E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 φορές που ο David Bowie προέβλεψε το μέλλον

Και η τραβηγμένη θεωρία με τον Kanye West

5 φορές που ο David Bowie προέβλεψε το μέλλον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Online music streaming
Πίσω στο 2002, ο Bowie έκανε αυτή τη δήλωση στους New York Times: "Η μουσική θα γίνει όπως το τρεχούμενο νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα" μια τολμηρή δήλωση, ο Bowie αναφερόταν στο μεταβαλλόμενο χαρακτήρα της μαζικής διαθεσιμότητας της μουσικής (εκείνη την εποχή έκανε πρωτοσέλιδα η έκρηξη του Napster και το LimeWire), αλλά τα λόγια του φαίνεται να ταιριάζουν για την ευκολία με την οποία έχουμε πρόσβαση στη μουσική σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Social media
Ο Bowie έβγαλε πρώτος μια πρώιμη μορφή κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησε το 1999, το BowieNet το οποίο έδινε στους χρήστες του πρόσβαση σε μεγάλο αρχείο μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και την παροχή χώρου για τη δημιουργία της προσωπικής σελίδας του κάθε χρήστη μέσα στο site.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Bowie πρόβλεψε το μέλλον σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο με τη δημιουργία του BowieNet αλλά και με τις παρακάτω δηλώσεις: ''Είμαστε στα πρόθυρα κάτι του συναρπαστικού και τρομακτικού..Αυτό που πρόκειται να κάνει το Διαδίκτυο στην κοινωνία, τόσο καλό όσο και κακό, είναι αδιανόητο’’

Ρευστότητα των Φύλων
Ο Bowie με τις μεταμφιέσεις του, έφτασε κοντά στα όρια ανάμεσα στα δύο φύλα στη λαϊκή κουλτούρα, σε μια εποχή που μια τέτοια ιδέα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

iPads
Ο Bowie προέβλεψε το iPad 30 χρόνια πριν κυκλοφορήσει στα ράφια. Αυτή η προφητική στιγμή ήρθε στο βίντεο για ''Ashes to Ashes'' (στο 0:25), όπου ο Bowie έδειχνε προς την κάμερα ένα tablet με μια κινούμενη εικόνα να προβάλλεται σε αυτό.

Η γέννηση του Kanye;
Αυτή η θεωρία είναι λίγο τραβηγμένη και ξεκίνησε από έναν χρήστη του Twitter -Alistair Coleman- ο οποίος είπε ότι το εξώφυλλο του Bowie για το ''The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’’ πρόβλεψε τη γέννηση του Yeezus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η θεωρία βασίστηκε στο ‘K. West’ που φαίνεται στο εξώφυλλο αλλά και στο ότι ένα τραγούδι του άλμπουμ, το ‘Five Years’, μιλά για το τέλος του κόσμου και αναφέρει στους στίχους του: "Έχουμε πέντε χρόνια, μόνο τόσο έχουμε". Και μαντέψτε ποιος γεννήθηκε πέντε χρόνια και δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Και για όσους συμπατριώτες μας έγραψαν ή είπαν ότι ήταν φίλος του ναζισμού, μια άποψη χωρίς αποδείξεις, παραθέτουμε τι έλεγε για την μη προβολή των μαύρων καλλιτεχνών στο MTV το 1983:

via

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.