E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόρτες ασφαλείας ‑ Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Τώρα που οι δείκτες εγκληματικότητας είναι αυξημένοι, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ

Πόρτες ασφαλείας ‑ Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν κάποιος προβεί στην αγορά μιας πόρτας ασφαλείας θα πρέπει να προσέξει ορισμένα σημαντικά στοιχεία και σημεία, ώστε να κάνει την καλύτερη επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία
Όταν πρόκειται για την απόκτηση ενός προϊόντος που στοχεύει στην ασφάλεια της οικίας σας, καθώς επίσης και την δική σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια γνωστή εταιρεία η οποία εμπορεύεται πόρτες ασφαλείας. Η εταιρεία αυτή θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα ασφαλείας τα οποία δεν τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Προϊόντα τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας, αλλά και προέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρίες που κατασκευάζουν πόρτες ασφαλείας, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ασφάλεια, ενώ έχουν κατασκευαστεί με υλικά αρίστης ποιότητας. 

Πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε μια πόρτα ασφαλείας από την εκάστοτε εταιρία, καλό θα ήταν να ελέγξουμε το τι προσφέρει η εταιρία για την μετέπειτα συντήρηση. Εάν η πόρτα δεν κλείνει ή δεν κλειδώνει, θα πρέπει να επισκευασθεί άμεσα.

Τύπος θωράκισης
Σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι και ο τύπος θωράκισης. Υπάρχουν δυο είδη θωράκισης, η μονή και η διπλή. Καλό είναι να προτιμάμε πόρτες ασφαλείας με διπλή θωράκιση, καθώς είναι πιο στιβαρή και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τύπος και ποιότητα φύλλου χάλυβα
Το κυρίως κομμάτι της πόρτας ασφαλείας είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, δηλαδή λαμαρίνα. Η ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς δεν σκουριάζει, σε αντίθεση με την μαύρη ή ντεκαπέ που μετά από λίγο καιρό δημιουργεί προβλήματα. Επίσης, το πάχος που διαθέτει παίζει σημαντικό παράγοντα. Όσο πιο μεγάλο είναι το πάχος της, τόσο μεγαλύτερη και η ασφάλεια που προσφέρει.

Οι πιστοποιήσεις ασφαλείας
Μια πόρτα ασφαλείας θα πρέπει να διαθέτει την πιο σημαντική πιστοποίηση, δηλαδή την πιστοποίηση αντιδιάρρηξης, κάνοντας γνωστό στον καταναλωτή πως η συγκεκριμένη εγγυάται την ασφάλεια της οικίας του.

Η πιστοποίηση αυτή κατηγοριοποιείται σε κλάσεις, από το 1 έως και το 6. Όσο πιο μεγάλος ο βαθμός κατηγοριοποίησης, τόσο μεγαλύτερη και η ασφάλεια που προσφέρει. Επιπλέον πιστοποιήσεις είναι αυτές της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εγγύηση
Η εγγύηση αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό παράγοντα. Η εγγύηση μπορεί να κυμαίνεται έως και 10 χρόνια, ενώ σημαντικό είναι να προσέξουμε το τι περιλαμβάνει η εγγύηση αυτή.
Οι παροχές της εταιρίας

Η κλειδαριά σε μια πόρτα ασφαλείας
Η κλειδαριά στην πόρτα ασφαλείας παίζει και αυτή καθοριστικό ρόλο. Οι κλειδαριές κυλίνδρου είναι οι πιο σύγχρονες. Οι κλειδαριές διατίθενται σε πολλούς τύπους για αυτό και ο καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα τους προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι Κύλινδροι ασφαλείας που η αντιγραφή του κλειδιού μπορεί να γίνει μόνο με την κάρτα ιδιοκτησίας, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι επενδύσεις σε πόρτα ασφαλείας
Οι επενδύσεις σε μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας έχουν να κάνουν πιο πολύ με το αισθητικό κομμάτι, ενώ αρκετές φορές προστατεύουν την πόρτα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι τύποι των επενδύσεων χωρίζονται σε:
• Επενδύσεις λούστρου MDF με φυσικό καπλαμά
• Επενδύσεις Laminate
• Επενδύσεις αλουμινίου
Οι επενδύσεις με μασίφ ξύλο θεωρούνται σπάνιες, εξαιτίας του υψηλού τους κόστους. Ο χώρος στον οποίο έχει τοποθετηθεί η πόρτα ασφαλείας, κρίνει και την επένδυση που θα εφαρμοστεί.
Η τοποθέτηση
Το τελευταίο σημαντικό κομμάτι, είναι και η τοποθέτηση της πόρτας. Αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από έμπειρους τεχνίτες ή συνεργείο. Πολλές είναι οι εταιρίες που στέλνουν τα δικά τους συνεργεία, ώστε η πόρτα να τοποθετηθεί με τον πιο σωστό τρόπο, με σκοπό την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την εταιρεία EuroPorta όπου μπορείτε να βρείτε άπειρες επιλογές σε πόρτες ασφαλείας και προσφορές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σήμερα

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Σήμερα

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Σήμερα

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Χτες

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Προχτές

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Προχτές

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Πριν 3 μέρες

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.