E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Mayhem Live σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Οι Mayhem Live σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209, Ταύρος, Tηλέφωνο: 210 3450817
http://www.fuzzclub.gr/
Ημερομηνία: 26/06/2017
ΙΟΥΝ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 28 ευρώ (το ένα) και 50 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 29 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Fix Factory of Sound
26ης Οκτωβρίου 15
Ημερομηνία: 25/05/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


25 ευρώ (το ένα) και 45 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.

πληροφορίες

Ένα τεχνικό πρόβλημα από τη μεριά του συγκροτήματος, μας αναγκάζει να μεταθέσουμε κατά λίγες εβδομάδες την, προγραμματισμένη για τις 13/4, συναυλία των Mayhem στην Αθήνα. Η νέα ημερομηνία τέλεσης είναι η Παρασκευή 26/5, πάντα στο Fuzz Live Music Club. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη διατεθεί ισχύουν κανονικά. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία, ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ακριβώς είναι που μας οδηγεί στο να προσθέσουμε μία ακόμα συναυλία για τους Mayhem στην Ελλάδα, γεγονός που πιστεύουμε πως θα χαροποιήσει τους οπαδούς τους παρά τη μικρή καθυστέρηση στην άφιξή τους. Οι Νορβηγοί πρωτοπόροι του black metal θα εμφανιστούν μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 25/5, στο Fix Factory of Sound, στη Θεσσαλονίκη.

_________

Οι Mayhem, το κορυφαίο συγκρότημα της Νορβηγικής Black Metal σκηνής, έρχονται στην Ελλάδα για ένα μοναδικό show, όπου θα παίξουν ζωντανά ολόκληρο το εμβληματικό album “De Mysteriis Dom Sathanas”, το οποίο – με όλη την τραγική ιστορία που το συνοδεύει – θεωρείται ως ο σημαντικότερος δίσκος στην ιστορία του ακραίου ήχου.



“Ακουσα πρώτη φορά για τους Mayhem όταν έλαβα ένα γράμμα απ’ τον Euronymous, κάπου στο ’91-’92,  που χωρίς να το γνωρίζω τότε θα μου άλλαζε όλη μου τη ζωή. Εψαχναν για τραγουδιστή να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αυτοκτονία του Dead.

Φυσικά και είπα ναι και το 1993 ηχογραφούμε το ‘De Mysteriis Dom Sathanas’, μία απ’τις πιο μαγικές ηχογραφήσεις που έγιναν ποτέ. Η μουσική του άνοιξε εναλλακτικές διαστάσεις που απλά δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε τότε, οι οποίες εξαπέλυσαν ένα απόλυτο Χάος που οδήγησε στην πυρπόλυση εκκλησιών και τον φόνο εντός της μπάντας. Ήταν πραγματικά σχεδόν αδύνατον να κυκλοφορήσει ο δίσκος, αλλά όταν τελικά αυτό έγινε, το ’94, είχε δραματική επίδραση στη συνολική Heavy Metal σκηνή. Το ‘Δεύτερο κύμα του Black Metal’ γεννήθηκε στο κρύο και σκοτεινό υπόγειο Oslo.

Ταυτοχρόνως, οι Mayhem διαλύονται σε πυρά για να αναγεννηθούν απ’τις στάχτες τους στη συνέχεια με νέα και παλιά μέλη. Αλλά αυτός ο δίσκος είναι τόσο ισχυρός και τόσο μοναδικός που ακόμα και μετά την επανένωση μου με τους Mayhem το 2004, ποτέ δεν νιώθαμε άνετα να τον παρουσιάσουμε στην ολότητά του.

Ο χρόνος πέρασε και όλη η μπάντα ισχυροποιήθηκε και απέκτησε μεγαλύτερη εμπειρία. Και ήρθαμε στο τώρα, που νιώθουμε παντοδύναμοι για να τον παρουσιάσουμε ολόκληρο και να ελευθερώσουμε Εκείνο το Τέρας μετά από δύο δεκαετίες. Κι έτσι τα ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ επιτέλους έρχονται σε Ζωή!” /  Attila Csihar

Υπάρχουν σημεία στην ιστορία τόσο ισχυρά και υπερβατικά που η στιγμιαία δύναμη τους, ως άλλη αστραπή σε σκοτεινό ουρανό, την αλλάζει καθοριστικά. Ένα τέτοιο σημείο είναι το “De Mysteriis Dom Sathanas”, ή αλλιώς ο πιο επιδραστικός δίσκος στην ιστορία του black metal - και του extreme metal γενικότερα - με τον απόηχο των ύμνων του να στοιχειώνει τα πρώτα βήματα εφηβικών σχημάτων στο ξεκίνημά τους, αλλά και να στέκεται ως απόλυτος κριτής σχημάτων διεθνούς φήμης.  

Η ιστορία αυτού του μοναδικού και τραγικού δίσκου αλλά και της εξάπλωσης της Νορβηγικής black metal σκηνής ξεκινάει το 1991 με την αυτοκτονία του Per “Dead” Ohlin, πρώην τραγουδιστή των Mayhem και υπεύθυνου για το στιχουργικό κομμάτι του DMDS. Ο Øystein “Euronymous” Aarseth βασίζεται στο γεγονός για να εξαπολύσει την ισχυρότερη προώθηση που είχε δει η σκηνή μέχρι τότε, με την δισκογραφική του, Deathlike Silence, να μεσουρανεί και τα επόμενα τρία χρόνια να ακολουθούν ιστορικές κυκλοφορίες από τις σκηνές του Oslo, Bergen και Kristiansand, αλλά και τις συγκεκριμένες πόλεις να βλέπουν εκκλησίες να πυρπολούνται αλλεπάλληλα. Μια σκηνή γεννιέται μέσα από αίμα και φωτιά.

Μετά την αυτοκτονία του Dead, ο Euronymous επικοινωνεί με τον Attila Csihar για τα φωνητικά του δίσκου (Tormentor, Sunn O))), Gravetemple), τραγουδιστή από το 1987 των Ούγγρων Tormentor και με ήδη ισχυρή φήμη στο τότε black metal underground, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ φωνητικών που δεν είχε ξαναδεί το black metal μέχρι τότε.   

Στα drums βρίσκεται ο Jan Axel “Hellhammer” Blomberg, μακροβιότερο μέλος των MAYHEM και μοναδικό σταθερό (μαζί με τον Attila) για το De Mysteriis Dom Sathanas μέχρι τώρα, με το ψευδώνυμό του να είναι φόρος τιμής στην ομώνυμη προ-Celtic Frost μπάντα του Warrior, και επίσης μέλος αναρίθμητων σχημάτων της σκηνής και συνυπεύθυνος για την δημιουργία των πατέρων του avant-garde metal, Arcturus.

Και σαν να μην είναι όλα αυτά αρκετά για να προσδώσουν στους Mayhem, αλλά και στον ιστορικό αυτό δίσκο, την αιματοβαμμένη φήμη που τον ακολουθεί, έρχεται η δολοφονία του Euronymous από τον Varg “ Count Grishnackh” Vikernes, τότε μπασίστα των Mayhem και πασίγνωστου για το solo project του Burzum το 1993, ένα χρόνο δηλαδή πριν το De Mysteriis Dom Sathanas κατορθώσει επιτέλους να κυκλοφορήσει.

Σε κοινή ομολογία - και πραγματικά δεν μπορεί να ειπωθεί αρκετά - το “De Mysteriis Dom Sathanas” είναι ο σημαντικότερος δίσκος στην ιστορία του ακραίου ήχου. Και έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 20 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του, για να έρθουμε στο σήμερα και να ζήσουμε μία απ’ τις πιο μοναδικές στιγμές της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας του ακραίου ήχου. Στο Fuzz Live Music Club, την Μεγάλη Πέμπτη στις 13 του Απρίλη, θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις ανίερες ψαλμωδίες του Attila, δοξάζοντας τους Mayhem που έφυγαν κι αυτούς που μένουν, σε μια μοναδική καμπή του χωροχρόνου.

https://thetruemayhem.com/

https://www.facebook.com/mayhemofficial/

www.fuzzclub.gr

www.3shadesofblack.net

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.