E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το πάρτι της στις Κάννες που είχε εξελιχθεί σε... ξυλοδαρμό

20 χρόνια χωρίς την Σταρ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το πάρτι της στις Κάννες που είχε εξελιχθεί σε... ξυλοδαρμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/7/2016 | 00:02

20 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και 50 από το θρυλικό πάρτι της στις Κάννες, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης ανοίγει το αρχείο του και δημοσιεύει στο ΒΗΜΑgazino σπάνιες φωτογραφίες της μεγάλης σταρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, Σάββατο 23 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μια ηθοποιός που και οι νεότερες γενιές γνωρίζουν μέσα από τις ελληνικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε και οι οποίες, ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να αγαπιούνται και να... μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Η συμπλήρωση των 20 χρόνων από το πέρασμα στην αιωνιότητα, συνοδεύτηκε από πλήθος αφιερωμάτων για την Ελληνίδα σταρ. Ανάμεσα σε αυτά και αυτό του ΒΗΜΑgazino με φωτογραφίες από το θρυλικό πάρτι που είχαν δώσει 50 χρόνια πριν στο το Akou Akou Club στις Κάννες, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Διπλοπενιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη που συνοδεύεται από τα παραλειπόμενα της βραδιάς στα οποία περιλαμβάνεται και ένας άγριος καβγάς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εκείνο το πάρτι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε γνωρίσει τον Ομάρ Σαρίφ, τον Αλμπέρτο Σάρντι και πολλούς ακόμη αξιόλογους καλλιτέχνες, ενώ όσοι είχαν βρεθεί εκεί αναφέρονται στο χορό που έριξε αλλά και στα φιλιά που «έπνιξε» τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Ωστόσο, η βραδιά δεν εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς την είχε φανταστεί το ζευγάρι των Ελλήνων ηθοποιών, αφού σε κάποια στιγμή το γλέντι μετατράπηκε σε ξυλοδαρμό, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να πιάνεται στα χέρια με τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη. Ο γνωστός πρωταγωνιστής ένιωσε αδικημένος, όταν κατάλαβε πως ο Μιχαηλίδης τους κάλεσε να κάνουν το πάρτι και προσπάθησε να προωθήσει την Ρίκα Διαλυνά, μετατρέποντας το διάσημο ζευγάρι από πρωταγωνιστές σε απλούς θεατές της βραδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλίκη είχε αφηγηθεί για το περιστατικό: «Από τις Κάννες θυμάμαι τον καβγά του Παπαμιχαήλ με τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη. Ο Δημήτρης κι εγώ μετά την παράσταση που παίζαμε στη Θεσσαλονίκη, είχαμε ταξιδέψει με νυχτερινή πτήση για τις Κάννες, είχαμε αλλάξει τρία αεροπλάνα και ήμασταν άυπνοι. Έπρεπε να παραβρεθούμε στην προβολή της ταινίας και στο πάρτι... Πάμε στο πάρτι και είχαμε συμφωνήσει ότι στο “Κάτω στον Πειραιά στα καμίνια” θα σηκωνόμασταν με τον Δημήτρη. Εκείνος να χορέψει ζεϊμπέκικο και εγώ να τραγουδήσω... άρχισε να γίνεται σαματάς και κατέβασαν το γενικό. Έκοψε ο Βίκτωρας το γλέντι έδιωξε τις κάμερες και τους είπε είναι νωρίς», αναφέρει η Αλίκη εξηγώντας πως ο Μιχαηλίδης ήθελε εκείνη τη βραδιά να προωθήσει τη Ρίκα Διαλυνά και δεν ήθελε να κλέψουν εκείνοι την παράσταση. Αυτό εξόργισε τον Παπαμιχαήλ και ήρθε στα χέρια με τον Μιχαηλίδη. «Έγινε χαμός, βγήκαν έξω από το κέντρο και ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη και ο Αλμπέρτο Σόρτι τον Μιχαηλίδη. Η Ρίκα Διαλυνά εξακολουθούσε να χορεύει, οι κάμερες παίρνανε. Έγινε τέτοιος καβγάς... Κι εγώ στην άκρη έκλαιγα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: ΒΗΜΑgazino

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.