E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών έχει οριστεί για σήμερα στις 17.30 μ.μ.

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2016 | 08:32

Στη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνεται, εκτός απροόπτου, η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μια απόφαση που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών έχει οριστεί για σήμερα στις 17.30 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην πέμπτη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να αποφασίσουν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015). Οι ανώτατοι δικαστικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταλήξουν σήμερα σε ψηφοφορία, πρώτα, για το μείζον θέμα που προβάλλεται ως αντισυνταγματικότητα του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και έχει να κάνει με τη συνταγματική διάταξη που δίνει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τις αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Εάν ο επίμαχος νόμος κριθεί συνταγματικός, τότε οι δικαστές θα προχωρήσουν στο επόμενο θέμα που έχουν θέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, εάν νόμιμα χορηγήθηκαν μόνο τέσσερις άδειες και με ποια κριτήρια προσδιορίστηκε ο αριθμός τέσσερα. Στην περίπτωση κατά την οποία ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, τότε οι δικαστές δεν θα προχωρήσουν στο ζήτημα του αριθμού (4) των αδειών που χορηγήθηκαν.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν 31 δικαστές, δύο όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν συμμετέχουν, ένας είναι αναπληρωματικός και τρεις είναι πάρεδροι, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», εκτιμήσεις έμπειρων δικαστικών πηγών αναφέρουν ότι δύσκολα το ανώτατο δικαστήριο θα αποστεί από προηγούμενες κρίσεις του σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, τονίζουν οι ίδιες πηγές, να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που έδωσε τις αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών στον υπουργό, ενώ τις εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνουν πληροφορίες ότι κατά τη διάσκεψη της Δευτέρας πολλοί από τους μετέχοντες δικαστές επιχειρηματολόγησαν υπέρ αυτής της απόψεως, όπως βέβαια τοποθετήσεις υπήρξαν για την υποστήριξη της αντίθετης άποψης, ότι δηλαδή ο νόμος είναι συνταγματικός, θέση που εξέφρασε και ο εισηγητής κ. Γιώργος Παπαγεωργίου. Αν αντίθετα ο νόμος κριθεί συνταγματικός, με το σκεπτικό ότι δεν κατέστη εφικτή, παρά τις προσπάθειες, η συγκρότηση του ΕΣΡ, τότε η εφαρμογή του ισχύοντος νόμου θα προχωρήσει κανονικά, εκτός κι αν το Δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ πιστεύει ότι το τηλεοπτικό τοπίο δεν ρυθμίζεται δημοκρατικά και ορθολογικά από το νόμο Παππά , δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην τηλεόραση Action 24. Η Δημοκρατία και ο πλουραλισμός δεν έχουν τιμή. Είναι θεμελιώδη στοιχεία του πολιτεύματός μας. Δεν χωράνε εκπτώσεις, ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Τα πέταξε όλα στην παραλία

Σήμερα

«Το καλύτερο στις διακοπές μου ήταν ότι ήμουν γυμνή στο νερό»

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

Οι γονείς παρέδωσαν τα παιδιά τους στην αστυνομία αφού... λήστεψαν τράπεζα!

Σήμερα

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν κάποιος άλλος εμπλέκεται στην περίεργη ληστεία

Τουρίστες έπαιξαν μπουνιές σε υψόμετρο 4.680 μέτρων για μια selfie

Χτες

Προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.