E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην δημοσιότητα η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους το 2017

Στην κορυφή, ποιός άλλος; Ο Bill Gates

Στην δημοσιότητα η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους το 2017
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικών Microsoft, ο Bill Gates, εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδιού Forbes που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και επιβεβαιώνει την ακάθεκτη άνοδο των γιγάντων του Ίντερνετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο William Henry Gates ο 3ος (61 ετών) είναι πρώτος στην κατάταξη για τέταρτη διαδοχική χρονιά και για το 18ο από τα 22 τελευταία χρόνια, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 86 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Gates, ο οποίος ρίχθηκε στην περιπέτεια της Microsoft σε ηλικία 19 ετών, εγκαταλείποντας τις σπουδές του στο δεύτερο έτος του Χάρβαρντ, δεν κατέχει πλέον παρά περίπου 2,5% του κεφαλαίου της επιχείρησης την οποία συνίδρυσε το 1975 με τον Paul Allen.

Εκτός από τις νέες περιουσίες του Ίντερνετ, ο μοναδικός που διατάραξε κάπως την ιεραρχία είναι ο Γάλλος Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος περνά από την 14η στην 11η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22% μέσα σε μια χρονιά, στα 41,5 δισεκ. δολάρια. Προηγείται τώρα της συμπατριώτισσάς του Liliane Bettencourt, κληρονόμο της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L' Oreal, με 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δεύτερος στην κατάταξη είναι επίσης ένας πολύ στενός φίλος του Bill Gates, ο Αμερικανός επενδυτής Warren Buffet, ο οποίος τον ακολουθεί σε απόσταση με μια περιουσία που υπολογίζεται σε 75,6 δισεκ. δολάρια.

Ο γκουρού των χρηματοοικονομικών που έκανε περιουσία ως επικεφαλής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Berkshire Hathaway, πήρε τη θέση του Ισπανού Amancio Ortega, ιδρυτή της επιχείρησης υφαντουργίας Inditex και της κύριας μάρκας του ομίλου, της Zara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 80χρονος επιχειρηματίας έπεσε στην τέταρτη θέση, με μια προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 71,3 δισεκ. δολάρια, ακριβώς πίσω από τον Jeff Bezos, πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή του γίγαντα του Ίντερνετ Amazon.

Ηλικίας 53 ετών, ο Bezos, με το ξυρισμένο κεφάλι και το διεισδυτικό βλέμμα κατέχει περίπου το 17% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου του, ο οποίος δεν έχει πάψει να διαφοροποιείται με επιτυχία και έχει πλέον κεφαλαιοποίηση άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χάρη στην ευφορία που επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και μια πολύ βιώσιμη ανάπτυξη, ο Amazon είδε την τιμή της μετοχής του να κάνει άλμα, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία του Jeff Bezos κατά 61% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, για να φθάσει πλέον τα 72,8 δισεκ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλη αξιοσημείωτη άνοδος είναι αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, που μόλις στα 32 του βρίσκεται τώρα επικεφαλής μιας περιουσίας 56 δισεκ. δολαρίων, γεγονός που τον τοποθετεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Ο Mark Zuckerberg, ο Jeff Bezos και οι συνιδρυτές ενός άλλου γίγαντα του Ίντερνετ, της Google, Larry Page και Sergey Brin (αμφότεροι 43 ετών) είναι οι μόνοι μεταξύ των είκοσι πρώτων της κατάταξης που έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Πριν λίγο

Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Πριν λίγο

«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Χτες

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Προχτές

Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Προχτές

Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Πριν 3 μέρες

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Πριν 3 μέρες

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.