E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Hindi Zahra ζωντανά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η Hindi Zahra ζωντανά στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, Tηλέφωνο: 210 3213100
http://www.ellthea.gr
http://www.facebook.com/ellthea.gr
Ημερομηνία: 03/03/2017
ΜΑΡ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Α’ Ζώνη: 40€
Β’ Ζώνη: 35€
Γ’ Ζώνη: 30€
Δ’ Ζώνη: 25€
Ε’ Ζώνη: 20€
Ζ’ Ζώνη: 15€
VIP: 45€

πληροφορίες

Την Hindi Zahra την γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της album, “Handmade”, που «άνοιγε» με το “Beautiful Tango”. Η Hindi Zahra γεννήθηκε στο Μαρόκο, από μητέρα Τυνήσια, όπου και έζησε μέχρι τα 15 της, που πήγε να ζήσει στο Παρίσι, με τον Γάλλο πατέρα της. Σήμερα εξακολουθεί να ζει και να δημιουργεί στο Παρίσι, διατηρώντας πάντα στενή σχέση με την Τυνησία.


Η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές, ενώ οι μελωδίες της είναι δυτικότροπες. Τραγουδάει κυρίως στα αγγλικά, αλλά και στα βερβερικά, τη γλώσσα της πατρίδας της και σπανιότερα στα γαλλικά. Το δεύτερο album της κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο “Homeland” και περιγράφηκε σαν «blues της ερήμου με Αφρο-Αμερικάνικες επιρροές».

Με τα δικά της λόγια, η μουσική «είναι σαν ένα παζλ. Γράφω στίχους, ηχογραφώ τα κρουστά, προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν την μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, ίσως τέσσερις προτάσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να λέει την ιστορία του τραγουδιού».

Τα κομμάτια του παζλ περιλαμβάνουν τις Βερβερικές ρίζες της, τη μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιράν. Όλα τα μουσικά είδη οσμώνονται, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.

Όλα ξεκινούν με το ρυθμό. «Είναι σαν την καμήλα, αυτό το πανέμορφο ζώο» λέει γελώντας η Hindi Zahra. «Έχει τον δικό της ρυθμό, αλλά ο ρυθμός της είναι γεμάτος δύναμη. Αυτόν τον ρυθμό έψαχνα. Έχω εμμονή με τα κρουστά. Ακούω έναν ρυθμό από το Πράσινο Ακρωτήρι και αμέσως θέλω να το ακούσω στον παραδοσιακό λαϊκό ήχο του Μαρόκο. Ακούω τους Animal Collective, τον José González, hip-hop, τους Tinariwen. Είμαι επίσης φαν της Θιβετιανής μουσικής».



Hindi Zahra: φωνή
Jerome Plasseraud: κιθάρες
Paul Salvagnac: κιθάρες
David Dupuis: πλήκτρα και πνευστά
Jeff Hallam: μπάσο
Raphael Seguinier: ντραμς
Ze Luis Nascimento: κρουστά

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.