E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με Κάρυ και Κύμινο, του Rudra Alwar

Με Κάρυ και Κύμινο, του Rudra Alwar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Tηλέφωνο: 210 5242211
Ημερομηνίες: από 3/2/2017 έως 31/3/2017
ΦΕΒ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
ΜΑΡ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 21:15

Γενική είσοδος: 12 € / Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65: 8 € / Ατέλειες: 5 €

πληροφορίες

Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει, σε πανελλήνια πρώτη, την μουσική κωμωδία του Ινδού συγγραφέα Rudra Alwar «Με κάρυ και κύμινο» από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράνομοι δεσμοί, νόθες αδελφές, μυστικοί εραστές, απίθανες συμπτώσεις, ατέλειωτες εξομολογήσεις και ποταμοί δακρύων... σε ρυθμούς Bollywood. Αυθεντικό μελόδραμα ή μια ανατροπή των μελοδραματικών κλισέ; Μήπως μια κωμωδία για την κωμωδία της ζωής; Μήπως ένα έργο για την Ινδία; Άραγε ο Alwar τα παίρνει όλα αυτά στα σοβαρά ή, αντίθετα, στήνει μπροστά μας μια φάρσα;

Το έργο «Με κάρυ και κύμινο» του Rudra Alwar ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στη σοβαροφάνεια του μελό και τη σατιρική ανατροπή του.

Ανάμεσα σε μυρωδιές κάρυ και κύμινου, έντονα χρώματα και χορούς Bollywood ξετυλίγεται η ζωή μιας οικογένειας στη Βομβάη, που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και στο καινούργιο, στη Δύση και στην Ανατολή.

Η Ινδία. Η καρδιά μιας χώρας που χτυπά στις παραδόσεις. Η φιλοσοφία μιας χώρας που στηρίζεται στο πεπρωμένο. Και μια οικογένεια που -μέσα στη δίνη των αποκαλύψεων -τα ανατρέπει όλα… Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στα αρώματα, το μυστήριο, τους ρυθμούς και τη μαγεία της Ινδίας.

Υπόθεση του έργου:
Μια οικογένεια ζει με τα πόδια στην παράδοση και με το κεφάλι στο σήμερα. Στο ενδιάμεσο χτυπά η καρδιά της, μέσα από την μυρωδάτη επιχείρηση μπαχαρικών της.

Μια καθόλου παραδοσιακή μητέρα, η Αντίρα, που καλείται να ξεκαθαρίσει τα μυστικά και ψέματα μιας ζωής. Μια γυναίκα που δεν φοβήθηκε την αγάπη. Ο Πρανάβ και η Αλίσα, τα δυο μεγάλα παιδιά της έρχονται να την επισκεφθούν μετά από χρόνια παραμονής τους στην Αγγλία και την Αυστραλία και βρίσκονται έκπληκτα μπροστά σε ένα παρελθόν που ανέπνεε δίπλα τους, αλλά ποτέ δεν το είχαν αντιληφθεί. Η Λατίγια, μια νεαρή κοπέλα που μεγαλώνει ορφανή χωρίς να φαντάζεται πόσο κοντά της ήταν πάντα οι γονείς της. Ο Παλβίς, ένας φύλακας – άγγελος, πρώην υπάλληλος στην εταιρία μπαχαρικών που βοηθά την οικογένεια μετά το θάνατο του πατέρα.

Αυτά είναι τα «εν ζωή» πρόσωπα του έργου. Aνάμεσά τους, πανταχού παρόντα, προσφιλή φαντάσματα και μυστηριακές θεότητες.

Το έργο μεγεθύνει με το φακό του τις λεπτομέρειες των σχέσεων των μελών της οικογένειας. Μυστικά και ψέματα έρχονται στην επιφάνεια και όλοι μπαίνουν στη δίνη των αποκαλύψεων. Παντού γύρω τους, μουσική, μουσική, μουσική.

Ο μαέστρος – Μοίρα κινεί τις μπαγκέτες του... και τα πρόσωπα του έργου ακολουθούν σε ρυθμούς Bollywood!



Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Χορογραφίες: Μάτα Μάρρα Μουσική Επιμέλεια: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Καλατζόπουλος Sound Engineer: Τάκης Μάρκου Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας

Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός

Παραγωγή: «Αγγέλων βήμα»

Παίζουν: Αντίρα: Βάνα Παρθενιάδου Παλβίς: Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλίσα: Στέλλα Δρογγίτη, Πρανάβ: Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Λατίγια: Σίσσυ Ιγνατίδου Μοίρα: Μάτα Μάρρα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.