E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι πιο σοκαριστικές βραβεύσεις στην ιστορία των Όσκαρ

Ανατρεπτικές βραδιές που συζητήθηκαν

Οι πιο σοκαριστικές βραβεύσεις στην ιστορία των Όσκαρ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

1993 - H βράβευση της Marisa Tomei

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1993 το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου ήταν η Vanessa Redgrave για την ερμηνεία της στο Howard’s End. Το βραβείο όμως κατέληξε στα χέρια της Marisa Tomei για την ερμηνέια της στην κωμωδία My Cousin Vinny. Για πολλούς η ερμηνεία ήταν πολύ ελαφριά, ακόμη και για να κερδίσει υποψηφιότητα. Υπάρχουν ακόμα και φήμες ότι ο Jack Palance που παρουσίασε το βραβείο, διάβασε λάθος όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1973 - Ο Bob Fosse κερδίζει τον Francis Ford Coppola και το Godfather

Ο Bob Fosse με το Cabaret, κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, όταν στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιος ο Francis Ford Coppola για το Νονό (The Godfather). Ο Fosse δήλωσε πολλά χρόνια αργότερα: "Ο Νονός πέρασε το τεστ του χρόνου κι έγινε μια αληθινά κλασσική ταινία. Βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής λίστας του IMDb, όμως εκείνη την εποχή οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας προτιμούσαν τα μιούζικαλ έναντι των γκάνγκστερ."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

1977 - Το Rocky απένταντι σε μεγάλα φαβορί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1977 ήταν μια πολύ καλή κινηματογραφική χρονιά.  Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, ανάμεσα σε αριστουργήματα όπως, Taxi Driver, Network και All The President’s Men, νικητής θα στεφθεί το Rocky, παραλληλίζοντας την υπόθεση της ταινίας, όπου το outsider κάνει την μεγάλη έκπληξη.

2006 - Οι Three 6 Mafia κερδίζουν Όσκαρ

Το ραπ συγκρότημα Three 6 Mafia είναι ίσως ο πιο απρόσμενος νικητής στην ιστορία του θεσμού. Το κομμάτι τους “It’s Hard Out Here for a Pimp” από το χιπ χοπ δράμα Hustle & Flow κέρδισαν την Dolly Parton και το “Travelin’ Thru” που ακούγεται στην ταινία Transamerica. Ο οικοδεσπότης Jon Stewart σχολίασε με χιούμορ: “Για εσάς που κρατάτε σκορ στο σπίτι, θέλω να τονίσω κάτι: Martin Scorsese: μηδέν Όσκαρ, Three 6 Mafia: ένα” (Ο Scorsese κέρδισε Όσκαρ ένα χρόνο αργότερα).

2006 - Crash αντί για Brokeback Mountain

Πολλοί κριτικοί διαφώνησαν με την βράβευση του Crash έναντι του Brokeback Mountain στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Ακόμα και ο σκηνοθέτης του Crash, Paul Haggis, σε συνέντευξη του το 2015 δηλωσε: "Ήταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς; Δε νομίζω”.

1969 - Διπλή βράβευση

Το 1969, υπήρξαν δυο νικήτριες στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου: η Barbra Streisand για το Funny Girl και η Katharine Hepburn για το The Lion in Winter ήρθαν ισόπαλες σε αριθμό ψήφων. Η Hepburn δεν παρεβρέθηκε στην τελετή κι έτσι η Streisand ήταν η μόνη που έβγαλε νικητήριο λόγο.

1998 - Gwyneth Paltrow αντί για Cate Blanchett

Πολλοί κριτικοί θεωρούν ότι η Cate Blanchett έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της ως Βασίλισσα Ελισάβετ Α', στο Elizabeth, όμως η Gwyneth Paltrow κέρδισε το Όσκαρ στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Ερωτευμένος Σαίξπηρ (Shakespeare In Love)

1998 - Το υπερτιμημένο Shakespeare In Love

O Ερωτευμένος Σαίξπηρ (Shakespeare In Love) συνέχισε το τυχερό του σερί, κερδίζοντας την Διάσωση του Στρατιώτη Ράϊαν (Saving Private Ryan), η οποία θεωρείται μια απο τις καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών, στην κατηγορία για το Όσκαρ Καλυτερης Ταινίας. Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράϊαν βρίσκεται στην 30η θέση της γενικής λίστας του IMDb, ενώ ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ δεν είναι καν στη λίστα.

1982 - Chariots Of Fire

Συνήθως, η ταινία που κερδίζει στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, κερδίζει και στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Έτσι, όταν ο Warren Beaty κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας το 1982, όλοι υπέθεσαν ότι το Reds θα στεφόταν ταινία της χρονιάς. Η έκπληξη έγινε μερικά λεπτά αργότερα, όταν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στο Chariots of Fire.

1994 - Μια 11χρονη θριαμβέυει ανάμεσα σε διάσημα ονόματα

Τη χρονιά εκείνη, τέσσερις αναγωρισμένες ηθοποιοί διεκδικούσαν το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου: Rosie Perez (Fearless), Winona Ryder (The Age of Innocence), Emma Thompson (In The Name of the Father), και Holly Hunter (The Firm). Τελικά, το βραβείο απόσπάσει η 11χρονη Anna Paquin για την ερμηνεία της στην ταινία Μαθήματα Πιάνου (The Piano).

1942 - Η καλύτερη ταινία όλων των εποχών δεν κερδίζει το Όσκαρ

O Πολίτης Κέιν (Citizen Kane) θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Οι χρήστες του IMDb την έχουν κατατάξει στην 66η θέση της γενικής λίστας. Ωστώσω, το 1942, οι ψηφοφόροι των Όσκαρ είχαν άλλη άποψη. Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στο How Green Was My Valley (φώτο), ενώ το αριστούργημα του Όρσον Γουέλς αρκέστηκε στο Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

10 μεγάλα ρεκόρ στην ιστορία των Όσκαρ

Σινεμά Πριν 151 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σειρά που πρέπει να δεις, εάν νιώθεις μοναξιά

Σινεμά Χτες

Είναι σαν χάδι στην ψυχή

Πώς η Taylor Swift έχει συγγένεια με την διάσημη ποιήτρια Emily Dickinson

Σινεμά Πριν 3 μέρες

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία του Λάνθιμου; Ξανά πρωταγωνίστρια η Έμμα Στόουν

Σινεμά Πριν 4 μέρες

Ο Γιώργος Λάνθιμος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου

Όταν η τέχνη ενοχλεί τη θρησκεία

Σινεμά Πριν 5 μέρες

Αμφιλεγόμενες καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Ιησού και της Παναγίας που στην εποχή τους προκάλεσαν σάλο

Οι 5 καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2024

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Περάσαμε πολύ ωραία μετά από αρκετά χρόνια

Superseχ: Η σειρά του Netflix για τη ζωή του Ιταλού ποpνοστάρ Rocco Sifredi

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Μια εντελώς διαφορετική ματιά στη ζωή του

Η συγκινητική ιστορία του άστεγου Sylvester Stallone και του σκύλου του

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Η ζωή του σταρ δεν ήταν πάντα γεμάτη φώτα

8+1 ελληνικές ταινίες που καθόρισαν την πολιτιστική μας κουλτούρα και τις γνωρίζουν παγκοσμίως

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Από τα εμβληματικά έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι τις διεθνώς πλέον αναγνωρισμένες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

par: 60
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.