E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

«Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνια ούτε τοκογλυφικά επιτόκια»

Καμμένος: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/3/2017 | 14:25

Για βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά και τη Ρωσία, μίλησε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. «Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά στον απόηχο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. «Αυτοί που μας βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές δεν ήταν οι Ευρωπαίοι. Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνια ούτε τοκογλυφικά επιτόκια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ότι μέσα στους δανειστές υπάρχει μια ομάδα με κύριους εκφραστές τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν η οποία «δυναμιτίζει» την αξιολόγηση αλλά και την πορεία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις και συμμαχίες, όπως αυτές των χωρών του Βορρά με εκφραστή τον Σόιμπλε που δεν είναι διακείμενες φιλικά προς την χώρα μας.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 μπορεί να υπάρξει βοήθεια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, αλλά και με τη Ρωσία. Διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ έχουν διάθεση ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Ελλάδα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και ειδικά στην ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΗΠΑ, είπε, θέλουν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές ενεργειακές συμαχίες και επενδύσεις. «Μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Εθνική Ασφαλιστική, υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική σταθερή χώρα στην περιοχή. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση, και για το θέμα της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως τις 7 Απριλίου. Ο υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι τα θετικά μέτρα της συμφωνίας θα καλύψουν τις μειώσεις στο αφορολόγητο.

«Λιαργκόβας, Τόμσεν, Στουρνάρας μπορεί να βλέπουν αλλά πράγματα εγώ βλέπω έξοδο από την κρίση σύντομα» επέμεινε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου με δεδομένη και την τοποθέτηση του συνεπώνυμου του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου «ότι η μείωση του αφορολόγητου δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή» απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το συνολικό «πακέτο» της συμφωνίας, καθώς αυτό θα περιλαμβάνει και μια σειρά από θετικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.

Υπογράμμισε ότι τα μέτρα, που θα συμφωνηθούν, αφορούν την περίοδο 2019-2020 και πως «δεν θα χρειαστεί να ληφθούν καν», καθώς η οικονομία μπορεί να πάρει μπροστά και να αυξηθεί το ΑΕΠ. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για τη χώρα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και ενεργειακών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Κύπρος. «Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο του κόσμου» σημείωσε και είπε πως συζήτησε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ασφάλειας και για τα ενεργειακά που θα φέρουν οφέλη στην οικονομία.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια «ανώμαλη κατάσταση», λόγω των συνεχόμενων ηττών της στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στο ζήτημα της δημιουργίας Κουρδικού κράτους.

«Ο Ερντογάν στρέφεται εναντίον όλου του κόσμου όχι μόνο εναντίον μου» σημείωσε. Με αφορμή τις απειλές της Τουρκίας (οι οποίες ανασκευάστηκαν) για 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που περιμένουν στα τουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρατήρησε ότι δεν θα σταματήσουν στην Ελλάδα, καθώς κανείς δεν κάνει ένα ολόκληρο ταξίδι από το Αφγανιστάν με στόχο να μείνει στην Ελλάδα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.