναι οι θέσεις στις οποίες εργάζονται συνήθως οι γυναίκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, σε πολλές από τις ανδρικές φυλακές του Καναδά βρίσκουμε γυναίκες ψυχολόγους, νοσηλεύτριες και εγκληματολόγους» τονίζει ο καθηγητής.

Ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει από την καινούργια έρευνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμών που συνάπτονται σε φυλακές, ανάμεσα σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και συχνά καταστρέφουν τη ζωή των εμπλεκομένων, καθότι η ανισότητα των ρόλων διαβρώνει γρήγορα τη σχέση, ενώ οι επαγγελματικές συνέπειες για τον εργαζόμενο και οι ψυχολογικές για τον κρατούμενο μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Σήμερα

«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Η πρώτη αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά την είδηση για το «διαζύγιο» με το MEGA

Σήμερα

Η αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το MEGA θεωρείται δεδομένη με την παρουσιάστρια να μιλά για πρώτη φορά στις κάμερες

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Σήμερα

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Δημήτρη Παπανώτα: «Βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες»

Σήμερα

Η τοποθέτηση της παρουσιάστριας για τη διαγραφή του δημοσιογράφου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία

Σήμερα

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Κώστας Φραγκολιάς: Η οργισμένη ανάρτηση για τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα

Χτες

Η ανάρτηση που έκανε ο συνεργάτης του Δημήτρη Παπανώτα

Μιχάλης Ρακιντζής: Πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα – Το έχω παρκάρει μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Χτες

«Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο, που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια»

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

Η αγγελία για σπίτι στη Βούλα που έγινε viral

Χτες

Υπάρχουν και αυτοί οι ιδιοκτήτες!

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Με ποια μοιάζω;»

Χτες

Δείτε την ανάρτηση που έκανε το μοντέλο

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.