E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέτρος Κλαμπάνης Live

Παρουσίαση του νέου άλμπουμ Chroma

Πέτρος Κλαμπάνης Live
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 04/05/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, Πεσμαζόγλου 1 & Σοφοκλέους, Αθήνα

Γενική είσοδος 16 ευρώ | Προπώληση 13 ευρώ | Όρθιοι 10 ευρώ

Προπώληση:

Ticket Services, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου | Τηλεφωνικά: 2107234567 | http://www.ticketservices.gr | petrosklampanis.com | Καταστήματα Public

πληροφορίες

Μαζί με το jazz group του από τη Νέα Υόρκη και ένα κλασικό οκτέτο εγχόρδων θα παρουσιάσει τις συνθέσεις που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ Chroma μαζί με παλαιότερα κομμάτια και αγαπημένες μελωδίες που τον έχουν επηρεάσει.

Ο μπασίστας και συνθέτης, Πέτρος Κλαμπάνης, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Κάθε εμφάνισή του αποτελεί γεγονός και διαφέρει. Το ίδιο ξεχωριστό είναι και το project που θα μας παρουσιάσει το Μάιο σ’αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο του Παλιού Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Η αφορμή κι ο λόγος αυτής της live παρουσίασης είναι το Chroma. Ο Κλαμπάνης με το νέο του άλμπουμ, ξεδιπλώνει μια ζωντανή παλέτα χρωμάτων εμπνευσμένη από τις μέχρι τώρα ποικίλες εμπειρίες του στο μουσικό ταξίδι της ζωής του, που απαρτίζεται από μεσογειακούς και βαλκανικούς παραδοσιακούς ήχους, “κλασικούς χρωματισμούς” από τις σπουδές του στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, αλλά και πινελιές από την ποικιλόμορφη τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης.

Στο Chroma, το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ και το ντεμπούτο του στην δισκογραφική εταιρία Motéma Music New York, ο Κλαμπάνης εξερευνά τα χρώματα του ανθρώπινου χαρακτήρα, μια παρότρυνση που προκάλεσαν παγκόσμια γεγονότα αλλά και οι προσωπικές του εμπειρίες. Το Chroma πραγματεύεται ένα ολόκληρο φάσμα ηχητικών χρωμάτων, με στόχο να χρωματίσει ένα ενδοσκοπικό και συναισθηματικά προκλητικό καλλιτεχνικό μανιφέστο.

Το Chroma το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live στις 4 Μαΐου αποτελεί το πρώτο του πρότζεκτ με μεγάλο μουσικό σύνολο. Σε αυτό “αναμειγνύονται” οι ζωηρές αποχρώσεις του τζαζ κουιντέτου του συνθέτη (πιάνο, μπάσο, ντραμς, κιθάρα και κρουστά), και συμπληρώνονται ιδανικά από τα πλούσια -κλασικά ενορχηστρωμένα- έγχορδα. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν συμφωνική δουλειά μοντέρνης τζαζ.

Ο ίδιος λέει για το Chroma «Αυτή η δουλειά ξεκίνησε από μια ερώτηση: Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον καθένα από μας, τον προσωπικό μας χαρακτήρα, τη μοναδικότητά μας; Η πρώτη απάντηση που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι ο χαρακτήρας είναι σχεδιασμένος από όλα τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ιδέες, τις φαντασιώσεις αλλά και τις εμπειρίες που έχουμε στη ζωή μας. Αν χρωματίζαμε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία με ένα χρώμα, τότε ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι σαν μια μοναδική σύνθεση χρωμάτων, το μίγμα των οποίων οδηγεί στη δική μας, απόλυτα προσωπική σκιά.»


Την παράσταση επιμελείται εικαστικά η Ελένη Κυρμιζάκη και τον φωτισμό η Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου.
Διοργάνωση: Listen Loud


Το Chroma ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε ζωντανά μπροστά σε ένα ζεστό κοινό στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, το οποίο υποστήριξε γενναιόδωρα τη δουλειά του Πέτρου Κλαμπάνη.

To άλμπουμ κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Minos EMI και διατίθεται διαδικτυακά και σε επιλεγμένα καταστήματα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.