E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γίνεται 60!

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γίνεται 60!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΑΒΑΛΑ
Ημερομηνίες: από 9/8/2017 έως 10/8/2017
ΑΥΓ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


πληροφορίες

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια δημιουργώντας ένα Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και την περιοχή των Κρινήδων, τιμώντας τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο και προσκαλώντας σκηνοθέτες και ομάδες της νέας γενιάς, από την Ελλάδα και την Αμερική, να δημιουργήσουν το καλοκαίρι του 2017 πέντε νέες παραστάσεις εμπνευσμένες από το Αρχαίο Δράμα.

Η Ιόλη Ανδρεάδη με αφορμή τον Ίωνα του Ευριπίδη, η Σύλβια Λιούλιου, σε συνεργασία με τον Νίκο Φλέσσα, ερευνώντας τους αφηγηματικούς τρόπους στον τραγικό λόγο, η Γεωργία Μαυραγάνη με αφορμή την Ιφιγένεια εν Αυλίδι, η Αμερικανή Laura Tesman από το Brooklyn College της Νέας Υόρκης διερευνώντας τον χαρακτήρα της Ιούς μέσα από τους απογόνους της (Προμηθεύς Δεσμώτης και Δαναΐδες) και η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με αφορμή τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, συνθέτουν το μωσαϊκό των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου. Τόπος προετοιμασίας των ομάδων είναι οι Κρηνίδες – πρωτεύουσα της Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας και ένας εκ των σημαντικοτέρων αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας. Οι πέντε παραστάσεις που θα προκύψουν από την εντατική εργασία των ομάδων, θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 9 και 10 Αυγούστου.

Τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο οποίος θα παρακαλουθήσει και τις πέντε παραστάσεις, ενώ την τελευταία μέρα, στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα το Αρχαίο Δράμα, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη μέθοδό του όπως αυτή αναπτύσσεται στο βιβλίο του «Η Επιστροφή του Διονύσου».

Το Φεστιβάλ Φιλίππων και οι τοπικοί φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, καινοτομούν προσφέροντας τα έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη της παραγωγής των πέντε παραστάσεων συνολικά, όπως και τη φιλοξενία και τη σίτιση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για όλο το διάστημα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο διεθνές θεατρικό camp που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και στο Γυμνάσιο των Κρηνίδων, διατηρώντας χαρακτήρα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό.

Όλη η διάρκεια των προβών και της προετοιμασίας της κάθε παράστασης είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι πρόβες θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι για τους  φοιτητές, την τοπική κοινότητα και όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει. Το ίδιο ανοιχτά θα είναι και τα ξεχωριστά workshops, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι πέντε σκηνοθέτες, παρουσιάζοντας τον τρόπο δουλειάς τους σχετικά με την παράσταση που πρόκειται να δημιουργήσουν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.