E-Daily

Μεγάλο αφιέρωμα: Αύγουστος στην Αθήνα

Ξέμεινες στην πόλη; Απόλαυσε το!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

1/7/2016 | 00:08

Λιγότερες διακοπές από ποτέ ή ακόμα χειρότερα, καθολου διακοπές. Αύγουστος σε μια  Αθήνα που άδειαζει-προφανώς όχι όσο τα  προηγούμενα χρόνια- και που σαν έρημη πόλη σε απωθεί αλλά και σε δελεάζει ταυτόχρονα να την ανακαλύψεις ξανά.

Μικρές οάσεις σε πισίνες ξενοδοχείων, νοσταλγικά βράδια σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους και ξενύχτια κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό στις ωραιότερες ταράτσες της πόλης.

ΤΑΡΑΤΣΕΣ

A for Athens

Ίσως η καλύτερη θέα της Αθήνας. Ακρόπολη, Πλάκα, Μοναστηράκι και Θησείο φάτσα-κάρτα, με εξαιρετικά κοκτέηλ και πολύ-μα πάρα πολύ- κόσμο.

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

Bios

Η ταράτσα του εναλλακτικού χώρου της Πειραιώς προσφέρει άνετο χώρο, υπέροχη θέα, όμορφη διακόσμηση και προβολές ταινιών που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς χρησιμοποιώντας τα ακουστικά που προσφέρονται.

Πειραιώς 84, Κεραμικός

Galaxy

Κλασική αξία στις αθηναϊκές καλοκαιρινές νύχτες, το Galaxy στη κορυφή του Hilton προσφέρει πέρα από τα υπέροχα κοκτέηλς, μια πανοραμική θέα της πόλης με τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη να πρωταγωνιστούν. Χαλαρή ατμόσφαιρα χωρίς στρίμωγμα και δυνατή μουσική.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα

Gazarte

Η μεγάλη αγαπημένη βεράντα του Gazarte, με την πολύβουη πλατεία του Κεραμεικού από κάτω και την Ακρόπολη να φαίνεται πίσω από τις εγκατάστασεις της Τεχνόπολις. Εξαιρετικά ποτά και πιάτα, με συνοδεία προσεγμένης μουσικής.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Penthouse Lounge Bar

Στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου President, το Penthouse θυμίζει κάτι από lobby με σύγχρονη αισθητική και ανεπανάληπτη θέα,

Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι

ΘΕΡΙΝΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ

Σινέ Αίγλη

Από το 1903 αποτελεί τον πρώτο θερινό κινηματογράφο στην Ελλάδα, με το όνομα του να φέρνει στο νου τα κλασσικά πράσινα καθίσματα και το άρωμα από το γιασεμί. Κρυμμένο μέσα στο δροσερό μικροκλίμα του Κήπου του Ζαπείου, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.

Το «Family Night Out» κάνει δώρο το 4ο εισιτήριο για οικογενειακές βραδιές, ενώ  η «Prive Veranda», σας υποδέχεται με ένα πακέτο με δείπνο 4 πιάτων, 1 ποτήρι κρασί και φυσικά την προβολή της αγαπημένης σας ταινίας με 22 ευρώ/ άτομο. Κάθε Τετάρτη με κάθε εισιτήριο, δώρο άλλο ένα.

Κήπος Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, τηλ. 2103369300, www.aeglizappiou.gr

Σινέ Θησείο

Ανακυρυγμένο από το CNN το  «Σινέ Θησείο» ως ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου και όχι άδικα. Από το 1935 παραμένει ανοικτό κάθε καλοκαίρι με νέες αλλά και παλιότερες κλασσικές προβολές.

Σπιτικό γλυκό βύσσινο, ποτό βύσσινο με μαύρη ζάχαρη,  σπιτική βυσσινάδα, τυρόπιτα, χωριάτικο τσίπουρο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, όλα σερβιρισμένα με θέα την Ακρόπολη για μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 2103420864, 2103470980, www.cine-thisio.gr

Σινέ Παρί

Στο ιστορικό κτήριο που στεγάζει τον κινηματογράφο από τη δεκαετία του 1960, με διακοπή μερικών χρόνων και επαναλειτουργώντας από το 1986, κάθε καλοκαίρι υποδέχεται τους φίλους του καλού σινεμά στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Κυδαθηναίων 22 Αθήνα, Πλάκα, τηλ. 2103222071,  www.cineparis.gr

Σινέ Άνεσις

Ανανεωμένος, με σύγχρονη αισθητική ο  ιστορικός θερινός κινηματογράφος των Αμπελοκήπων   προσφέρει προσεγμένο μπαρ με ποικιλία snacks και δροσιστικά cocktails, μπύρες και κρασιά, σε άνετες ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, αναπαυτικές σεζ λονγκ, διθέσιους καναπέδες, και πολλά σκαμπό bar σε προνομιακή θέση. Στα συν η μεγάλη οθόνη με ήχο Dolby SR DTS, εφάμιλλο των πιο σύγχρονων αιθουσών.

Λ. Κηφισίας 14, τηλ. 210 7782316

Σινέ Δεξαμενή

Από το 1991 λειτουργεί και πάλι ως θερινός κινηματογράφος εκεί όπου πρωτολειτούργησε το 1905, στην οροφή της παλιάς δεξαμενής νερού της Αθήνας. Λιτός χώρος, που ωστόσο περιβάλλεται από μια υπέροχη πλατεία με πολλές επιλογές για διασκέδαση. Τις Τετάρτες τα εισητήρια προσφέρονται στη μισή τιμή.

Πλατεία Δεξαμενής, τηλ: 210 3623942, 210 3602363.

 

ΠΙΣΙΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 

Hilton

Το κόστος της εισόδου στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και meeting point του Κολωνακίου ανέρχεται τις καθημερινές 25 και τα Σαββατοκύριακα 40 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται η χρήση πετσέτας και ξαπλώστρας. Η πισίνα λειτουργεί από τις 8.00 το πρωί εως τις 8.00 το βράδυ.

Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια

Divani Caravel

H είσοδος κοστίζει 30 ευρώ το άτομο τις καθημερινές και 40 τα Σαββατοκύριακα Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο κατά 50%. Η πισίνα του Divani λειτουργεί από τις 7.00 το πρωί εως τις 9.00 το βράδυ. Στους επισκέπτες δίνεται πετσέτα, μπουρνούζι, παντόφλες και φυσικά ξαπλώστρα ενώ τους διατίθεται και χώρος για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων.

Βασ. Αλεξάνδρου 3, Παγκράτι

St. George Lycabettus

Η είσοδος κοστίζει 25 ευρώ το άτομο, ωστόσο αν πάνε δύο άτομα υπάρχει έκτπωση 10 ευρώ, πληρώνουν δηλαδή 20 ευρώ ο καθένας. Το Σαββατοκύριακο το εισιτήριο κοστίζει 28 ευρώ και η προσφορά στα δύο άτομα ανέρχεται σε 45 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πληρώνουν εισιτήριο 12,5 ευρώ. Στις παροχές συμπεριλαμβάνεται πετσέτα και ρόφημα της επιλογής σας και χρήση ξαπλώστρας. Η πισίνα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί εως τις 8.00 το βράδυ.

Κλεομένους 2, Κολωνάκι

President

Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ το άτομο και στις παροχές συμπεριλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας, ενώ για τη χρήση πετσέτας θα καταβάλλεται άλλα 10 ευρώ τα οποία θα σας επιστραφούν με την παράδοση της. Η πισίνα λειτουργεί από τις 10.30 το πρωί εως τις 7.00 το απόγευμα.

Λ. Κηφισίας 43, Αμπελοκήποι

Acropolis Hill

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε μία από τις πιο αξιοζήλευτες περιοχές της πόλης, τον λόφο του Φιλοπάππου, η χρήση της πισίνας κοστίζει μόλις 7 ευρώ τις καθημερινές και 10 τα Σαββατοκύριακα  (με ξαπλώστρα και πετσέτα). Η πισίνα που λειτουργεί 08.30-19.00, περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό ξύλινο deck, ενώ στο χώρο λειτουργεί και bar.

Οδός Μουσών 7, Φιλοπάππου