E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο πολύνεκρο μακελειό συγκλονίζει τη Γαλλία ‑ Σκληρές εικόνες

Τουλάχιστον 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Νίκαια - Φόβοι για ISIS

Νέο πολύνεκρο μακελειό συγκλονίζει τη Γαλλία ‑ Σκληρές εικόνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H στιγμή που οι Γάλλοι αστυνομικοί σκοτώνουν τον μακελάρη της Νίκαιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θάνατο έσπειρε το φορτηγό που έπεσε αργά τη νύχτα της Πέμπτης πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας για τη ρίψη πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

Ασαφές παραμένει αν είχε συνεργούς. Πληροφορίες νωρίτερα ήθελαν την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για δεύτερο άνδρα που ήταν μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 84 αλλά ο αριθμός τους υπάρχει φόβος ότι θα αυξηθεί καθώς ο αριθμός των τραυματιών είναι τεράστιος, 150, εκ των οποίων 18 με 20 σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς πολλά παιδιά. 

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο οδηγός έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Ο οδηγός, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών και αφού παρέσυρε όσους ανθρώπους μπορούσε, βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.

Προς το παρόν καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αν και τζιχαντιστές πανηγυρίζουν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Γαλλία πάντως αντιμετωπίζει την κατάσταση ως τρομοκρατικό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.

Το γράφημα της επίθεσης στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στην Νίκαια από την εφημερίδα El Pais

Το Facebook ενεργοποίησε την επιλογή safety check μετά την επίθεση στην Νίκαια. Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα 5 εβδομάδων που το κοινωνικό δίκτυο ενεργοποιεί τη συγκεκριμένη εφαρμογή που επιτρέπει σε χρήστες του που βρίσκονται κοντά σε περιοχή φυσικής καταστροφής ή τρομοκρατικής επίθεσης να ενημερώσουν τους φίλους τους ότι είναι ασφαλείς. Οι προηγούμενες ήταν μετά την επίθεση στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο και στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφονται σκηνές πανικού με δεκάδες ανθρώπων να τρέχουν πανικόβλητοι, λίγη ώρα αφότου το φορτηγό με την τρελή πορεία του παρέσυρε θανάσιμα πολίτες που συμμετείχαν στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ. Επιστρέφει στο Παρίσι και θα μεταβεί απευθείας στην ομάδα αντιμετώπισης κρίσης», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Στη Νίκαια, η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος αυτός, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Πολλά ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο, όπως επίσης και πολλά στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά. Η περιοχή είχε αποκλειστεί εντελώς περί τις 23:30 (00:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με άλλο ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν εξάλλου λόγο για ανταλλαγές πυρών, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 άτομα, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

«Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ», ανέφερε σε μήνυμα μέσω του Twitter, προσθέτοντας «θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.

61068
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Σήμερα

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Σήμερα

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Σήμερα

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Σήμερα

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Σήμερα

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Σήμερα

Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Σήμερα

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.